Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie kupujcie past do zebow elmex bo maja duzo fluoru a on szkodzi..

Polecane posty

Gość gość

Jak można myć żeby pastami z fluorem skoro są badania ze szkodzi cholernie

Gość gość
Podobno to jest jedna z najgorszych. Widziałam takie zestawienie past do zębów dla dzieci i to z tego roku było.

Gość gość
A jaka jest odpowiedniejsza?

Gość gość
Bla bla bla...

Gość gość
El ex to masakra Ilosc fluoru poraza

Gość gość
więc podajcie proszę nazwy dobrych past, a nie tylko krytykujecie. I napiszcie, gdzie można je kupić.

Gość gość
Na pamięci nie znam. Google nie gryzie.

Gość gość
Np. Lavera bio dla dzieci. Moje dzieciaki uwielbiają.

Gość gość
Przecież pasty elmex mają różną zawartosć fluoru. Bla małych dzieci w ogóle są bez fluoru. Moja dentystka właśnie elmex poleca. Moze jak ktoś nie ma problemu z próchnica to sobie może myć i wodą, ale fluor to jedyny sposób, żeby zapobiec próchnicy. Dziecku powinno się myć dokładnie ząbki, najlepiej szczoteczką elektryczną i pilnować żeby wypluwało.

Gość gość
Ja jie zgadzam się z twierdzeniem, że fluor to jedyny sposób na zapobieganie próchnicy. Są badania, które wskazują na to, nie ma różnicy w ubytkach w grupach stosujących fluor i nie. Tu ciekawy tekst o fluorze, jego toksycznosci, z podanymi badaniami, nazwiskami i instytutami. Długi, ale warto przeczytać. http://www.oswiecenie.com/fluor.htm

Gość gość
Zamiast jakiś głupot przeczytaj badania: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23572031 Pasty z fluorem są skuteczne i nie wiążą się z ryzykiem związanym z ekspozycją na fluor. W mleczakach próchnica idzie piorunem. Co to znowu za głupi ruch pro-próchniczy? Nie szczepmy, nie leczmy, nie myjmy zębów, zdechnijmy w chorobach i brudzie??

Gość gość
dziś x A czego oczekujesz po nazwie "oświecenie.com"? :)

Gość gość
Ja uzywalam w dzieciństwie Elmex a mam za dużo fluoru i na zębach białe kropki...

Gość gość
Białe plamy na zębach mogą mieć wiele przyczyn. Idź do dentysty.

Gość gość
Przeczytałam i o bezpieczeństwie nie ma tam ani słowa. I nie wszystko jest czarno-białe, nic nie jest. Zaraz nie myjmy zębów? Nie leczmy się? Skąd taka interpretacja? Ja w obliczu sprzecznych informacji nt. fluoru, jego skuteczności a przede wszystkim bezpieczeństwa, wybieram pasty bez fluoru. A białe plamy na zębach mogą być, wśród wielu innych czynników, objawem zatrucia fluorem bo granica jest bardzo cienka.

Gość gość
Masz jak wół napisane, że pasty bez fluoru nie powodują fluorozy...

Gość gość
A dla osób, które mają problem z czytaniem po angielsku proszę: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zeby/czy-fluor-jest-szkodliwy-czy-fluor-z-pasty-szkodzi-zdrowiu_38111.html Przerażające jest to, co się dzieje i nagonka na szczepionki, teraz pasty do zębów... Myj sobie czym tam chcesz, ja mam problemy z próchnicą i u mnie pasta bez fluoru skończyłaby się samymi dziurami. Także wolę jednak nie eksperymentować. Przecież nie jem pasty tylko stosuję miejscowo...

Gość gość
Miało być pasty bez fluoru nie zmniejszają ryzyka fluorozy... Nie da się wkleić fragmentu, bo spam wyskakuje...

Gość gość
Czasami nie warto wierzyc dentyscie. Jakp nastolatka chodzilam do dentysty moze miala 13 lat. I nagle okazalo sie ze wiekszosc zebow fo leczenia kanalowego? Wtf? Dzieki tej pani dentystce mam wiele zebow martwych no moje zeby noe potrzebowaly leczenia kanslowego i to stwierdzil inny dentysta. Ba tez polecala paste elmex o ktorej po jakims czadie slyszalam duzo zlego

Gość gość
U mnie zmiana właśnie na Elmex zahamowała rozwój próchnicy. A mam sporą tendencję. Teraz praktycznie każda wizyta u dentysty to przyjemność :)

Gość gość
Powiedzcie mi czego dokladnie nie zrozumialyscie kiedy uczono was jak sie myje zeby ? Na wszelki wypadek podaje "instrukcje obslugi" pasty do zebow : > Nalozyc mala ilosc pasty do zebow na szoteczke > Szczotkowac zeby 3 minuty > Po skonczonym szczotkowaniu paste WYPLUC (nie polykac) i dokladnie wyplukac usta. Gwarantuje ze przy doladnym zastosowaniu powyzszego zadne zatrucie fluorem nie grozi... a napewno nie przez paste do zebow :P

Gość gość
3 minuty tylko myć żeby? Jaja se rozbicie? Ja myje 10 minut zawsze

Gość gość
Ale dziecko małe już nie wypluje. Chyba, że tylko moje takie mało pojętne.

Gość gość
Dlatego dla małych dzieci są pasty bez fluoru. Ale dziecko w przedszkolu już jest na tyle pojętne, że wie, że pasty się nie połyka.

Gość gość
Ja miałam straszną tendencję do próchnicy i jak zaczęłam używać elmex, to się całkowicie zmieniło. Aczkolwiek od paru lat używam bardziej niszowych past, które trudno znaleźć w drogeriach

Gość gość
Moja kolezanka jest dentystka i poleca pasty z fluorem. Szczepi swoje dzieci bezplatnymi szczepiobkami i mowi , ze osoby ktore wymyslaja takie glupoty jak autorka sa pierd.dol.niete :D

Gość gość
gość wczoraj A dla osób, które mają problem z czytaniem po angielsku proszę: http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zeby/cz y-fluor-jest-szkodliwy-czy-fluor-z-pasty-szkodzi-zdrowiu_381 11.html Przerażające jest to, co się dzieje i nagonka na szczepionki, teraz pasty do zębów... Myj sobie czym tam chcesz, ja mam problemy z próchnicą i u mnie pasta bez fluoru skończyłaby się samymi dziurami. Także wolę jednak nie eksperymentować. Przecież nie jem pasty tylko stosuję miejscowo... x Ale piana z fluorem ma styczność z twoją śluzówką. A śluzówka pod językiem jest bardzo chłonna. Sorry, ale z każdym myciem zębów przyjmujesz jakąś dawkę fluoru do organizmu. Ja nie będę pisać co robi fluor z organizmem, bo i tak ty i reszta nie uwierzycie.

Gość gość
Ja nie będę pisać co robi fluor z organizmem, bo i tak ty i reszta nie uwierzycie. x Nie musisz pisać, bo wiadomo jakie działanie mają związki fluoru, ale trzeba się trochę nagimnastykować, żeby sobie nim zaszkodzić, zwłaszcza pastą do zębów. Nie chcesz, nie używaj. Stomatolog i tak prywatny, więc zabulisz z własnych. Problem się zacznie kiedy bakterie wywołujące próchnicę zaczynają działać ogólnoustrojowo-wtedy płaci nfz.