Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyciszyc niemowle

Polecane posty

Gość gość

jak wyciszacie niemowle przed snem? u nas niby jest wszystko, te cale rytualy - kaszka, puszczamy kolysanki, kapiel. wszystko na nic. moj 8 mczny synek jest tak nakrecony, ze mimo zmeczenia ledwo moge mu zalozyc pampersa, zalozyc body, raczkuje po lozku, wspina sie na poduchy. probowalam tez czytania ksiazki monotonnym glosem - efekt: ksiazka porwana i pogryziona. pare minut przy piersi i jest spokojny. co prawda chcalabym karmic do roku, ale probuje od jakiegos czasu wyciszac go bez piersi, bez skutku :/

Gość gość
Musicie przeczekac. wiem, kipska rada. ale kazde dziecko jest inne. I nie traktuj piersi jako wyciszacza, bo skutek moze byc taki, ze bedzie na piersi wisial do 2 lat :O

Gość gość
wiem, dlatego z tym walcze. ale czy niemowle przestaje byc w koncu takie nakrecone? chwili nie usiedzi, i to nie zaczelo sie teraz przy raczkowaniu. wczesniej gdy byl malo mobilny nawet meeega spiacy i marudny lezal i wymachiwal rekami i nogami, potem co go polozylam na plecach to przewrotka na brzuch, a teraz lazenie na czworaka. nigdy nie mial jak dzieci kolezanek, co to leza i usmiechaja sie do karuzeli...

Gość gość
Moja też nie leżała grzecznie pod karuzelą. Staraj się nadążać za zmianami. U nas bywało już różnie. Usypiała przy książce. Usypiała na kolanach wtulona. Usypiała potem na kolanach, ale z nogami pod kątem 180 stopni :D Potem zachciało jej się usypiać samej, a ja albo mąż obok, a potem przenosiny do łóżeczka. Co kilka miesięcy wymyśla sama jakieś sposoby na zaśnięcie :) Może Twój też potrzebuje już znaleźć sobie inny sposób?

Gość gość
haha, taak ostatnio lubi zasypiac w chuscie, ale to tez kiepska alternatywa :)

Gość gość
dziś x Moja w chuście wpadała w histerię od początku :D

Gość gość
a moja dopiero jak skonczyla pol roku dala sie przekonac do chusty