Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰_smutno mi

smutno mi

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰_smutno mi

..i pisz臋 w poczuciu zmarnowanego 偶ycia. Mam 38 lat m臋偶a i dwoje dzieci. Nie posz艂o mi w 偶yciu na ca艂ej linii. Syn prawie pe艂noletni, arogancki 藕le si臋 uczy, pali,pije ,w艂贸czy si臋 po nocach z jak膮艣 panienk膮 lekkich obyczaj贸w. C贸rka te偶 nie lepiej, s艂aba uczennica za to bardzo pyskata, robi co chce. Pr贸buj臋 ich jako艣 zmotywowa膰 do nauki, ale kiedy widz臋 ten op贸r i lenistwo to trac臋 nadziej臋. M膮偶 ma wszystko gdzie艣, mnie traktuje jak darmow膮 s艂u偶膮c膮, nastawia przeciwko mnie swoj膮 rodzin臋 , nawet w mojej obecno艣ci. Nasze ma艂偶e艅stwo, je艣li w og贸le mo偶na tak to nazwa膰 od pocz膮tku by艂o nieudane. 呕yjemy obok siebie. Nie mamy ani wsp贸lnego konta ani znajomych ani zainteresowa艅. Praktycznie ze sob膮 nie rozmawiamy, ja boj臋 si臋 odezwa膰, bo nigdy nie wiadomo co m臋偶a sprowokuje do awantury. Nie ma czego ratowa膰. Mam tylko nadziej臋 偶e nied艂ugo jako艣 wyjd臋 na prost膮 emocjonalnie po tym wszystkim bo m膮偶 buduje dom i chcia艂abym aby sie wyprowadzi艂 z naszego mieszkania. Ci臋偶ko pracuj臋, on i tak jest ze mnie niezadowolony ca艂y czas ma do mnie jakie艣 pretensje, jest z艂o艣liwy. Prac臋 mam dobr膮, chocia偶 mam 艣wiadomo艣膰 偶e mnie tam wykorzystuj膮 Pracuj臋 na b odpowiedzialnym stanowisku. Tylko co z tego jak moje poczucie warto艣ci jest r贸wne 0. Co z tego ze nie藕le zarabiam kiedy czuj臋 si臋 nic nie warta jako matka czy 偶ona. Pocieszcie mnie albo dobijcie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Sama si臋 dobija a nie innych prosisz o to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Twoje dzieci przechodz膮 okres buntu. Nied艂ugo pewnie z tego wyrosn膮 o ile nie b臋d膮 wpada膰 w coraz to gorsze towarzystwo. Porozmawiaj z nimi na powa偶nie o tym co Ci臋 boli i co Ci臋 martwi. Mo偶e to je sk艂oni do refleksji. Z m臋偶em te偶 porozmawiaj szczerze i powiedz jakie masz plany na przysz艂o艣膰 i 偶e masz do艣膰 takiego traktowania i co s膮dzisz o Waszym ma艂偶e艅stwie. Je偶eli nic si臋 nie zmieni, faktycznie nie ma ju偶 czego ratowa膰. Po rozwodzie b臋dziesz mia艂a szans臋 u艂o偶y膰 sobie 偶ycie na nowo, co nie znaczy, 偶e gorzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no coz, bardzo nieciekawa sytuacja... zachowanie dzieci jest prawdopodobnie wynikiem relacji miedzy Toba a mezem . nie rozumiem czemu twoj maz to taki du/pek. moze musi cie stracic zeby przejrzec na oczy. przyda艂aby sie terapia malzenska ale pewnie nie da sie namowic. coz, jesli masz o cos walczyc to chyba juz tylko o dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tam ch臋tnie bym si臋 z tob膮 przespa艂 by podnie艣膰 twoja samoocen臋 :) Napewno by Ci to pomog艂o w wyj艣ciu na prost膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li jeste艣 wierz膮ca, to mo偶na znale藕膰 si艂y i nadziej臋 w Bogu. Bo tak po ludzku to rzeczywi艣cie jeste艣 w d...e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 38 lat, jestem stara panna i mam kiepsko platna prace, mimo staran, studiow, kursow i umiejetnosci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 desperat40
Ja tam ch臋tnie bym si臋 z tob膮 przespa艂 by podnie艣膰 twoja samoocen臋 :) Napewno by Ci to pomog艂o w wyj艣ciu na prost膮 ;) (poprzednio zapomnia艂em si臋 podpisa膰) :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z t膮 40 nie trafi艂a艣 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 desperat85
