Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o pilna odpowiedz, czy mozna z pustostanu wyrzucic matke z 3 dzieci

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Autorko nie daj się nastraszyć nie mogą cie wyrzucić!!! Musza dac ci lokal zastepzcy, walcz o swoje nie dawaj sie!! xxx Oczywiście ze mogą wyrzucić. Czy autorka posiada akt własności lokalu i działki? Pewnie nie. Czy wobec tego posiada umowę najmu? Tez nie. A wiec przebywa w pustostanie nielegalnie i można nie tylko ja wyrzucić na zbity pysk ale również wytoczyć sprawę w sądzie i zabrać dzieci bo nie potrafi im zapewnić warunków.

Gość gość
gość dziś Karę? Ale nienawiść...

Gość gość
Tak karę. Taka sama jak za przywłaszczenie (kradzież) innej rzeczy np samochodu czy telefonu. Czym sie rozni kradzież domu od kradzieży auta? I jedno i drugie to przestępstwo.

Gość Ale to juz było
Nie masz prawa zajmować pustostanu.Mnóstwo jest samotnych matek z dziećmi i wynajmują mieszkanie.A ty , to jesteś ewenement?Oczywiście że maja prawo cię wyrzucić i na pewno Gmina nie ma obowiązku dac ci mieszkanie zastępcze.

Gość xx44
Do lokalu weszłaś nielegalnie i wywalą cie z niego na kopach! To jest nieprawne włamanie do cudzego mieszkania!

Gość gość
Czytając te wypowiedzi z przykrością zauważam że w wielu osobach głęboko zakorzeniony jest PRL-owski komunizm, i dzielenie się nie swoim. Wstyd!

Gość gość
U mnie w mieście była taka sytuacja, że matka z dwójką dzieci zajęła pustostan. Właściciel się dowiedział, wezwał policję i ich stamtąd wyrzucił. Dodatkowo policja zabrała dzieci do Izby Dziecka i powiadomili sąd rodzinny, a w efekcie dzieci trafiły do rodziny zastępczej, bo matka nie potrafiła dzieciom zapewnić normalnych warunków. I tak, właściciel ma święte prawo wyrzucić taką osobę ze swojej własności. Bo to on na nią pracował i może sobie latami stać pusta. A takie pasożyty jak autorka tylko czekają, aż ktoś da zamiast samemu zarobić i wynająć. Ja mam mieszkanie, wynajmuje je rodzinie z dwójką dzieci na zasadzie najmu okazjonalnego. I nie miałabym żadnych skrupułów żeby ich wyrzucić w wypadku kiedy przestaliby płacić. Sorry ale prywatny właściciel to nie jest fundacja, która będzie utrzymywać życiowe niemoty.

Gość gość
Jeżeli autorka zauważyła pustostan powinna próbować się z właścicielem lokalu a nie pakować się jak karaluch

Gość gość
Autorko nie martw sie NIE MOZNA ot tak nikogo wywalic!!!! A juz na 100% nie matke z dzieckiem :) Spokojnie nie martw sie tymi postami.

Gość gość
13:17 Jeśli nie ma żadnej umowy najmu to oczywiście, że można, a nawet trzeba, bo zajmuje bezprawnie.

Gość gość
Nie można, prawo się zmieniło! Nic ci autorko nie zrobią nie martw się!!! Wlasciciel musi najpierw isc do sady, potem wyrok, potem komornik itd. ale to nie tak szybko wiec nie martw sie! Jak cos powadomisz TV i nie pozwola was wyrzucic.

Gość gość
Gość 13:17 Jesteś pewna? Ja jakoś wyrzuciłam matkę z dwójką dzieci z mojego mieszkania w momencie kiedy przestała płacić. Dostała wypowiedzenie umowy, poczekałam aż minie stosowny termin i weszłam do własnego mieszkania po to żeby wystawić jej rzeczy na zewnątrz. Bo była tam bezprawnie, bez umowy najmu lokalu. Był to listopad ale niewiele mnie to interesowało. Więc jak najbardziej można wyrzucić matkę z dziećmi.

Gość gość
Aha i jeszcze po wyrzuceniu jej założyłam sprawę w sądzie o zwrot długu za 4 miesiące wraz z odsetkami.

Gość gość
Prowokacja grubymi nićmi szyta. Skąd autorka ma nr konta bankowego gminy? I jeśli przelewa 200 zł miesięcznie za ten pustostan, to dlaczego jeszcze nie było u niej nikogo celem wyjaśnienia sprawy? Każdy dochód gminy musi być podstawę, więc autorka musi mieć umowę najmu.

Gość gość
gość dziś Nie można, prawo się zmieniło! Nic ci autorko nie zrobią nie martw się!!! Wlasciciel musi najpierw isc do sady, potem wyrok, potem komornik itd. ale to nie tak szybko wiec nie martw sie! Jak cos powadomisz TV i nie pozwola was wyrzucic xxx Właściciel nie musi isc do sądu bo autorka nie ma umowy najmu wiec WŁAMAŁA sie do pustostanu i zajmuje go nielegalnie. Wystarczy wezwać policję :) i matka zostanie wyprowadzona z budynku siła a dzieci zabrane do izby dziecka. A w sądzie to matka oczywiście bedzie, ale walczyć o prawa rodzicielskie i tłumaczyć sie z popełnionego przestępstwa.

Gość gość
Chyba nie rozumiesz że nie łatwo jest tak wyrzucić osobę z mieszkania...nawet jeżeli nie ma umowy. http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3242208,jak-skutecznie-pozbyc-sie-niechcianego-lokatora,id,t.html Autorko nie daj sie zastrzaszyc!!!!

Gość gość
Rozumiem doskonale bo sama mam 2 mieszkania które wynajmuje. