Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dziewczyny w 80procentach dotykają łechtaczkę przez wargi a nie bezpos?

Polecane posty

Gość gość

witam, przeciez to bez sensu, dlatego potem czekaja na orgazm pól dnia? ze facet juz zasnie?

Gość gość
Dlatego, ze lechtaczka jest bardzo wrazliwa i bezposredni dotyk moze byc za ostry. Przez wargi jest przyjemniej.

Gość gość
Jak to dziewczyny dotykają lechtaczki. A co w tym czasie robi facet?

Gość gość
gość dziś tak jest wrażliwa, ale jak chcesz siebie pobudzić, dotykając wszystkiego w okół? Jest sposób często pośredni bo niekiedy np. same wibracja wystarczają, zeby przejsc te wstepna faze orgazmu Jednak przesad o wrazliwosci odpada gdy jest sie pobudzoną i wrecz przciwnie dazy sie jeszcze bardziej do stymulacji samej łechtaczki nawet z czymś w środku.. co jest normą moze po prostu duzo dziewczyn nie chce sobie rozchylac czekajac az samo to przyjedzie i beda w stanie przejsc do grubszej stymulacji = to równa sie czesto brak szans na orgazm w ogóle!!! poza tym czesto orgazm jest na mokro a czesto w ogole tego nie ma, moze z powodu własnie tej łechtaczki to moze byc własnie BLAD

Gość gość
bzdura synku, nie masz łechtaczki to nie wiesz, zę przez czy bezpośrednio to mało wazne, wazny jest skutek. Ludzie maja rózne techniki masturbacyjne, jak laska woli tak to niech robi jak jej wygodniej. tobie nic do tego bo

Gość gość
Skad ty wytrzasnałeś te 80 % ? co, amerykańscy uczeni udowodnili,że ..? ha ha

Gość gość
Ale ja nie kumam co facet wtedy robi?

Gość gość
faktem jest że przeważająca wiekszość a nawet prawie wszystkie kobiety tak robią inną rzeczą jest że połowa w ogole nie ma orgazmu w czasie penetracji a i nie wiele robi co kolwiek żeby miec orgazm z facetem w środku..

Gość gość
z punktu widzenia czysto medycznego przyczyny są bardzo prozaiczne, tzw. smegma u kobiet, coś jak u facetów na napletku powoduje że łęchtaczka jest mega wrażliwa i nie wysuwa sie co powoduje ból uwaga zdjecie w wikipedii https://en.wikipedia.org/wiki/File:Female_Smegma.jpg do tego skora otaczajaca sama łechtaczake jest sama w sobie erogenna, wiec lepiej, łatwiej ją stymulowac, ale to moze powodowac brak orgazmów

Gość gość
"połowa w ogole nie ma orgazmu w czasie penetracji a i nie wiele robi co kolwiek żeby miec orgazm z facetem w środku.." X Przecież są pozycje, gdzie mężczyzna może stymulować lechtapczke kobiety - wtedy facet w środku i kobieta też ma orgazm.

Gość gość
chodzi Ci o to że często stymulacja łechtaczki jest bezpośrednio tworzona przez kontakt żołędzi z moszną u podstawy penisa i różne skurcze jego falistych mięśni.. zwłaszcza w pozycjach od tyłu ALE to nie to.. tutaj chodzi o ten obszar łechtaczki dla ułatwienia upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f1/Clitoral_hood.jpg en.wikipedia.org/wiki/Clitoral_hood

Gość gość
moze innaczej chodzi o powierzchnie zagli; NIE kopuje sie tutaj wiec link www.bustle.com/articles/48142-5-ways-your-clitoris-affects-your-orgasm-because-size-and-shape-can-matter

Gość gość
Nie- chodzi mi o to, że są pozycje gdzie mężczyzna może stymulować lechtaczke ręką (pieścić).

Gość gość
z wolnego tłumaczenia macie PRZYKLAD z zycia, dziewczyny z wiekszym kapturkiem procentowo oczywiście, a nie sama długość maja gorzej z orgazmem: Przez całe moje życie wpłynęło to na moje życie seksualne i zdolność wykorzystywania porad seksualnych skierowanych do "przeciętnej" kobiety. Nie odczuwam wielkiego wrażenia, kiedy seks oralny jest wykonywany na mnie, i potrzebuję nacisku masażysty, który jest w stanie naciskać na ręczny orgazm, gdy jestem z partnerem. Ale życie z moją unikalną konfiguracją łechtaczki to nie wszystkie wady - tarcie między kapturem a łechtaczką pomaga mi osiągnąć orgazm w rekordowym czasie, kiedy już się ruszę.

Gość gość
gość dziś ok ale to będzie trudne, bo chyba to pozycje w większości albo na górze dziewczyna albo boczne, do tego ten kapturek łechtaczki, jej budowa często nietypowa, nieproporcjonalna, i to co wyżej TO WSZYSTKO: jak masz wiedziec jak osiągnąć jakąś przyzwoitą stymulację? dziewczyny jak mają orgazm to przede wszystkim same wczesniej dochodziły i takie maja doswiadczenia a teraz maja z partnerem i jeszcze trudniejsze pozycje.. bez szans jak wczesniej nie załapała.. do tego to temat TABU w tym kraju o łechtaczce sie nie mówi ale o penisach ze nie daja orgazmu!!!

