Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ultimo czy mogą?

Polecane posty

Gość gość

Witam . Po rozmowie z babka stwierdziłem ze moga mnie cmoknac za te 400zl które im "niby wisze " a wiec kiedyś niespalcilem jakiejś firmie1500 . Ultimo kupiło dług i gadka ze mam zapłacić 1100 i gitara będzie bo odkupił zadłużenie ale że wpłaciłem wcześqniej 400iles tan złotych to po sprawie.. do czasu tak było. Teraz upomina się o 400 lecz nie Ultimo "coś tan cos tam" z Luxenburga czy chuj wie skąd ale Ultimo S.A z Wrocławia które jest pełnomocnikiem. Zażądałem pełnej dokumentacji mojej sprawy (umowy, wpłaty i inne takie ) . Przysłali ,lecz nie ma żadnego dokumentu który "upoważnia " ich do pełnomocnictwa . Ale drobnym druczkiem jest napisane że obowiązuje ustawa o ochronie danych osobowych tych z Luxenburga i że mogę je sobie zastrzec dla innych podmiotów , celach marketingowych lub innych . Czyli jak zabronie tym z Luxenburga udostępnić moje dane to z automatu Ci z Wrocławia mogą mnie cmoknac w d**e ?

Gość gość
A co sądzisz na temat Elliota Rodgera i Aleka Minassiana ?

Gość gość
Dopóki nie oddadzą do sądu, to mogą cię cmoknąć w d...e. Jak oddadzą, to wejdzie komornik i ty będziesz jemu w d...ę wchodził :P

Gość gość
Ta Ultimo z luxenburga nawet chyba siedxIby firmy nie ma ;D ..

Gość gość
Ciekawe. . Myślę że na pewno nie działa to wszystko" legalnie" . Więc pewnie jest jakiś haczyk na nich żeby odpuścili. Słyszałem że powołują się na rozmowy telefoniczne i ugody przez słuchawkę z klientami po weryfikacji daty urodzenia co jest niedopuszczalne i działa na szkodę klientów. I nie ma informacji ze nagrywają rozmowy

Gość gość
Jak na moje, to nie ma co się migać, bo czasem idzie się dogadać, co do spłaty takiego długu. A zwlekanie może się opłacić chwile, żebyś sobie potem biedy nie narobił.

Gość gość
Sprawdz czy masz nie przedawniony dług.Twoj z tego co piszesz przedawnia sie po upływie 3 lat znaczy to nie tak ze dług znika,masz ten dług ale nie dostana klauzury wykonalnosci,czyli łaskawie moga czekac czy dobrowolnie spłacisz.Uwazaj na to bo zakładaja sprawe o nakaz zapłaty do e sadu w lublinie a ten nie bada sprawy z urzedu wtedy jak ci wysla kopie odpisu masz info ze sie mozesz odwołac i zrob to argumentujac przedawnienie długu i wtedy sprawe bada sad w twoim miescie.Zreszta teraz ma wejsc nowa ustawa i to wierzyciel bedzie musiał udowodnic ze dług jest zasadny ale nie wiem kiedy dokładnie ta nowa ustawa wchodz w życie