Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Szczepienia dla dzieci

Polecane posty

Gość

Witam serdecznie, jestem mamą trzylatka.Zaszczepiłam synka na wszystkie podstawowe szczepienia i dodatkowo odpłatnie na pneumokoki teraz stanęłam przed dylematem podjęcia decyzji zaszczepienia dziecka przeciwko ospie wietrzej.Sporo czytam na ten temat jednak zdania są podzielone.Natrafiłam w internecie na stronę gdzie można się sporo dowiedzieć na temat szczepień nie tylko dla dzieci https://cm.enel.pl/centrum-medyczne/uslugi-medyczne/szczepienia/ Chciałbym się Was dopytać czy szczepicie swoje dzieci na ospę wietrzną?Jakie macie zdanie na temat szczepienia właśnie na tę chorobę ?Pozdrawiam Was i piszcie do mnie chętnie skorzystam z Waszych opinii.

mam nadzieje że każde nieszczepione dziecko będzie w szkole linczowane za to o ile dożyje

Gość elcia231
Zdecydowanie warto szczepić się na pneumokoki. Polecam szczepionkę odpłatną Prevenar, która w porównaniu do bezpłatnej chroni przed trzema dodatkowymi szczepami pneumokoków.

Gość gość Alina
Ja moje starsze dziecko szczepiłam na wszystko w/g kalendarza szczepień. Nie rozumiem tego całego szumu na temat szczepień.?Teraz mam drugie dziecko ,jest dosyć spora róznica wieku między nimi ale też będę szczepić począwszy od szczepionek DTP na błonnicę ,krztusiec,tężec.A potem w pózniejszym wieku na inne choroby. Widzę ze moja starsza córka dorasta i wszystko jest ok a miała cały komplet szczepień,więc uwazam że nie ma czego się bać.