Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olena1

Z czym wam się kojarzy Ukraina

Polecane posty

Gość Olena1

piszcie

Gość gość
Z samymi dobrymi rzeczami, odkąd pierwszy raz tam pojechałam :) wcześniej też wierzyłam w jakieś dziwne stereotypy, teraz w Kijowie czuję się jak w domu, tyle razy już tam byłam. Gdybym na siłę miała szukać czegoś złego to będą to... kucane toalety, ale one są głównie w innych częściach Ukrainy :)

Gość gość
Z kraina na U

Gość gość
Szczerze? Z biedą, chaosem, korupcją, ludobójstwem wołyńskim.

Gość gość
Na przykład kojarzy mi się z Pyzatą Chatą - to taka ukraińska sieciówka z tanim pysznym jedzeniem. Oprócz dań obiadowych jest też część taka jakby kawiarniana, gdzie są śliczne i dobre ciastka, można wypić dobry kwas chlebowy z nalewaka jak u nas piwo i piwo też można ;) wszystko zawsze świeże! Moje miejsce numer jeden do jedzenia na Ukrainie.

Gość gość
dziś W drodze do Kijowa mijałem chyba z 4 przydrożne ołtarzyki Stepana Bandery. Jak się z tym czułaś jako Polka? Siostrę mojej prababci i jej 3 dzieci (3, 2 i 4 lata) banderowcy zamordowali wieszając na drzewie. Cała rodzina wisiała na drzewie.

Gość gość
piękne kobiety lubiące seks

Gość gość
Poza tym jeszcze z Roshenem - to sklepy ze słodyczami, które wyglądają jak z amerykańskich filmów, mają zawsze piękne dekoracje (np. domek z ruchomymi ciasteczkowymi ludkami), cudownie pachnie w nich czekoladą, a słodycze są tak dobre, że jem ich milion razy więcej niż w Polsce.

Gość gość
Niemców też tak nienawidzicie za przeszłość? Współcześni Ukraińcy nic Wam nie zrobili, do Niemiec jakoś każdy jedzie za pracą i już nie marudzi, czy mu dziadka zamordowali, bo liczą się euro, a Ukraina jest nadal słabsza od nas, więc dobrze się na nią pluje, prawda?

Gość gość
Z banderowcami, pijakami i prostytutami

Gość gość
Ze stepami, kozakami i polami uprawnymi.Z siekierą i widłami.Z tanimi kobietami i alkoholem.Ale w sumie polki to też tanie dzivki.

Gość gość
dziś Współcześni Ukraińcy napluli nam w twarz oddając cześć i hołd faszystowskim bojówkom bandery którzy rozcinali brzuchy Polkom w ciąży, a małym dzieciątkom obcinali głowy żywcem. Skoro Ukraińcy czczą takich zwyrodnialców i salutują "sieg heil" na banderowskich spędach to ciężko mówić o tym, że współcześni Ukraińcy są bez winy.

Gość gość
Juz ci to pustaku tlumaczylam, Niemcy wstydza sie tego co bylo, nawet odszkodowania wyplacali, a ukry nie dość że sa dumni z tego co zrobil smiec bandera i jego pobratymcy to pewnie nadal by to robili i chwala sie tym, dwa nic sobą nie reprezentuja, trzy przyjeżdżają do naszego kraju, kradna, chlaja na umow, krzywdA ludzi i zwierzęta, ta dzicz swolocz a ostatnie to zero odszkodowan i jeszcze Polska ich wspietala po majdanie. Jak dla mnie to pieklo moze wchlonac ukraincow

Gość gość
Wszyscy mądrzy pojedźcie na Ukrainę, pogadajcie trochę z ludźmi. Połowa ma albo polskie korzenie albo teraz ma w Polsce kogoś, kto przyjechał tu do pracy i osiedlił się na stałe. Nie żywią do nas niechęci, wręcz przeciwnie. Zacznijmy żyć teraźniejszością!

Gość gość
Z burakami w klapkach i torbami przewieszonymi w pół

Gość gość
dziś Ja mam przyjaciół Ukraińców. We Wrocławiu jest ich bardzo dużo. Tych którzy nie czczą bandery są moimi przyjaciółmi. Natomiast ci którzy świadomie oddają banderowcom cześć wiedząc jakich odrażających zbrodni dokonali, są moimi wrogami.

Gość gość
Tylko, że takie skrajne nastroje ma jakiś promil Ukraińców, tak samo skrajne nastroje znajdziemy wśród pewnej grupy Polaków, ale czy to powód, żeby przez ten pryzmat oceniać cały naród? Pomoc po euromajdanie była i jest Ukraińcom bardzo potrzebna. Powinni stać się członkiem UE, to wiele znaczyłoby dla obywateli, których naprawdę 99.99% nie ma nic przeciwko Polakom. Ukraina nie jest jeszcze na takim poziomie politycznym, by nas przeprosić, za bardzo jest zależna od Rosji, a to Rosja jest złem i to im nie jest przykro. Przyjęcie Ukrainy do UE oznaczałoby przecięcie pępowiny od Putina i jestem pewna, że polityka zagraniczna Ukrainy wyglądałaby wtedy całkiem inaczej.

Gość gość
Ze stepami akermańskimi, z pomarańczową rewolucją, z Rusią Kijowską, z Kijowem, z Krymem, z Juszczenko, Janukowyczem i Julią Tymoszenko, z przewrotem politycznym przeciwko Rosji, z UPA.., z biedą, z lenistwem, z pięknymi twarzami, znikomym dobrym gustem i smakiem (ogólnie), ze wsią i z Czarnobylem..

Gość gość
Polityka Ukrainy tak długo się nie zmieni jak długo tym państwem będą rządzić oligarchowie w kieszeni Putina. Oligarchowie mają tam własne prywatne armie, układy w policji i sądach. Wyobrażacie sobie coś takiego w jakimkolwiek kraju w Europie? My Polacy mamy swoje problemy ze skorumpowanymi sędziami i postkomunistycznymi układami, ale nasze problemy przy tych ukraińskich to mały pikuś. Ukraina musiałaby się pozbyć całej swojej skorumpowanej elity politycznej, a także pozbyć się ruskiej agentury wpływu by coś się tam zmieniło - a to zakrawa o cud.

Gość gość
Szczerze? Z bieda, patologia i prostytutkami.