Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągle się nie zgadzam z ludźmi

Polecane posty

Gość gość

Nie zgadzam się z większością ludzi, a oni mnie przez to nie trawią :/. Staram się już nie kłócić z nimi, bo wiem, że to i tak nie ma sensu, ale jak widzę, jakimi schematami i stereotypami się posługują, to mam ich serdecznie dość. Nienawidzę, jak ktoś kogoś wedle czegoś takiego ocenia ( i nie mówię tu nawet w dużej mierze o sobie, mnie wkurza jak ktoś wobec kogoś taki jest - nikt tego oczywiście nie łapie, bo 99 % ludzi interesuje się głównie sobą i swoimi najbliższymi osobami - więc się ktoś doszukuje jakiś podstępów jak kogoś bronię). Ktoś ma podobnie?

Gość gość
nikt? :

Gość gość
A może mniej filozoficznie? Konkrety proszę. Też staję po stronie prawdy,niezależnie kogo ów prawda dotyczy.

Gość gość
Rozumiem Cię, też tak często miewałam, z czasem zrozumiesz, jak z tym funkcjonować, bo tak będzie przez całe życie. Większość ludzi ma ciasne myślenie i nie dość, że obronę cudzych punktów widzenia odbierają jako naiwność bądź bronienie jakiegoś własnego interesu, to jeszcze denerwują się, że ktoś może mieć inne zdanie niż oni. Ale za to jak poznasz ludzi, którzy są otwarci i widzą szerzej, to zobaczysz jakie można mieć cudowne rozmowy i przyjaźnie, wtedy tworzą się prawdziwe kontakty, bo jest jeszcze sporo osób, które wychodzą poza swoją głowę i potrafią normalnie dyskutować nawet jeśli mają inne zdanie.

Gość gość
A i przepraszam, ale nie ma "ów" prawdy tylko "owa" prawda jeśli już. Ten zaimek ma formę żeńską. Musiałam się doczepić

Gość gość
Ale nie od dzisiaj wiadomo że, ludzie zawsze dzielili się na,, kategorie "i nic się w tym zakresie nie zmieniło.