Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antosiowa mama

Jakie jajeczka dla dziecka?

Polecane posty

Gość antosiowa mama

Jak w temacie - jakie jajeczka podajecie swoim dzieciom? Wykluczam jajka z chowu klatkowego, ściółkowego i wolnego wybiegu, ponieważ nie mają certyfikatu, że kury sa karmione bez GMO i mączki. Jaja "ekologiczne" tez nie wiadomo skąd pochodzą. Sprowadzałam ze wsi jaja przepiórcze za 20zł/6 sztuk no ale mojemu Antosiowi zdecydowanie one ostatnio nie podchodzą. Krzywi się i rzuca nimi, ostatnie jajeczko wylądowało mi na czole :P Zastanawiam się jak to jest u Was, prowadzicie własną hodowlę kureczek czy sprowadzacie od rolnika? Na co zwrócić uwage by mieć pewność że jajeczka są świeże, czy jeśli zauwazyłam na skorupce nierównosci może to świadczyć o tym, że nie jest to jajko 1 klasy? Myślałam też o przepiórczych ale z innej hodowli, ale mam dylemat czy nie rpzejść na kurze. Z tego co wiem sa one cięższe dla maleńkiego żołądka, przecież te enzymy trawienne nie sa jeszcze dobrze wykształcone. aha dziecko ma 8 miesiecy.

Gość gość
Ojcowskie

Gość gość
Ale się ubawiłam ;)

Gość gość
Jajeczek,kureczek i steczek. Potrafisz napisać jak do dorosłych osób? Chyba zdrabniasz dzieciom i Ci się udzieliło ;-)

Gość antosiowa mama
Prosze się nie czepiać, naprawde potrzebuję porady bo martwię się o brzusio mojego małego głodomoreczka. Lecę bo woła mama maminy skarbeczek. Kochany BĄCZUSZEK To jak z tymi jajesiami?

Gość gość
Speirdalusiaj w podskoczkach :O

Gość gość
Już zasiadłam mamusie moje, doradźcie co z tymi jajesiami bo już nie wiem. Ostatnio zakupiłam od rolnika i jajesio ma ciemną plameczkę i nie wiem czy to może zaszkodzić. Co robic KURWA CO ROBIĆ

Gość gość
eee przepraszam za to wyżej CZASEM MNIE PONOSI. To jakie jajesia polecacie dla Antka

Gość gość
Najlepsze sa jajka dziko zyjacych szpakow, tylko czasem podziobia.

Gość gość
Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach Speirdalusiaj w podskoczkach

Gość gość
hyc hyc s******lusiam do Antusia. Dziekuje za poraduszkę o jajesiach dziko zyjacych szpaczków. Papatuszki cmok w krok

Gość gość
A mleczusio jakie dajesz? Bo mój pił wyłącznie kozie świeżo wydojone, ale dowiedziałam się że koza wszystko zeżre, więc mam wątpliwości czy skłądniki z tego g****a co kozisko zeżre nie przejdzie do mleczusia dla mojego szkrabusia. Wiem że najzdrowsze jest mleko wielbłądzie, ale chyba nie do zdobycia w Polsce? Chyba że kupiłabym wielbłąda, rodzice mają dom na wsi, pasłabym latem jak krowę...tylko co z zimą?

Gość gość
16:21 Jak dobrze że odezwała się mamusia której nieobce te kobiece roztereczki. Otóż mleczko podaję tylko z WYPARZONEJ piersi, aby zabić wszystkie drobnoustroje. Wystarczy zalać wrzątkiem i potem odsysać laktatorem na najwyższych obrotach. Jesli zaniedbałaś i nie masz laktacji to musisz ją rozkręcić, najlepiej rumiankiem. Pamiętaj że suszony nie działa tak dobrze dlatego musisz codziennie żrec swiezy, wychodzić co rano i z pyskiem przy ziemi rwać go zębami. Ja tak robię i jeszcze rwę czarny bez. Wielbłądziego mleka próbowaliśmy, sprowadzilismy z Arabii saudyjskiej no ale po otwarciu synuszek jednak wolał mojego cysia. Wyparzonego oczywiście. We wrzątku. wystarczy wyprężyć się nad umywalką i zalać z czajnika elektrycznego. Chwilę piecze no ale masz tę pewnośc wtedy.