Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

randka z portalu.. kwiaty?

Polecane posty

Gość gość

Umawiajac się z dziewczyną z portalu randkowego badoo czy tinder jak dziewczyny odebralibyscie sytuację w której dostajecie kwiatka bądź mini bukiecik na wstępie? wstępnie umowieni jesteście na spacer, może kino, bądź kawa. Czy jest to zbyt wiele?

Gość gość
Dla mnie to by było zbyt wiele

Gość gość
Była wymiana kilku zdań... A potem sam wyszedłem z propozcja spotkania, bo ile można pisać. Zgodziła się. chciałbym dac jej jakiegoś kwiatka, ale nic zobowiazujacego. Nie chcę też tym ja speszyc. Nie szukam tam tez zabawy, a kogos wartosciowego. Zawsze warto spróbować :)

Gość gość
Czulabys się niezręcznie nawet jeśli byłby to tylko tulipan? Bądź mini bukiecik jak dla małej dziewczynki? Nie mówię tu o żadnej róży bądź mrozach....

Gość gość
Upupup

Gość gość
na pierwsze spotkanie to nie, bo w zasadzie w ogóle się nie znacie. jak dojdzie do drugiego spotkania, to możesz dać na drugim.

Gość gość
Właśnie nie wiem czy dojdzie do drugiego więc chce wykorzystać okazję ;-)

Gość gość
Ale nie szukales na tinderze czy badoo? Bo nie wiem czy wiesz, ale ludzie tam szukają głownie seksu... a Ty piszesz o kimś wartosciowym i jeszcze chcesz wyskakiwać z kwiatami. Moim zdaniem zbędne, zapłać za jej kawę czy posiłek- gdzie tam wylądujecie, to będzie miły gest.

Gość gość
Głównie, ale nie zawsze :p. Czy nie sądzisz, że mogą być wyjątki? spotkałem sie z kilkoma osobami, utrzymuje z nimi kontakt, bo miło mi się z nimi rozmawia i muszę stwierdzić, że zdecydowanie szukały i szukają nadal partnera na całe życie. Rozmowa rozmowa, ale chemi fizycznej nie było. Ale oczywiście są osoby, które po prostu chcą spędzić miło czas ze sobą kochając się..

Gość gość
Ja nie lubię na randkach dostawać kwiatów, bo nie mam co z nimi zrobić - idziemy do kina a kwiaty więdną, poza tym ciągle muszę je nosić. Kwiaty to jak idziesz po dziewczynę do domu - zostawia je w wazonie i wychodzicie. Ewentualnie jeśli umawiacie się w restauracji, nożna poprosić o szklankę z wodą żeby je wstawić.

Gość gość
Ja dostalam na pierwszej randce kwiaty i uważam ze to było bardzo mile :) tyle,ze pisalam z facetem juz parę miesięcy.

Gość gość
W zyciu, takie cos mozliwe bylo z 50 lat temu. Teraz za to obrazilyby sie krolewny z drewna. W innych niektorych krajach pewnie nie. Ale za to warto chwalic sie pieniedzmi, autem.

Gość gość
Wiekszosc pomysli o ku..faa, mysli, ze mnie tak latwo zaciagnie do lozka.

Gość gość
Pierwsza randka po kilku miesiącach. Też mógłbym tak pisać przez dłuższy czas, ale nie chce tracić cennego czasu. Jej czasu i mojego. Robiłem to i uważam, że nie jest to dobre. Rozmowa, ogólnie przyjemnie się rozmawialo, a przy spotkaniu wielkie rozczarowanie. Brak piorunow i motyli w brzuchu. Nie było chemii. Od tamtego czasu wymieniam kilka zdań i niekiedy rozmawiam przez telefon i od razu proponuje spotkanie by wiedzieć czy to kontynuować. Kwiaty nie mają być sugestią dla niej by ją zaciągnąć do łóżka, a umilić jej tylko i wyłącznie spotkanie. Dlatego też żadne róże, czy wielkie bukiety. To ma być nic zobowiazujacego, a tylko i wyłącznie mały kwiatek bądź mini bukiecik bez żadnych podtekstów. Żadnych podtekstów. Stąd ten dylemat.

Bądź mini bukiecik jak dla małej dziewczynki? x tak, swietny pomysl. jest szansa, ze sie poplacze

Gość gość
Kilka lat temu dałem kwiaty na 1 spotkaniu i zamiast widzieć jakąś radosc, entuzjazm w dziewczynie to jej reakcja była jakaś taka oschla a slowa, które wypowiadala były jak flaki z olejem :D tak jakby miała do mnie żal, że dostała kwiaty. Tym samym ja czułem się dość niezręcznie. A przecież większość z Was lubi kwiaty? Natomiast innym razem dając kwiaty widziałem prawie, że łzy w oczach dziewczyny ze wzruszenia. Podziękowała, ze to miły gest z mojej strony, widziałem radość, a tym samym sam się cieszyłem, że ona się cieszy.. wachala je co jakiś czas i się ciągle się uśmiechała :-) Stąd teraz dylemat...

Gość gość
@czizas Nie chodzi mi o to by się poplakala. Nie no lepiej wyjechać z bukietem róż.... :D bo przecież mini bukiecik to zobowiązanie lub wywołanie w niech takich emocji, że aż się poplacze....

oj tam przynajmniej sie dowiesz czy chrumka, czy piszczy jak myszka, czy to raczej typ cruelli de mon

Gość gość
Up

Gość gość
Upppp

Gość gość
daj jej tulipana z butelki

Gość gość
Upupup

Gość gość
Upup

Gość gość
Zero odpowiedzi? Halo kobiety :)

Gość gość
Uwazam, ze jest to bardzo mile. W dzisiejszych czasach zapomina sie o takich malych, milych gestach

Gość gość
Nie dawaj. To aplikacje na szybką znajomość i kwiaty są dziwne. Chyba ze od początku urabiasz :D