Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polkom wiele brakuje do klasy Francuzek

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ponieważ, tam już nie ma prawdziwych Paryżan, tylko arabski motłoch. Ja mieszkałam nie całe 400 km od Paryża.. więc cóż to, rzut beretem? A jednak nie pojechałam. I jak zjeździłam kawał Europy, tak Paryż był pierwszym miastem do, którego zabrakło mi odwagi, by się tam udać.. Gdy byłam w Brukseli co chwila widziałam uzbrojonych żołnierzy, wojskowe auta i bojówki patrolujące ulice. To mi wystarczyło.. Poza tym w Paryżu co chwila podkładają bomby, wystrzegajcie się pobytu w rym mieście w czasie ramadanu.. możecie być pewni, że ktoś zginie na pewno. W Brukseli były zamachy tydzień przed moim przyjazdem (nie wiedziałam tego, jakoś ominęło mnie to info, z resztą w Belgii nikt nic nie wspominał, dopiero gdy odsłuchałam polskich wiadomości :O), a w Barcelonie tydzień po moim wyjeździe.. wiecej nie zbliżam się do tych miejsc. Póki motłoch nie wróci do domu.:(

Gość gość
Ja tam wole wloski styl u kobiet. Francuski sa nudne a te poradniki typu badz paryzanka to dno.

Gość gość
gość dziś Właśnie chciałam wspomnieć o Włoszech. Ale z nimi to też tak nie do końca.. ponieważ czasem i też tylko niektóre, potrafią ubrać się wyśmienicie (że tak to ujmę), elegancko, z szykiem, a zarazem suoer kobieco i seksownie.. natomiast w większość przypadków ta ich chęć bycia nad wyraz seksowną, a przy tym z gustem (ale jakim :D ) przeradza się w bazarowy styl, króliczków playboya, które to w końcu poszły po olej do głowy, ale w środku są dalej rozpustnymi grzesznicami..;) Wyzwalają tłuste dekoldy na wierzch (nawet baby przed 60tką..;) ) wszczepiają hektolitry botoksu i prawie każda znana włoszka ma silikon w cyckach i toopie. Ale jak napisałam wcześniej, czasami zdarzy im się powalająco pięknie wyglądać. Jak narazie najlepszy styl mają gwiazdy amerykańskiego pochodzenia jak dla mnie.

Gość gość
gość dziś Wywalają* gość dziś Tak, zdecydowanie. Ona ma właśnie elegancki styl i dobry smak. Kojarzy mi się właśnie ze stereotypem eleganckiej francuzki ;) Pozytywnie. :)

Gość gość
Francuzka i tak by cię nie chciała, ta arabska też nie :classic_cool:

Gość gość
18:07 to ciekawe, bo właśnie moje obserwacje są prosto z Paryża w którym byłam już wiele razy i w czasach kiedy był turystyczny boom i w czasach kiedy od kilku lat są tam głównie Francuzi, z czego głównie Francuzi biali, więc dziwię się twoim spostrzeżeniom i myślę że są mocno na wyrost. Co do stylu Wloszek, też mi się bardzo podoba, ale widzę wiele wspólnego z francuskim, np umiar, stawianie na jakość materiału itp. Aha, zapomniałam dodać, brak tatuaży, a przynajmniek brak krzykliwych tatuaży, podczas gdy w Pl od kilku lat tatuaże to hit.

Gość gość
Z tego co widziałam to nie róznią się specjalnie od reszty Europy, tyle tylko, że faktycznie noszą mniej makijażu niż np. Brytyjki. Nie rozumiem za to tych kompleksów na punkcie bycia Polką czy tego jak ubierają się Polki. Każdy kraj ma swoje jakieś "specjalności" i nie ma w tym nic złego.

Gość gość
W żaden sposób nie chodzi mi o gloryfikowanie żadnej nacji czy narodowe kompleksy. Po prostu lubię to co ładne, czy to architektura, czy ładnie wyglądający ludzie.

Gość gość
"Ładne" to pojęci względne. Dla mnie ładne są Hinduski z ich kolorowymi ubraniami, mocnym makijażem i dużą ilością biżuterii :)

Gość gość
20:17 nie, ładne to nie jest pojęcie względne. Zgadza się, etniczne stroje Hindusek i Murzynek są ładne, wręcz bajeczne.

