Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polkom wiele brakuje do klasy Francuzek

Polecane posty

Gość gość
Jak autorka na punkcie ubioru Polek i Francuzek :)

Gość gość
Musisz mieć ostatnie zdanie?

Gość gość
To był niewinny żart. Mówił ci ktoś, że jesteś przewrażliwiona?

Gość gość
Nie.

Gość gość
19.17 masz grubo ponad 40 lat? No to żałosny temacik i te wypociny jeszcze gorzej o tobie świadczą.

Gość gość
Zdaję sobie sprawę, że moje wychowanie jest staromodne, ale nie wstydzę się kultury i taktu.

Gość gość
ale ty nie masz kultury i taktu:) ty tylko myslisz,z e je masz, a to róznica

Gość gość
Ale fioła powinnaś się wstydzić.

Gość gość
Patrząć na kulturę wypowiedzi - myślę, że mam. W przeciwieństwie do wielu innych osób w tym temacie, włącznie z autorką. Co do "fioła" (słodkie określenie) - który to już temat o tym samym?

Gość gość
Nie wiem, drugi? Poprzedni był po poprzednim pobycie en France czyli kilka lat temu.

Gość gość
Na swój sposób to urocze, że tak się tym krajem zauroczyłaś.

Gość gość
skrajna upierdliwość to nie wyraz taktu :)

Gość gość
Grzecznie odpowiadałam, temat ciągnęłaś dobrowolnie. Taki urok publicznych dyskusji, że ludzie zwracają uwagę na wszystkie aspekty tego co mówisz. Oczywiście to dla ciebie może być "upierdliwość", w ogóle nie przyjmujesz nie tylko krytyki, ale też tego, że ktoś się z tobą nie zgadza (o czym jest pierwszy post tego tematu).

Gość gość
i francuzki są nieco na bakier z higieną

Gość gość
Po prostu podoba mi się sposób w jaki wyglądają Francuzki. Nie zauroczylam się krajem. Co już podkreślałam ale z tobą jak ze ścianą. Ściana pomalowana we fioły.

Gość gość
Grzecznie odpowiadałam, temat ciągnęłaś dobrowolnie. Taki urok publicznych dyskusji, że ludzie zwracają uwagę na wszystkie aspekty tego co mówisz. Oczywiście to dla ciebie może być "upierdliwość", w ogóle nie przyjmujesz nie tylko krytyki, ale też tego, że ktoś się z tobą nie zgadza (o czym jest pierwszy post tego tematu). sorry, ale nie pisze z tobą jedna osoba

Gość gość
I od paru lat przeżywasz to, że ci sie podobają, a ktoś tam, kiedyś tam napisał, że nie widzi różnicy między nimi i resztą europy (też niespecjalnie widzę różnicę).

Gość gość
Tak, przeżywam to i nawet biorę na to psychotropy na noc, wiesz? Bo inaczej mną miota.

Gość gość
podoba ci sie pewnien wzorzec określany jako francuski szyk, jest on bardzo fajny. Tyle tylko, ze mało kto tak we francji wyglada poza bogatymi, białymi dzielnicami kilku większych miast i małym procentem kobiet na prowincji. Serio. to przekłamanie, ze francuzki tak wyglądają na co dzień i grupowo. To co pisza w poradnikach na ten temat to jedno, a zycie zupełnie idzie winna stronę, chyba za duża jesteś zeby wierzyć we wszystko co wypisują w bzdurnych poradnikach. Ale styl ładny

Gość gość
To tak jak ten sławny "brytyjski styl" (coś jak księżna Kate na oficjalnych spotkaniach), nikt tak na co dzień nie chodzi, ale w magazynach o modzie każdy ciuch o prostym kroju z wełny nazywają "brytyjskim".

Gość gość
Nie czytałam tych poradników. Byłam wiele razy we Francji.

Gość gość
To skąd wiesz o czym piszą te artykuły skoro ich nie czytasz? Czy tylko widziałaś tytuły? Nie ty jedna, chyba po prostu widzisz to co chcesz widzieć. Jedyne z czym się zgodzę to fakt, że noszą "naturalny" makijaż albo wcale (zwłaszcza na południu nie wstydzą się zmarszczek od słońca).

Gość gość
Powiem jedno. Moich spostrzeżeń zawartych w pierwszym poście nie wyssałam z palca. Nie miałabym raczej po co. Widzę jednak ze większość ludzi ma problem z zaakceptowaniem tego, że miałam takie spostrzeżenia. I to jest jakaś choroba :)

Gość gość
Nikt nie kwestionował tego co widziałaś (no, poza tym, że pisałaś o artykułach których podobno nie czytasz). Tylko niektórzy mają inne doświadczenia z Francji.

Gość gość
20.25 ale chcemy mieć ostatnie słowo, co ?:D

Gość gość
Mogą mieć inne, ale nie mogą tym dyskredytować tego że ja, w lipcu tego roku, w Paryżu, miałam takie.

Gość gość
Nie widziałam ani jednej blond dziuni z tipsami.

Gość gość
Ja widziałam ostatnim razem jak byłam wr Francji. I co to ma udowodnić?

Gość gość
Że może była Polką? Albo, że jest ich o wiele wiele mniej, niż u nas, skoro ja nie widziałam pośród tysięcy ludzi, a ty widziałaś jedną :D

Gość gość
Zgadzam sie. Mieszkam juz dosc dlugo we Francji i nie widuje tu kobiet z napompowanymi ustami czy wymalowanymi jak claun brwiami. Ubior zawsze odpowiedni do okazji. Nie ma kiczu. Francuzki lubia siebie o cenia, szkoda, ze w polsce brak pewnosci siebie kobietom