Ja tam ch臋tnie bym si臋 z tob膮 przespa艂 by podnie艣膰 twoja samoocen臋 :) Napewno by Ci to pomog艂o w wyj艣ciu na prost膮 ;) (poprzednio zapomnia艂em si臋 podpisa膰) :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko, bywa gorzej, wierz mi. Masz jeszcze szans臋 aby u艂o偶y膰 sobie 偶ycie po swojemu. A dzieci?no c贸偶, cho膰bys sobie flaki wypru艂a to i tak na si艂臋 nic nie zrobisz. Przychodzi taki czas 偶eby pomy艣le膰 o sobie, przesz艂o艣ci nie cofniesz ale przysz艂o艣膰 masz w swoich r臋kach. B臋d膮c na twoim miejscu p*****lnelabym to wszystko, wynaj臋艂a jakie艣 ma艂e mieszkanko i zacz臋艂a 偶y膰. Szybko przyszloby opami臋tanie,, uroczej rodzinki ".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z 85 tez nie :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 desperat15
Ja tam ch臋tnie bym si臋 z tob膮 przespa艂 by podnie艣膰 twoja samoocen臋 usmiech.gif Napewno by Ci to pomog艂o w wyj艣ciu na prost膮 ;) (poprzednio zapomnia艂em si臋 podpisa膰) :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lepiej :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 Lepiej jezyk.gif x Musi by膰 lepiej bo to m贸j typ, a nie autorki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋kuj臋 Wam za ciep艂e s艂owa. Desperatowi tez dzi臋kuj臋. ..ale nie w g艂owie mi nowe ch艂opy. Chcia艂abym pouk艂ada膰 to co mam albo znale藕膰 jakie艣 rozwi膮zanie na now膮 drog臋. M臋偶owi lata temu proponowa艂am 偶eby艣my skorzystali z terapii. Oczywi艣cie on kategorycznie odm贸wi艂 bo juz wtedy mia艂 wszystko w powa偶aniu . Trudno. Nic na si艂臋. Nie poj膮艂 偶adnego dzia艂ania co nie przeszkodzi艂o mu obwinia膰 mnie o ka偶de niepowodzenie czy to w kwestii wychowania dzieci czy naszego ma艂偶e艅stwa. Kiedy艣 powiedzia艂 ze jestem dla niego kul膮 u nogi. Rozumiecie? Zosta艂am sama z dzie膰mi 偶eby on sobie robi艂 karier臋 za granic膮 bo tak chcia艂. Nie mogl na mnie patrzec to wyjechal. Ja pracowa艂am. Nie by艂am na jego utrzymaniu. Zarabiam 2 艣rednie krajowe a on mi m贸wi ze jestem jego kul膮 u nogi... Jestem samodzielna. Nic nigdy od niego nie chcia艂am ani nie chce, nie narzucam mu nic. Wszystko co on robi robi tylko dla siebie. Ma czas na swoje hobby ktoremu poswieca sporo czasu i wtedy nie ma go w domu i wogole w to mu si臋 nie wtr膮cam a tu si臋 okazuje ze jestem dla niego takim problemem :( Niestety musze przyznac racje mojemu ojcu ktory go wyczul od razu jak go tylko poznal. ojciec m贸wi艂 ze z tego nic nie b臋dzie bo on to le艅, dzieciak i egoista. Ale by艂am g艂upia to teraz mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chce ca艂owa膰 tzytzki Twoje :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spr贸buj znale藕膰 jak膮艣 grup臋 wsparcia - mo偶e jaki艣 psycholog w okolicy tak膮 organizuje, mo偶e w domu kultury, mo偶e jest co艣 w rodzaju wiejskiego Ko艂a Gospody艅 Wiejskich lub K贸艂ka R贸偶a艅cowego (je艣li jeste艣 religijna).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wiem , ze jestem juz w takim wieku ze oparcia mog臋 szuka膰 tylko w Kole Gospody艅 Wiejskich albo w ko艣ciele przy k贸艂ku r贸偶a艅cowym Dzi臋kuj臋 za ciep艂e s艂owa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jeste艣 niezale偶na finansowo, a to du偶y plus. Dlaczego tkwisz w tej beznadziei? Nie szkoda ci 偶ycia?, mo偶esz jeszcze 艣mia艂o u艂o偶y膰 sobie 偶ycie po swojemu. Ja bym si臋 ani minuty nie zastanawia艂a. Dzieci masz prawie doros艂e, to niech sobie teraz tatu艣 powychowuje skoro s*******il za granic臋 i zostawi艂 wszystko na twojej g艂owie. A co ty masz by膰 ca艂e 偶ycie cierpietnic膮? Odwagi kobieto! 呕ycia szkoda.

Udost臋pnij ten post