Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj roczny syn nie rosnie, nie przybiera. Chce mu zrobic diete eliminacyjna.

Polecane posty

Gość gość

Moj synek konczy rok. Bardzo slabo rosnie i slabo przybiera (wypadl z siatki) ,ale rozwija sie poza tym dobrze (wyglada jak chodzacy i gadajacy polroczniak:-)) pediatra zlecila hormony, krew, mocz, kal, usg, wszystko w normie. I w sumie nic poza tym nie poradzila. Synek ostatniio robi dosc brzydkie i czeste kupki. Ale wczesniej nie bylo tego problemu, ma ladna skore, bez zadnych krostek, plamek. Ale wlasnie kolezanka poradzila, ze mimo to on moze byc ucZulony i zeby sprobowac wyeliminowac mleko i gluten. CZy to dobry pomysl? Czy moge zrobic to sama czy poradzic sie pediatry? Help!

Gość gość
Najpierw odpowiednie testy, a nie eksperymenty na dziecku.

Gość gość
Może bałaś się w ciąży, że będzie duży i martwiłaś się o poród w związku z tym? Emocje mamy w ciąży programują dziecko.

Gość gość
Moja ciaza to byl 1 wielki stres ze wzgledu na powazna chorobe pierwszego dziecka, ale synek urodzil sie 3500 wiec w sumie normalny....

Gość gość
No tak, wylacz gluten na tydzien - objawy nieustapia , to podaj znow, potem laktoze. Po kolei to co moze byc przyczyna.

Gość gość
Z moim synkiem to samo bylo. odstawiłam nabial całkowicie i jest duzo lepiej. Ma lepszy apetyt.

Gość gość
A cukrzyca ciąźowa? Przy cukrzycy mamy często słyszą, że dziecko będzie większe z tego powodu. Na niezdrowe kupki możesz spróbować mleko zsiadłe. Mój synek (teraz 3 lata) takie robił i podawałam mu dużą łyżkę co dzień przez około 3 tygodnie, w owsiance czy do jogurtu. Zastosowałam taką "kurację " za doktorem Jaśkowskim, słucham na YouTube. Kupa już zdrowa ;)

Gość gość
Odradzam kombinowanie na własną rękę. Ja bym skonsultowała się z bardzo dobrym pediatrą poszukaj w necie, jedź i 100 km, jak będzie trzeba, najlepiej jak ten pediatra będzie też gastroenterologiem. Czy dziecko od urodzenia słabo rośnie i przybiera? Czy dopiero po jakimś czasie zwolniło? A ty i mąż jak rośliście będąc małymi dziećmi? Czy oboje jesteście drobni, czy nie?

Gość gość
A ile waży twój synick autorko. Ja mam podobnie z ta różnica ze kupki normalne 1 - 2 razy dziennie. Ale z waga 7.8 kg a ma już 14 miesięcy wypadł z siatki centylowej. Robie badania i trochę żelazo ma zaniżone . Waga urodzenia 3 kg w terminie . Do 6 miesiąca tylko na piersi . Ale bardzo nie chce jeść straszny nieadekwatne tylko jogurty i owoce by jadł.

Gość gość
Dietę eliminacyjną lepiej stosować pod okiem specjalisty. Poza tym to nie jest takie proste żeby wyeliminować gluten, jest w masie rzeczy, których byś nie podejrzewała. Do tego jeśli już - to po kolei - albo odstawiasz mleko, albo gluten - inaczej nie będziesz wiedziała co i jak. dziś Tydzień to za mało na jakiekolwiek sensowne obserwacje, miesiąc dałby jakiś obraz

Gość gość
Nasza pediatra mówi, że dziecko ma rosnąć, bo waga to inna sprawa i może być nawet trochę poza norma, w sensie za niska...

Gość gość
DZiekuje za odpowiedzi. Synek bardzo slabo przybiera od poczatku, nosi ciuszki 68, wazy 7,200 kg. My z mezem jestesmy dosc wysocy i takiej normalno-szczuplej bydowy (ale na pewno nie chudzi), maz teraz troszke przybral, bo wszedzie autem jezdzi, reszta dzieci powyzej 50 cebtyla, choc jako niemowlaki bardzo slabo przybieraly,dopiero ok roku ruszaly,ale zawsze miescily sie w normach...

Gość gość
No to faktycznie bardzo malutki jest. No ale skoro starsze dzieci też ruszyły po roku, to może jest genetyczne i on ruszy... A jak z jedzeniem?