Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość borys k

nieudacznik , jak nim nie zostać?

Polecane posty

Gość borys k

Często słyszę to słowo - "nieudacznik" Co to znaczy byc nieudacznikiem? Czy to "stan umysłu", pewne nastawienie mentalne? Czy może posiadanie lun brak czegoś ( do czego osobiście nie dokońca nie jestem przekonany) Jak nim nie być lub, jak przestać nim być Ja mam 32 lata, 10 lat temu wpadlem w depresję po zerwaniu związku, przestało mi na wszystkim zależeć - totalna apatia. Teraz Ex wzięła ślub, więc już nie mam wyjścia. Muszę zmienić swoje życie. Oczywiście uważałem, że jak ona zaczęła mieć wątpliwości, to nie chce mnie. Każde z nas było same przez 2 lata. A potem pojawił sie inny. Czułem, jakbym dostał w głowę cegłą. Pracuję za granicą, zarabiam dobrze, ale nie mam studiów, pracuję fizycznie, nie mam kobiety i własnego M3 Mieszkam u rodziców, błąkałem się za granicą kilka lat, chcę wyjść z nałogów i depresji. Jak zmienić życie na lepsze? tak by nie być "nieudacznikiem"?

Gość gość
Wiem tylko jak nim zostać.

Gość borys k
yaro olewka , jedna z moich ulubionych polskich piosenek za małolata : ) Kiedy byłem w podstawówce, lubiłem lekcje plastyki, podkochiwałem się w koleżankach z klasy, głowę miałem pełną marzeń, i tylko jedno zostało...brak mocnej wiary, że one się spełniają

Gość am_Dyzio
'nieudacznik' gdy zapiszesz się do Partii P0srańce to tam na dzień dobry tłumaczą wszystkim nowym kandydatom, jak zostać 'nieudacznikiem' w Polsce i jeszcze z tego powodu pobierać pieniądze, czyli nie musisz umieć NIC , najważniejsze aby w czasie 'eventów' i spotkań się wydzierać : KAMIENICE SĄ NASZE A ULICE WASZE ŻYD TU RZĄDZI POLAK WROGIEM ŻYDA za takie hasła otrzymasz nagrodę !

Gość gość
Nawet do parlamentu UE można się dostać.

Gość gość
Można być nieudacznikiem, patrząc na polityczną szopkę i się tym frustrować , zamiast zająć się swoim życiem na które mamy wpływ

Gość gość
Mieszkanie z rodzicami w tym wieku to jest porażka. Nieudacznik pali też papierosy.

Gość gość
Zacznij marzyć. Spisuj marzenia. A potem przy każdym napisz, co musisz zrobić w tym celu i wyznacz sobie date realizacji. Musisz zacząć nawet od małych sukcesów, uwierzyć, że się uda. W swoim życiu miałam okres bardzo trudny, nie miałam pracy i kasy. Taka stagnacja. Nie miałam celów i marzeń, życie przeciekało mi przez palce. Tera jest lepiej. Zaczynam właśnie od marzenia, żeby znów mi się coś chciało.

Gość gość
Jeśli jesteś osobą wierząca, to polecam Ci odmówić ęnnewon ąksńajepmop (czytaj od tyłu, blokuje mi wpis, jak piszę normalnie). Mnie uratowała z depresji i braku perspektyw.

Gość gość
Wyobraź sobie, ze żyjesz tak dalej, nic nie zmieniając w swoim życiu. Dobiegasz 80 - tki, jesteś umierający. W tym stanie napisz list do siebie obecnego. Napisz czego żałujesz, co byś zmienił, co chciałbyś osiągnąć. Bądź ze sobą szczery. Traktuj to później jako plan działania. Powodzenia.

Gość gość
Zacząć działać. Krok po kroku, godzina po godzinie .