Gość gość
do tego nie wiem czy wiecie ale łechtaczka rośnie do czasu, gdy skończysz 32 lata, twój clit jest mniej więcej czterokrotnie większy niż w okresie dojrzewania. Może nawet wynurzać z dna szortów lub czegokolwiek. Ale może dać ci trochę więcej miejsca do pracy, co może również zwiększyć twoje szanse , ale co ztego jak sie chowa ten kapturek jak za młodu

Gość gość
chyba najlepsze stwierdzenie: twoja łechtaczka po menopauzie może być nawet 2,5 razy większa niż wtedy, gdy byłaś nastolatką dlatego wtedy są mniejsze problemy z orgazmem

Gość gość
Nie wiem skąd wytrzasnąłes te dane ale faktem jest,że tak robię... ;-) I nie,nie czekam na orgazm pół dnia ale osiągam go bardzzo szybko ;-) czasem nawet w minutę. Próbowałam tak i tak i doznania jakie mam przez stymulację nie-bezośrednią są dla mnie większe,przyjemniejsze. Nie chodzi o to aby prędziutko dotrzeć do celu ale aby rozkoszować się tą chwilą, narastającym podnieceniem...gonić króliczka,nie łapać ;-)

Gość gość
wlasne nie do końca, to wiele zależy ILE wiesz o budowie swoje łechtaczki, czy masz np. duży ten kapturek, czy jest przy samym wejściu do pochwy? jak rośnie twoje łechtaczka czy rodziłaś już, etc, jak z nawilżeniem mogło tak być ze szybko dochodzisz w jakies fazie cyklu z lepszym smarowanie i nie czujesz tego jak w trybie zwykłym (smarowanie zależy od fazy cyklu a nie podniecenia) Ale pewnie dotyk przez kapturek to ułatwienie, bo to strefa czysto erogenna jak u facetów, tylko ze faceci maja bez problemu wytrysk, a dziewczyny juz nie

Gość gość
prościej mozesz wskazac w uproszczeniu po prawej/lewej gora/dól który typ łechtaczki masz.. bedzie łatwiej

Gość gość
link en.wikipedia.org/wiki/Clitoral_hood#/media/File:Auspr%C3%A4gung_der_Klitorisvorhaut.jpg

Gość gość
Gość 13:06. To chyba zależy od związku. My zawsze piescilismy siebie nawzajem - on zajmował się mną, a ja nim. W ten sposób uczyliśmy się swoich ciał i reakcji na pieszczot. Najpierw przed penetracją, a potem już w trakcie (taki rodzaj pieszczot jest dla mnie najprzyjemniejszy). Dzięki temu, że uczymy się swoich ciał to seks mimo upływu już prawie 25 lat jest coraz lepszy.

Gość gość
ok, ale najpierw trzeba poznać swoje cialo, jak masz sama blokade do tego anatomia ze łechtaczka dziala z 30 procentach, plus zmiana w wieku ciaza etc , to jak ma byc dobrze jak jeszcze w Polsce sie o tym nie mówi, słyszałaś aby któras sie pytała w stylu "co mogę zrobic z swoją łechtaczką żeby np. miec orgazm"?

Gość gość
W Polsce się nie mówi otwarcie o tym i jeszcze długo nie będzie (biorąc pod uwagę aktualną sytuację), ale jak się jest w związku to chyba już można o tym porozmawiać. Biorąc pod uwagę, że jednak mało kobiet ma orgazm dopochwowy, mężczyzna jeżeli chce aby jego kobieta miała orgazm powinien się dokształcic w zakresie orgazmu łechtaczkowego ( Oczywiście kobieta musi się odblokować i być "chętna" do współpracy, bo inaczej nic z tego nie będzie). Z tego co tu niektórzy piszą to seks u nich polega na tym, że kobieta robi sama sobie dobrze, a rola mężczyzny ogranicza sie tylko do stosunku? To w sumie nie dziwie sie, ze niektore kobiety nie lubia seksu.

Gość gość
hhhh

Gość gość
Proponuje film "Sztuka kochania " - co nie co można się dowiedzieć. A doczytać można w książce. W małżeństwie/związku seks powinien być przyjemnością, nie o obowiązkiem, a czerpać przyjemność z niego powinny dwie osoby (powinny umieć sprawiać przyjemność partnerce/partnerowi).

Gość gość
tak, ale o ile masz 20 lat i łechtaczkę młodą nieoswojoną z tematem, a nawet nie które nie wiedzą jaki "typ" mają

Gość gość
21:05. O co chodzi ????

Gość gość
łechtaczka ma swoje fazy orgazmu, jak jest młoda to bardzo trudne