Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinowasonia

wózek 3w1 czy 2w1?

Polecane posty

Gość gość
Wozek 2w1 i dokupic fotelik dobrej klasy. Te wszystkie wozki marek no-name typu Jane, Amelis i inne badziewia maja foteliki, ktore pelnia tylko funkcje skorupy. Zadnych powaznych wlasciwosci ochronnych w razie wypadku, a fotelik kupuje sie niestety z mysla o zderzeniu.

Gość gość
Fotelik kupuje sie bo prawo kaze! Jezeli duzo jezdzisz to tak, kup fotelik osobno, jezeli jezdzisz raz na dwa miesiace do tesciow na obiad i to 20 km, to wystarczy fotelik 3w 1. Ja mieszkam w centrum miasta, jak gdzies musze pojsc , to na piechote, a dzidzius ma spacer. Wszystko zalezy od potrzeb, a fotelik do wozka uzywam w kuchni, klade dzidzie na stole i mam na oku, gdy gotuje

Gość gość
"Fotelik kupuje sie bo prawo kaze" - no moze ty kupujesz tylko ze wzgledu na przepisy. Poogladaj filmiki z testow zderzeniowych co sie dzieje z dzieckiem w trakcie wypadku. Jadac raz na miesiac do tesciow tez mozna miec wypadek. Zycze wszystkiego dobrego twojemu dziecku.

Gość gość
Dokladnie, moj kuzyn z zona byli wyznawcami takiej wesolej teorii ze nie potrzebuja dobrego fotelika, bo rzadko jezdza z dzieckiem samochodem. I mieli wypadek. Maja dziecko warzywko. W dobrym foteliku obrazenia nie bylyby takie ciezkie, nie chce sie wdawac w szczegoly, orzeklo tak kilku niezaleznych lekarzy. Ten fotelik wcale nie spelnil swojej roli. Kurde, lepiej przyoszczedzic na innych rzeczach do dziecka jak sie nie ma pieniedzy, a kupic lepszy fotelik. Przyzwoity mozna juz za 500 zl znalezc, mozna odkladac na ten fotelik w trakcie ciazy.

Gość gość
A ja skakalam po tylnym siedzeniu poloneza moich rodzicow i zyje! Najwazniejsze zeby fotelik byl montowany w aucie tylem do kierunku jazdy, to juz daje kilkakrotnie wieksza ochrone.

Gość gość
Przy bocznym uderzeniu niewiele da montaz fotelika tylem do kierunku jazdy. Dobre foteliki utrzymuja glowke dziecka w miare sztywno i maja systemy ochrony glowy i szyi malucha, nawet przy bocznym zderzeniu. Dlatego warto kupic lepszy fotelik. Nie przewidzi sie czy bedzie uderzenie z przodu, tylu, boku czy moze dachowanie :/

Gość Onerka
Jak dla mnie wózek 3w1 jest ekstra. ;) Wygodny, poręczny, nie trzeba kupować dodatkowych elementów. Zależy oczywiście też od potrzeb. Ja dużo jeżdżę z dzieckiem, więc na wyjazdy fotelik jest bardzo przydatny. Polecam polskiego producenta: http://paradisebaby.pl/catalog/cat/wozki_3w1 - wózki są naprawdę porządne. ;)

Gość gość
Uważam że warto kupić wózek 2 w 1. A fotelik jednak osobno. Większość fotelików w kompletach nie jest zbyt dobra. A zawsze możesz kupić adaptery do wózka.

Gość smutka823
A roznie sie kupuje, ja np. kupilam wozek 2w1 riko naturo, a fotelik pozniej sobie dopasowalismy po dlugich poszukiwaniach. I taki wybor nam odpowiada, wozek dobrze sie sprawuje podczas spacerow, a fotelik jest bezpieczny. Moze i lepiej rozdzielic ten wydatek na dwa razy, tak zeby na spokojnie wybrac dobry model wozka i fotelika. To nie sa male pieniadze w koncu..