Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ginekolog może wypisać dwie recepty na tabletki anty?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, w tym miesiącu zaczynam brać tabletki anty, moja pani gin zapisała mi 3 opakowania na jednej recepcie (za receptę płaciłam 30zl a za tabletki około 80) Powiedziała ze na ten pierwszy raz zapisze mi tylko 3 opakowania. Jednak zależy mi na oszczedzeniu pieniędzy i zastanawiam się czy jest możliwość wypisania dwóch recept po 3 opakowania? Jak jest u was? Jestem studentką i nie uśmiecha mi się wydawać prawie 200 zł za receptę+6 opakowań tabletek Z góry dzięki za odpowiedz!

Gość gość
Tabletki to trucizna. Tylko nie szkodzą guma i kalendarzyk tak nam powiedział ginekolog podczas badania bo partner jest przy wszystkich badaniach i był przy porodach bo się nie krępuje nie jestem tępa by wstydzić się partnera a ginekologa nie ciemnota

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka? Nie mam 10 lat że przy wizycie u gina partner musi stać i trzymać mnie za rękę. ;) Nie ufam takim sposobom antykoncepcji jak gumki i kalendarzyk.

Gość gość
Recepty moze wypisać każdy lekarz - skseruj recepte od ginekologa zanim ja zrealizujesz i idź pózniej do rodzinnego, on bedzie ci wypisywał receptę np. co 3 miesiące. Jak nie bedzie chciał to zmień rodzinnego i tyle. Tak naprawdę z lekami anty wszystko zależy od ginekologa - jedni liczą za wizytę recepturowa, inni wypisują zaocznie receptę i idziesz co rok na kontrole.

Gość gość
na recepcie jest data wystawienia i data realizacji od dnia - mozna wystawić dziś a receptę bedzie mozna zrealizować pózniej np. za 2 miesiące

Gość gość
Właśnie na mojej recepcie tam gdzie była „data ważności” postawiła kreskę. Zrozumiałam ze wypisała mi receptę bez konkretnej daty kiedy mogę je najpóźniej wykupić

Gość gość
22.02 właśnie podczas zwykłych badań dochodzi do groźnych zakażeń bo rękawiczki chronią tylko ginekologa nie pacjenta! Gdy coś dotyka w gabinecie i chce badać to partner prosi o zmianę na czyste. Również chroni przed takim ginekologiem...." Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza"

Gość gość
22:32 Nie mam pojęcia o co ci chodzi. Jestem dorosła i nie chodzę do ginekologa z rodziną żeby patrzyli czy lekarz zmienia rękawiczki. A jeśli Ty masz takiego co ma jedna pare rękawiczek na 10 pacjentek to polecam jak najszybciej go zmienić :) Śmieszą mnie kobiety które są anty gin anty tabletki, uważają ze gumki i kalendarzyk są najlepsze. To nie era kamienia łupanego ;)) a później się dziwić ze ludzie maja po 5 dzieci, oczywiście wszystkie to wpadka.

Gość gość
Jak chcesz uczyć jak żyć sto lat za murzynami to otwórz nowy wątek, może pilnuje żeby ginekolog był aby za bardzo nie nachalny? :D

Gość gość
22.48 ma świętą rację że dochodzi do zakażeń nawet typu C wątroby a potem masz problem ale sądzę że jesteś facetem ginekologiem i masz to gdzieś gdy zachoruje dalej masz pacjetkę do leczania. Mieliśmy taki przypadek jak zawsze mąż jest przy badaniu było 8 badanych pacjentek a 3 wzierniki więc może ginekolog przeoczył bo mężowi ostentacyjnie pokazywał i rozpakowywał z folii. A wy jak chcecie się zarażać i być w100000 kobiet z wirusem gdzie planuje ssię usuwać macicę i jajniki! A gdzie się zaraziło tyle kobiet jak nie podczas badań bo gabinety lekarskie i szpitale to siedliska zarazy.

Gość gość
Jest data wystawienia i data realizacji od - masz 30 dni na wykupienie rećepty, pózniej traci ona ważność.

Gość gość
weź zboczeńcu od tego trzymania za rączkę baby w gabinecie zmień wątek.tu są kobiety wyzwolone, które same chodzą do ginekologa i biorą tabsy bo same chcą .nikt im nie każe brać.

Gość gość
Dorosła kobite mezus musi kontrolować przy badaniu ginekologicznym Śmiech na sali... to lekarz a nie g****iciel