Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysoka temperatura u 8 latka bez zadnych objawow,

Polecane posty

Gość gość

(pola) 3 dni temu moj synek 8 lat, dostal po prostu wysokiej goraczki, wiec tradycyjnie podawalismy mu srodki na zbicie tej goraczki, duzo picia troche jedzenia, jak zreszta zawsze w takich sytuacjach. Jak zwykle tez i tym razem, kiedy srodek zaczal dzialac to synek ma duzo energii, lata, gra w pilke itp itd, i tym razem tez tak bylo. Wiec ta czesc na szczescie jest mi znana. Dzis w nocy najpierw mial goraczke mniejsza (nie podawalam srodka) a potem mu spadla, wiec spal juz cala noc bez srodka i wstal bez goraczki. Wydawalo sie ze wszystko jest ok, a ogolne oslabienie to ma prawo miec po 3 dniach choroby, i wlasnie mam nadzieje, ze tak bedzie. Tylko ze synek w ciagu dnia bywal oslabiony, stan podgoraczkowy, a dzis wieczorem goraczka znowu wraca i na ta chwile ma 38.3 C teraz spi. Jutro idziemy do lekarza, ale moze sa tu mamy ktore mialy podobne sytuacje, i moglyby mnie jakos uspokoic, albo podzielic sie z doswiadczeniami. Moja kolezanka zauwazyla, ze ma nabrzmialy brzuszek, wiec dalam mu sliwki i herbate, ale niestety nie wyprozni sie. Kolezanka mowi ze to moze byc wyrostek albo przepuklina. NIe wiem, bo on nie narzeka na zadne bole, nic nie mozna z niego wyciagnac. W ciagu dnia bawil sie z bracmi klockami, albo sie troszke polozyl a potem znowu zabawa ale raczej bez energii. Dzis byl caly dzien bez srodka przeciwgoraczkowego. Dla mnie najdziwniejszy jest ten powrot temperatury, a do tego kolezanka nastraszyla mnie tymi problemami.

Gość gość
Przyczyną gorączki mogą być różne objawy . Najlepiej jak go lekarz zbada . Przez internet nikt ci nie poda co twojemu synkowi dolega

Gość gość
Niech go lekarz obejrzy. U nas był jeszcze inny problem. Gorączka wysoka a brak innych objawów, okazało się że angina. Zaskoczyło to nas ponieważ syn nie skarżył się na gardło. Najlepiej jak go ktoś przebada, na pewno nie zaszkodzi

Gość gość
My mamy wlasnie ten problem "U nas był jeszcze inny problem. Gorączka wysoka a brak innych objawów," teraz jest noc i goraczki nie ma jest caly spocony, (cos nowego) moze jutro bedzie lepiej, jak nie to pojdziemy do lekarza. Dzieki, mam nadzieje, ze cokolwiek to jest to nic bardzo strasznego.

Gość gość
ta twoja koleżanka to ma pomysły przepukliny chyba w życiu nie widziała, a wyrostek to potworny ból, albo przewlekły lekki ból, a nie sama gorączka, masakra cóż ci można powiedzieć, objawy sa co najmniej dziwne prawdopodobnie to jakiś wirus, może dawać objawy lub nie, brzuszek może być wzdęty jeśli dopadnie jelita, trzeba mu wtedy podać cos na odgazowanie, ale nie śliwki, a jakiś espumisan na przykład, probiotyki jeśli gardłowy wirus, to już lekarz musi zobaczyć czy to rzeczywiście gardło czasem wirus przechodzi tylko z samą gorączką, ja bym zrobiła mu badanie moczu i krwi z rozmazem

Gość gość
Nie wolno pozwolic choremu dziecku na wysilek, granie w pilke czy rower bo grozi to powaznymi komplikacjami serca!