Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śląskim separatystom

Polecane posty

Gość gość

od słońca walnęło w dekiel.

Gość gość
:-) w d****h im sie poprzewracało.

Gość gość
To wam się poprzewracało. Jakby chcieli się zgermanizować to po cholerę były powstania? Zgłębić problem, a dopiero potem pisać pierdoły jak wam się chce. Nieuki jedne :-)

Gość gość
10.53 o czym ty piszesz?

Gość gość
Niemcy z uchodźcami w promocji tak Ślązakom potrzebne jak kotu kokarda. Oni tylko chcą autonomii, żeby sami mogli się rządzić jako region, a nie musieli oddawać kasy do stolicy i dzielić się nią z resztą kraju

Gość gość
A o tym, że najpierw trzeba znać historię, a potem się czepiać i krytykować. Jakby chcieli do Niemiec to by powstań nie robili ani plebiscytu, w którym zresztą głosowali, że chcą do Polski w większości. Jakaś hołotą pomyliła Ślązaków z Niemcami i tak to się wlecze

Gość gość
Ślask stanowi integralną część Polski. Chcieć to oni sobie mogą... zaraz się okaże że górale chcą autonomii.

Gość gość
Chcieć można dużo, męża na przykład i nic z tego nie będzie. Tak samo jak z autonomii Śląska :-)

Gość gość
Dobrze gadasz Saluto. To porównanie z Katalonia 100%

Gość gość
Z nieukami, nierobami i wszelką patologią dyskusja na każdy temat bez sensu, strata czasu :-) :-) :-)

Gość gość
13.30 zapomniałeś dodać, że wiekszość ślązaków domagających się autonomii to zadeklarowana mniejszość niemiecka.

Gość gość
Ty !!! Salato , kapucho czy bardziej głąbie! Pewnie calej podstawówki nie dokończyłeś nieuku ebany! Ja jestem Ślązak i mam wyebane na niemce. a wy polskie nieroby i kombinatory żerujecie na śląskim pracowitym narodzie bo bez śląska to polska byłaby jak Białoruś a co do powstań śląskich to takie one śląskie jak ruskie pierogi są Ruskie! Poczytajcie spis powstańców to się dowiecie że to warszawiacy przywożeni wagonami na Śląsk aby robić rozpierduche i tyle.

Gość gośćKuszetka
jako autorka topiku powiem: przestań mi się tu wydzierać, obrażać ludzi i rzucać mięsem. Pieniądze przysłoniły ci normalne widzenie rzeczywistości. Co do powstań, coś gdzieś wyczytałeś i powtarzasz bzdety wyrwane z kontekstu. Doczytaj, a później zabieraj głos.

Gość gość
14.07 skoro ty jesteś autorem/ką to powiedz gdzie ty tu separatystów widzisz ?? Idiotów widać nie brakuje.

Gość gośćKuszetka
Od autonomii do separatyzmu droga niedaleka.

Gość gośćKuszetka
Ddziwię się, ze Ślazacy z RAŚ takiego mają dowódcę :-) , co to g****o ze Sląskiem ma wspólnego. Sieje ferment w społeczeństwie, wypiera się przynależności do Polski, mówi że Polsce nie będzie lojalny, przeczy integralnośc***aństwa polskiego. To co to jest się pytam. Regionalizm? Kto tego pajaca finansuje?

Gość gośćKuszetka
Nie, Saluto, polski podatnik. Choć nie zdziwię się w 2020 ( termin podał Gorzelik :-) ) że forsa płynęła zza Odry.

Gość gość
Ten pajac salute' to zwykły glupek ale ciebie kuszeta zgłosiłem za działalność wywrotową i sianie nienawiści na tle etnicznym ! Bagiety zaraz przyjado

Gość gość
Nawdychali sie w swoich biedaszybu kleju i stad ta głupota. Zresztą ich niebiesko zolta flaga i symbole nawiazuja do upa bandery i ukrainy pewnie przy pierwszej lepszej okazji okradali i mordowali by Polakow. Jestem za tym by sie odlaczyli od Polski, tylko niech nam ziemie splacaja, czyli procenty od kopalb itp. Ciekawe czy tych smarowancow Niemcy tak chetnie przyjmą, bo na to licza i wlaza niemiaszkom w tylki xd smieszne slunzaki hahaha tyle oni dla Polski warci co ukry Dla wielkiej Rosji

Gość gośćKuszetka
Eeeee tam zaraz sianie i nienawiść. Gorzelika nie zgarnęli, a za mnie brać się będą? ;-)