Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podróże z niemowlakiem.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Zastanawiam się kiedy i jak daleko można zacząć podróżować samochodem z niemowlakiem. Mam rodziców, którzy mieszkają we Francji, z powodu pracy do Polski mogą przyjeżdzać tylko raz w roku, a ja bardzo bym chciała żeby widywali wnuka jak najczęściej. Mały ma teraz półtora miesiąca, czy jak skończy trzy miesiące mogłabym się wybrać samochodem w tak daleką podróż z malym?

Gość gość
Ja bym nie jechała. Jeszcze samolotem ok, bo krótko, ale samochodem to mordęga, szczególnie dla kręgosłupa tyle godzin w foteliku.

Gość gość
Zastanow się, francja to kraj brudasow. Tam juz sa tylko ciapaci. Balabym sie brac maluszka w taki rejon.

Gość gość
dla dziecka tyle godzin w foteliku samochodowym to naprawde niezdrowo

Gość gość
My dużo podróżowaliśmy z córka jak była mała. Najważniejsze to robić dużo przerw, częściej niż co 2h, wyjąc dziecko z fotelika, ponosić, położyć na płaskim, na brzuszku itp. Takie małe dziecko bardzo dobrze znosi podróże, dużo śpi. Ale przerwy są bardzo ważne. No i nie trzeba zaraz robić całej trasy w 1 dzień. Spokojnie dojedziesz :-) Ja bym jechała, ale my pojechaliśmy z 3 miesięcznym dzieckiem do Portugalii autem (z Anglii, cześć trasy promem).