Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anna536

Czy to możemy odziedziczyć?

Polecane posty

Ja mam pytanie można powiedzieć, że związane z genetyką. Wiadomo, że po rodzicach dziedziczymy wygląd, temperament i może charakter (chociaż wiadomo, że to się zmienia pod wpływem środowiska itp.), ale ja mam pytanie czy możemy odziedziczyć zamiłowanie do jakichś rzeczy, czyli np. moi rodzice lubią lampki w ogrodzie i ja też czy to są totalne bzdury i to wynika z nas samych a nie z genów? Albo np. kogoś rodzice lubią pływać i on też (oczywiście mówię o przypadku kiedy dziecko o tym nie wie, że rodzice lubią pływać i może nadal lubią i pływają). Czy takie rzeczy jak zamiłowanie do minimalizmu, określonego stylu mieszkalnego i różne inne takie rzeczy można też odziedziczyć czy je kształtujemy sobie sami i środowisko??????

Gość gość
tak mozna odziedziczyc

Pytam się z ciekawości i odrazu mówię, że jeżeli ktoś uważa ten temat za nienormalny to niech go nie komentuje. Pozdrawiam......

Gość gość
22:05 takie rzeczy jak biedę umysłowa, ktora prowadzi do biedy mentalnej mozna, jesli rodzice maja w d***e wszystko, mała klitka jako mieszkanie, pieniędzy na styk, zero kasy na rozwój dzieci i oczywiście zero pieniędzy, zeby dac dzieciom na start - niestety czesto dzieci żyją potem jak rodzice:-/ ale to tez wynika, ze z takiego domu wychodzi sie z poczuciem niskiej wartości, brakiem wiary w siebie i lekiem przed światem:-/

Gość gość
wszystko jest dziedziczne.

Gość gość Piotr
Po ojcu możesz odziedziczyć klejnoty Aniu.