Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada iśc na wesele w białej sukience?

Polecane posty

Gość gość

Sukienka jest w kolorowe kwiaty, ale jej tło jest śnieżno białe, czy wypada iść w takiej sukience?

Gość gość
Jeszcze korone sobie zaloz

Gość gość
W takim dniu biały kolor tylko dla panny młodej. Nie wypada

Gość gość
Ale ona jest w kolorowe kwiaty, choć tło białe :O

Gość gość
Jest w kwiaty więc nie jest biała jak suknia ślubna wg mnie jak najbardziej wypada.

Gość gość
Oczywiście, że wypada. Tym bardziej, że jak jest w kwiaty to już w ogóle nie ma żadnego problemu :) Nie stresuj się i zakładaj, to że tło białe to nie ma żadnego znaczenia.

Gość gość
To już nie masz innych kolorów tylko musi być biały i co z tego ze w kwiaty, bialy jest zarezerowany dla pani młodej!

Gość gość
nawet jeśli ja jestem dziewicą a panna młoda nie? to raczej ja powinnam pójść w białej sukni

Gość gość
biały to może być zarezerwowany dla panny młodej jeśli idzie ona do ślubu dziewicą będąc, przypominam, że biel to kolor niewinności. Podobnie jak wianek/welon. A jako że dziś uświadczyć dziewicę biorącą ślub jest trudniej niż spotkać Nessie, to nie widzę żadnego powodu dla którego biel miałaby być dla młodej zarezerwowana... Zresztą nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby się takimi durnotami przejmować; jak dla mnie na moim ślubie wszystkie kobiety mogą przyjść w białych kieckach; nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, bo to ja składam przysięgę swojemu wybranemu, a kto co założy wali mnie, o ile goły nie przylezie

Gość gość
Nie słuchaj, tutaj sami złośliwcy i usłyszysz tylko bzdury. Często chodzę na wesela i teraz nikt się nie przejmuje jakimś głupim "biały dla młodej" - bzdura. Oczywiście nie wypada ubrać całej białej wieczorowej sukni, podobnej do sukni ślubnej. Ale kobiety ubierają białe np. krótkie sukienki bez wzorów, albo mała obcisła biała sukienka, biały kostium itp. Widziałam mnóstwo tak ubranych i nigdy nie słyszałam, żeby ktoś o tym złe słowo powiedział.