Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość KaroRaro

Całkowicie pominięta pigułka

Polecane posty

Gość KaroRaro

Witam, W listopadzie moja Pani ginekolog przepisała mi 2 opakowania leków Vines. Po 2 tygodniach stosowania pierwszego opakowania trafiłam do szpitala i przestałam zażywać leki na kilka miesięcy. W czerwcu zaczęłam brać tabletki od nowa, pod koniec pierwszego opakowania skojarzyłam, że nie mam następnego - niestety nie udało mi się umówić w dogodnym terminie do jakiegokolwiek ginekooga w mieście więc czekając na wizytę zaczęłam brać tabletki z wcześniej zaczętego opakowania. Niestety, po wypisaniu mi nowych opakowań nie byłam już pewna, czy nie pominęłam jakiejś tabletki (ciężko to sprawdzić bo nie wiem dokładnie ile tabletek ze starego blistra wzięłam). Pominięta mogła zostać, ale nie musiała tabletka z pierwszego tygodnia. Nie wzięłam żadnej tabletki dodatkowo, bo nie wiedziałam, czy jakąś pomyliłam. Czy w takim wypadku mam zaprzestać stosowania leków i zacząć od następnego normalnego okresu czy tylko przez tydzień używać dodatkowego zabezpieczenia? Sytuacja z możliwym pominięciem nastąpiła w zeszłym tygodiu, w tym już normalnie biorę leki z nowego opakowania. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować