Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kontrolowanaprzezmame

Mam 19 lat a nic nie moge

Polecane posty

Gość Kontrolowanaprzezmame

Hej, zaczną może od tego że mam 19 lat, może niektórym wydać się ze to nie jest dużo ale na tyle dużo żeby móc mieć znajomych i z nimi wychodzić. Moja mama bardzo lubi kontrolować mną i moim tatą, gdy wychodzę nagle milion wiadomości od mamy za ile będę, ze zaraz mam być, ze mam wracać do domu, np wychodzę o godzinie 16 a ona każe mi wracać o 18 .. Najgorsze jest to ze przez jej zachowanie mam tylko jedną przyjaciółkę i tylko z nią się spotykam i piszę. Nic mi nie wolno, sprzątam w domu tak jak mama mi każe, robię wszystko jak najlepiej potrafię a i tak krzyczy ze robię to źle. Są wakacje, a ja w ciągu dwóch tygodni wyszłam 2 razy z domu żeby się spotkać z przyjaciółka, tylko dwa razy bo mi mama zabrania .. Cahcialam w poniedziałek jechac do kolegi 50 km ode mnie ale rozmowa z nią skończyła się kłótnią i wyzwiskami z oby dwóch stron, teraz się do mnie nie odzywa, a mi naprawdę zależy żeby tam jechać. Jestem kontrolowana na każdym kroku, proszę doradźcie mi co mogę zrobić. Dodam do tego ze rodzice są alkoholikami, nie zdałam przez to w 3 technikum i przepisuje się do LO zaocznego.

Gość gość
no chyba zartujesz ... idz zaocznie i do pracy i sie usamodzielnij nie jestes ich zabawka

Gość gość
To się nie zmieni dopóki się nie wyprowadzisz

Gość gość
ladna chociaz jestes?

Gość gość
musisz porozmawiac z rodzicami na ten temat. uswiadomić im , że nie jesteś malą dziewczynką i masz swoje życie. rodzice pewnie o ciebie się martwią i ich nadopiekunczość jest dla ciebie uciążliwa

Gość gość
Co to ma do tego czy ładna ?

Gość gość
Powiedz matce kiedy bedzie trzezwa bez ogrodek i bez zadnej dyskusji, ze od dzis nie tolerujesz zadnej kontroli. Prawnie jestes osoba pelnoletnia, ktora sama o sobie decyduje. Jedz dokad chcesz i wracaj do domu, kiedy chcesz. A w miedzyczasie szukaj mozliwosci zamieszkania gdzieindziej, chociazby przejsciowo, zeby zrozumiala, ze to nie sa puste grozby. Wszelkie dyskusje i klotnie sa zbedne, postaw ja przed faktem dokonanym, a w razie awantury nie reaguj i nie odzywaj sie. W twoim przypadku pomoze tylko zelazna konsekwencja, inaczej nic sie nie zmieni.

Gość gość
Zqdami ci zasadnicze i bardzo ważne pytanie. Masz bułkę czy motylka?