Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dla ludzi mieszkających za granicą pytanie co sądzicie o 500 plus i 300 zł

Polecane posty

Gość gość

na wyprawkę szkolną dla dzieci co rząd wprowadził?

Gość pięćset plus w polsce
http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/rodzina-500-plus/ Rodzina 500 plus Strona główna Wsparcie dla rodzin z dziećmi Rodzina 500 plus Program Rodzina 500 plus to nieopodatkowane 500 zł miesięcznie na każde drugie i kolejne dziecko, bez dodatkowych warunków. Rodziny o niskich dochodach otrzymają wsparcie także na pierwsze lub jedyne dziecko. To nawet 6.000 zł netto rocznego wsparcia dla dziecka. Świadczenie wychowawcze to wsparcie długofalowe. Program Rodzina 500 plus to systemowe wsparcie polskich rodzin. Wybierz dział, który cię interesuje, kliknij w obrazek i przejdź do informacji.

Gość trzysta plus w Polsce
300 PLUS: Wniosek ONLINE 300 zł na dziecko na wyprawkę ... www.dziennikzachodni.pl › Strona kobiet › Macierzyństwo 2 dni temu - 300 PLUS wniosek online: Jak złożyć wniosek online 300 zł na dziecko na wyprawkę szkolną i zagwarantować sobie wypłatę pieniędzy ... 300 plus na dziecko - wyprawka dla uczniów [ZASADY, WNIOSEK ... www.pomorska.pl › Strona kobiet › Tu żyję 2 dni temu - Świadczenie - 300 zł - ma pomóc rodzicom w zakupach podręczników i przedmiotów szkolnych. Będzie ono wypłacane jednorazowo.

Gość gość
500 plus to chory pomysl majacy na celu zwiekszenie rozmnazania a nie pomoc ubogim dzieciom.to napycha w tylek bogatym rodzinom ktore powielaja jescze intensywniej swoje idealne geny a dziecko z biednej rodziny i tak jesc nie dostanie bo ojciec pijak kupi co innego.300 plus moze lepsze bo ze wskazaniem na co.ale i tak uwazam ze powinno sie wspierac chore i ubogie dzieci a nie zachecac rodzicow do kroliczenia sie

Gość gość
Kupowanie głosów za pieniądze głosujących. Żeby dać 500 państwo pobierze 700 :D a partia ma głosy i ma wyj****e bo to nie ich pieniądze

Gość gość
Sadzimy ze ludziom i tak malo i tego nie doceniaja. Brat ma tylko na jedno dziecko. Jak mu powiedzialam ze lepiej to niz nic, to mnie zjechal ze gowno wiem jak sie ciezko zyje w Polsce i ze jest coraz ciezej i te 500+ to gowno nie pieniadz i co ja moge wiedziec tu zagranica jak ciezko sie zyje w Polsce. Taaa tylko ja stamtad ucieklam by zarobic na mieszkanie a brat dostal na gotowe od rodzicow.

Gość gość
Czesc, ja pisze ze Szkocji. Uwazam, ze 500+ podzielilo bardzo polskie spoleczenstwo, obserwowalam sytuacje, sluchalam co mowili na zywo znajomi rodzina, co sie dzieje w prasie. uwazam, ze mogli dac mniej np 200, czy 250+ ale na KAZDE dziecko .KAZDE. Polacy nie sa przyzwyczajei do socjalu na taka skale. Zreszta, to czy socjal jest dobry czy nie, to na dlusza dyskusje. ja uwazam ze jest dobry ale powinien byc kontrolowany, a nie ze daja tak jak tu, czesto nierobom, leniom ktorym nie chce sie isc do pracy za stawki niskie, tyko biora kase I siedza wdomu na mieszkaniach socjalnych I tyko tv ogladaj. jest tu sporo takich ludzi. ale tez mnostwo ludzi normalnie pracuje I ma dodatki na dzieci, z te dodatki ci hrodzaje zaleza od wysokosci zarobkow, ilosci dzieci I od tego czy dziecko jest w platnym prywatnym przedszkolu/klubie po szkole/klubie wakacyjnym itd. Ja np mam taka sytuacje, w sumei z mezem zarabiamy 52,400 funtow brutto na rok. jerst to w zasadzie srednia krajowa, netto jest to spoko kasa w Szkocji, bo w Londynie to juz nie. dziecko jedno. dostajemy na nie 80 funtow co 4 tyogdnie to maja wszyscy chyba ze dochod rodzinny jest ok 100,000 lub wyzej. I mamy dodatek od rzadu na klub po szkole/ wakacyjny - 20% kosztow pokrywa rzad, do chwil igdy dziecko konczy podstawowke. jest to cos, nie powiem, bo zamiast placic za wakacje w klubie 450 funtow, zaplacilam 20% mniej. lata temu dostawalismy wicej dodatkow, ale to bylo jak dziekco bylo malutkie ja pracowlaam 16-20 godizn I za gorsze stawki, potem sie u nas sporo pozmienialo, pozdrawiam

Gość V12
Mimo wszystko popieram te "nieszczesne" 500+, a o tych 300 zl nawet nie wiedzialem.

Gość gość
no o 300 cos slyszalam (ja, ze Szkocji) ale szczegolow nie znam.

Gość gość
to ma zachecic POlakow by mieli duzo dzieci bo jest coraz mniej mlodych ludzi, spoleczenstwo sie starzeje. ale przeciec niechze wezma pod uwage to, ze swiat jest PRZELUDNIONY a poza tym, by kobiety chcialy rodzic, to niech maja tez pozwoleie na przerwanie ciazy jesli tego chca!! bo jak sie im zabroni usunac ciaze - niezaleznie od powodu - to nawet 5000+ mnie by do zajscia w ciaze nie zachecilo ...

Gość gość
Bardzo proste, na jesieni będą wybory samorządowe i pis chce kupić głosy to nie ich pieniądze więc dają przed wyborami

Gość gość
:D

Gość gość
A ja nie popieram. Ludzi nie stać na 500+. Rząd stać,bo nie dysponuje swoimi pieniędzmi. Zabierają więcej,a oddają jałmużnę w postaci różnych zasiłków,500+,300+. Dużo lepiej by było jakby podnieśli płace, zmniejszając podatki. Co z tego,że płacą rośnie jak większa część tej podwyżki i tak trafia do budżetu,a nie do rąk pracowników. Ludziom pracy za godne pieniądze potrzeba,a nie zasiłków. Przedszkoli dla dzieci by matki mogły wrócić do pracy. A teraz jest tak,że niby miejsca są,a nie można się dostać. Pomoc finansową z państwa powinni otrzymywać ludzie chorzy i emeryci, ewentualnie jeszcze w trudnych sytuacjach na tymczasowy okres ludzie po wypadkach i śmierci małżonka. Placa powinna być taka,żeby samemu się utrzymać i nie martwić się co do gara włożyć. 500+ 300+ i inne pomysły nie poprawia niczego. Tam gdzie była bieda,tam dalej jest. Tam gdzie kombinatorstwo bylo tez dalej jest. Ludzie dalej będą wyjeżdżać, dzieci nie będą się rodzic bo nie ma za co ich później utrzymać kiedy wszystko w sklepach drogie.

Gość gość
No pijaki pięćset plus przepijają

Gość gość
to sadze - w moich filmikach o moim zyciu w USA sa polskie napisy trzeba uruchomic na dole w prawym rogu www.youtube.com/watch?v=DMOjUJIN5yU