Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zyletka234

Bogaty brat naśmiewa się ze mnie.

Polecane posty

Witam, Moim problemem jest bogaty rodzony brat (32l) i ja (34l). Brat ma kilka barów gastronomicznych i bardzo dobrze mu się prowadzą. Ja pracuję na etacie jako operator koparki, jego żona nie pracuje nigdzie, tylko siedzi w domu, cały czas gdzieś podróżują wraz z dziecmi. - mają dwójke dzieci. Ostatnio kupił sobie nowe volvo xc90 a ja jeżdzę starą audi a4 2001 rok. Moja żona pracuje w sklepie i też mamy dwójkę dzieci. Mieliśmy spotkanie rodzinne, brat przyjechał wraz ze swoją rodziną ubrani w markowe ciuchy, kupił drogie zabawki dla moich dzieci, naśmiewa się ze mnie zadając mi pytania. " co tam u mnie? jak tam w pracy" "czy pracuję jeszcze na budowie", gdzie wyjeżdzam na wakację - dobrze wie, że nidzie nie jadę bo mnie nie stać. Jestem zły, że jemu się tak powodzi a mi nie. nie lubimy się, widzę, że moja żona mu zazdrości przez to w naszym domu ciągle są kłótnie, że nie umiem zadbać o rodzinę itd. Już nie wytrzymuję najchętniej to bym to rzucił i wyjechał jak najdalej. Dodam, że mam jeszcze siostrę (27l) mieszka w Warszawie i też jej się dobrze powodzi. Tylko ja jestem najbiedniejszy z całej rodziny.. :(

Gość gość
w mojej rodzinie wszyscy mieszkają w domach, tylko ja z mężem w bloku. I wiesz co - mamy to w nosie. Każdy żyje własnym życiem. a brata zaproś kiedys na piwo i pogadaj poważnie, żeby tak nie robić, zwłaszcza przy Twoich dzieciach i zonie. Możesz zagrozić zerwaniem kontaktów, żeby widział, że traktujesz sprawe poważnie.

Gość gość
Gdzie tu było nasmiewanie, bo póki co to zapytał co tam w pracy i gdzie jedziecie na wakacje. Normalne pytania zadaal. Nie trollujesz aby?

To nie jest troll, mówię prawdę przyjeżdza do nas i puszcza swoje szydercze uśmieszki co to nie on. Wczoraj jego żona zadzwoniła do mojej z propozycją, że mogą zabrać nasze dzieci ze sobą bo jadą do Grecji na 7 dni. Żona się zgodziła potem on napisał mi sms, że przed wyjazdem chce zabrać dzieciaki na zakupy i czy się zgodze. No kur** Oczywiście zadzwoniłem do niego i zapytałem kiedy skończy te swoje zabawy i na ubrania dla dzieci mnie jeszcze stać! i powiedziałem zeby spierdalał. Po moim telefonie odrazu zadzwoniła jego żona do mojej i wszystko opowiedziała. I przez to miałem zadymę w domu, że spędziłem noc poza domem w hotelu. Tak samo nasza matka traktuje jego jako najlepszego synka, bo zawszę przyjeżdza zabierze ją na zakupy itd. A ja to robię od czasu ale bardzo rzadko ponieważ nie mam aż takich możliwości jak on.