Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak okresu przy tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od ok. 2 lat zażywam tabletki antykoncepcyjne. Okres zawsze miałam regularnie. W zeszła niedziele zjadłam ostatnia tabletkę, okres powinnam dostać czwartek/piątek lecz go nie było. Dzisiaj jest poniedziałek czyli pierwszy dzien nowego cyklu kiedy powinnam zjeść tabletkę i nie wiem czy rozpocząć nowe opakowanie. Tekst ciążowy robiłam wczoraj, wyszedł negatywny ponadto w nocy obudził mnie silny ból w podbrzuszu. Jakie mogą byc przyczyny braku okresu? Czy moze byc to ciąża mimo tego ze test wyszedł ujemny ?

Gość gość
Nie bylo wymiotow, luznej kupy, nie bralas jakichs ziol na przeczyszczenie, antybiotykow? Nie odchudzasz sie? brales jak zwykle? O ile tak moze sie tak zdarzyc ze okresu, a raczej krwawienia z odstawienia nie bedzie. Mi sie tak przez 5 lat zdarzylo dwa razy. Tka czasem bywa. Zawsze gina kazala mi zaczynac nastepne opakowanie.

Gość gość
Do lekarza należy zgłosić się także wówczas, kiedy podejrzewamy, że przyczyną braku krwawienia z odstawienia może być ciąża – w tym wypadku należy niezwłocznie zgłosić się do specjalisty, wykonać test ciążowy, ponieważ ciąża jest przeciwwskazaniem do przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych, możliwa jest ciąża? Czegoś nie zaniedbałaś w braniu? Czegoś nie przeoczyłaś np nie rzygałaś lub nie miałaś ostrej sraczki?

Gość gość
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jeszcze jeden test po trzech dniach. Jakby dalej wychodził negatywny poszłabym do lekarza. Ale nie brałabym nastepnego opakowania. Masz możliwość pogadać z ginem przez tel dzisiaj, może zapytaj co w takiej sytuacji masz robić. Jak nie gin może rodzinna cos by doradziła.

Gość gość
O ile robiłaś prawidłowo test z porannego moczu, uważam że ciąże w niedziele by wykazał. Ale np jutro zrobiłabym rano drugi. od razu po wstaniu.O ile brałaś prawidłowo tabsy moim zdaniem w ciąży nie masz prawa być, ale różnie to bywa. Zrób jeszcze jeden test jutro. A najlepiej idz na HCG z krwi, bedziesz mieć pewność, Dziwie Ci sie że dzisiaj rano nie poleciałaś, skoro masz zaczać nowe opakowanie. Koszt to około 20 zł i wychodzi wiarygodnie, test może sie mylić HCG z krwi nie.

Gość gość
zrob HCG nawet dzisiaj, jutro bedziesz wiedziec co i jak

Gość gość
Do ginekologa nie poszłam z racji tego ze nie ma mnie w kraju i nie mam takiej mozliwosci. Żadnej tabletki nie pominęłam, nie miałam żadnych problemów żołądkowych, wszystko było tak jak zwykle.

Gość gość
To w innym kraju nie ma ginekologow? To zadzwon do jakiegos w PL I ZAPYTAJ CO MASZ ROBIC. nie masz mozliwosci isc i zrobic nawet za kase badania HCG? Jak nie pozostaje Ci kolejny test.

Gość gość
Owszem sa, ale bardzo długo trzeba czekac na wizytę. Objawy mam dość podobne to standardowych czyli bolał mnie brzuch, miałam problemy z cera ale okresu jak nie było tak nie ma

Gość gość
To idz prywatnie. Albo jedz na dwa, trzy dni do pl i idz w PL. nikt ci tutaj nie udzieli sensownej odpowiedzi co masz robic, oprocz zrobienia kolejnego testu jutro lub pojutrze. Testy moga sie mylic, ale tylko w jedna strone, moga nie pokazac ciazy kiedy jest. A jak zaczniesz brac tabletki,a jestes w ciazy to raczej dla plodu nie bedzie to dobre na logike.Ale to pewnie sama wiesz.

Gość gość
zrob kolejny test jutro, jak nie pokaze ciazy ja bym zaczela brac kolejne opakowanie,a w tym czasie probowala dostac sie do lekarza innej rady nie ma