Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę zajsc w ciążę jak karmie piersią?

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 miesięcznego synka, chcemy następne dziecko. Czy mogę zajsc w ciążę jak nie mam okresu i karmie piersią? Kiedy próbować?

Gość gość
Mozesz. probowac mozesz zawsze

Gość gość
Ale nie wiem kiedy próbować, codziennie?

Gość gość
Jak się skończy połóg. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę 3 miesiące po pierwszym porodzie. Bardzo źle to zniosła. Jeszcze się nic dobrze nie ovkurczylo,a tu kolejny strzał. Była w rozsypce.

Gość gość
Przez pierwsze pół roku po porodzie jest bardzo wysoka płodność. Nie wiem jak się wylicza dni płodne, bez miesiączki.

Gość gość
No ja też właśnie nie wiem kiedy są dni płodne jak się nie ma okresu

Gość gość
Odważna kobieta, nie powiem.

Gość gość
Up

Gość gość
Czemu odwazna?

Gość gość
Możesz zajść w ciążę ale wcale nie znaczy że tak się stanie bo jednym kobietom płodność wraca bardzo szybko nawet mimo karmienia a innym nie wraca dopóki nie skończą karmić. Najpierw jest owulacja a potem okres, tak więc mimo braku okresu można zajść w ciążę. Jednak równie dobrze może nie być owulacji długo.

Gość gość
Mi okres wrócił dopiero po pół roku. Niemniej jednak, pogadaj z ginekologiem, żeby się nie zachlastać tą drugą ciążą. Organizm na ogół potrzebuje trochę więcej czasu na regenerację.

Gość gość
Ja zaszła w drugą ciąże 6 tygodni po porodzie. Z tym że nie karmilam piersią, brałam tabletki na zasuszenie. Ale fizycznie czułam się dobrze.

Gość gość
Czyli porostu próbować

Gość gość
gość dziś Przez pierwsze pół roku po porodzie jest bardzo wysoka płodność. Nie wiem jak się wylicza dni płodne, bez miesiączki. x Co ty p********z? Jaka płodność po porodzie? Jeszcze napisz, że tydzień po porodzie jest owulacja. Kretynka. Autorko. Jeśli karmisz na żądanie co 2 góra 3 godziny, to mała szansa. Płodność się rozkręca, kiedy ograniczasz kp. Wystarczy opuścić jedno karmienie dziennie, bo rozszerzasz dziecku dietę. Tutaj wiele kobiet zaliczyło wpadkę, bo myśli, że jak się karmi raz dziennie, to jest się zabezpieczonym. Biologicznie najważniejsze jest wykarmienie wydanego już na świat potomstwa. Kiedy potomstwo może jeść już coś innego, organizm ma sygnał w postaci ograniczonego kp i wtedy wie, że może wydać kolejne potomstwo, bo wcześniejsze bez ciągłego cyca przeżyje. Tak to powinno działać, ale może ty jesteś wyjątkiem.

Gość gość
11:55 A Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Wyzywasz kogoś od kretynki, a sama do mądrych nie należysz. Jakie rozszerzanie diety u 2 miesięcznego dziecka?

Gość gość
Żałosne jestescid

Gość gość
Zaszłam w ciążę karmiąc , jeszcze miałam krwawienie tygodniowe jak okres będąc w ciąży jak.poszkam.na potwierdzenie ciąży to wyszło że płód już ma 10tygodni niestety serduszko nie biło , nie wiem czy po porodzie kobieta nie jest bardziej płodna no wcześniej kilka lat się starałam a tu odrazu się udało zajść w ciążę

Gość gość
Moja mama i dziecko (o mnie) starała się parę lat. Kiedy mnie urodziła (CC na żądanie) to po 3 miesiącach karmiąc piersią bez okresu zaszła w ciążę która wg jej opowieści zniosła super. Drugi poród miała już sn.