Gość gość
Taaa... Francuski mają styl bo nikt im w głowach nie mąci że muszą zapiertalać dla rodziny, być przykładną Matką Polką i nigdy nie wydawać pieniędzy na fanaberie (czytaj: w mniemaniu faceta mydło i woda wystarczą).

Gość gość
Określenie którego użyłaś w stosunku do ciemnoskórych kobiet jest bardzo obraźliwe. Nie mówiłam też tylko o tradycyjnych strojach. Ładne to pojęcie względne.

Gość gość
20:54 myślisz, że kogoś obraziłam? Czy po prostu masz kłótliwy charakter i światopogląd nafaszerowany pewnym magazynem sponsorowanym przez niemiecki rząd ? Pomyśl.

Gość gość
gość wczoraj To pojęcie nie jest względne, bo hinduskie stroje, potrafią być naprawdę eleganckie, szykowne, stylowe i piękne.. Ktoś może nie być ich zwolennikiem aczkolwiek nie może zaprzeczyć, że są piękne..;) https://naforum.zapodaj.net/ec0e6af82b2d.png.html

Gość gość
Mnie urazilas. To internet. Nie wiesz z kim rozmawiasz

Gość gość
Murzynka, Murzyn to ładne wyrazy, które funkcjonują nawet w poezji na określenie ludzi czarnej rasy. Ten wyraz nie ma w swej etymologii nic obraźliwego. Cytuję słownik: Polskie słowo „Murzyn” powstało prawdopodobnie w wyniku przekształcenia niemieckiego „Mohr” (łac. maurus) poprzez dodanie -in. Według słowników – w tym „Słownika Języka Polskiego” PWN – słowo „Murzyn” jest neutralne i nie jest opatrzone kwalifikatorem „pogardliwie”, którym z kolei oznaczone jest słowo „czarnuch” (ang. nigger). Opinię tę podzielają m.in. dwaj językoznawcy: profesorowie Jerzy Bralczyk i Jan Miodek czy też czarnoskóry były poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej – John Godson (nazywający siebie Murzynem... To ty jesteś obrazalska i masz kłótliwy charakter.

Gość gość
Poprawka, to był cytat z Wikipedii.

Gość gość
W tej chwili jest uwazane za obrazliwe przez same osoby ciemnoskore. Nie tobie decydowac kto ma prawo czuc sie urazony, paryzaneczko.

Gość gość
A murzyni obrażają białych, ale nas to wolno, bo my sie urazeni czuć nie możemy. Jesteśmy rasistami, tylko za to, że jesteśmy biali i tym samym atakujemy murzynów. J****a poprawność polityczna. Kiedyś murzyn to był murzyn i koniec.

Gość gość
Ale sloma z butow ci wychodzi. Chciala pisac o pieknie i kulturze, a wyszlo, ze to zwykla chamka z pipidowka

Gość gość
pfff a tobie daleko do tego, żeby cię określić słowem „ładna” i się nołlajfie nie popłacz nie nosisz biżuterii bo cię nie stać na drogie kosmetyki tez cię nie stać, wiec się nie malujesz wyglądasz jak szara myszka

Gość gość
Chyba pomylilas osoby :) jestem jedna z tych ktore lubia bizuterie i makijaz

Gość gość
No tak, jak zwykle wszystko co wiem i cytuję jest przedawnione. Przedawnione są spostrzeżenia o stylu Francuzek, przedawnione są teorie nt etymologii słowa Murzyn. Lepiej już nic nie pisze, skoro to wyłącznie ty decydujesz, co jest, a co nie jest obraźliwe. Radzę jednak mniej czytać feministyczną i lewicową propagandę, orędowniczko postępu.

Gość gość
12:56 jednym z głównych powodów, dla którego Polki się stroją jak choinki, jest właśnie ten, że wydaje im się, że w ten sposób oznajmiają światu, że je stać. Więc jak najbardziej potwierdzasz moje spostrzeżenia nt polskiego stylu nowobogactwa bez kulturowego dziedzictwa.