Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mika92

Senność, nudności, wymioty

Polecane posty

Gość mika92

Jak radzicie sobie z tymi dolegliwościami?

Gość gość
jemy tabsy

Gość gość
Spimy i rzygamy

Gość mar_cela
Przy łóżku mam butelkę wody i suche herbatniki, wstaję dopiero po zjedzeniu . Piję też często wodę z imbirem.

Gość tuli_pan
Znalezione w sieci, może komuś pomoże :) "Ciąża to czas zmian hormonalnych w naszym organizmie i to one są odpowiedzialne za nieprzyjemne dolegliwości występujące w I trymestrze. W przypadku wymiotów i nudności - niestety nie ma 100% skutecznej metody zwalczania tego nieprzyjemnego objawu. Zaleca się łagodną dietę podzieloną na 5 posiłków dziennie. Pierwszy posiłek warto przyjąć jeszcze przed wstaniem z łóżka. W przypadku wymiotów warto pamiętać o odpowiednim nawadnianiu organizmu. Można także spożywać imbir np. w postaci naparu. Jeśli zaś chodzi o senność - gdy tylko macie taką możliwość zróbcie krótką drzemkę. Możecie wypić również kawę (max 2-3 filiżanki niezbyt mocnego naparu dziennie). Nie polecamy picia napojów energetycznych - nie są wskazane dla przyszłych mam. " htthttps://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość natka8
do tuli_pan wczoraj zgadzam się z tobą, spożywanie małych i często posiłków łagodzi nudności. Mnie również pomagają migdały, chrupię je kilka razy dziennie :)

Gość kosmek
Polecam produkty z dużą zawartością wit.B6 np. banany, chude mięso, świeże ryby i produkty zbożowe, oczywiście wszystko z umiarem :)

Gość gość
Na nudności i wymioty pomaga częste mycie zębów, natomiast na senność nie mam żadnego lekarstwa, popieram słowa tuli_pan 2018.07.18 że należy robić krótkie drzemki :)

Gość hanka9
tuli_pan 2018.07.18 napisał/napisała ,że powinniśmy jeść 5 posiłków dziennie, skorygowałabym te stwierdzenie, otóż będąc w ciąży nie dopuszczajmy abyśmy chodziły z pustym żołądkiem. Jedzmy często ale mało :)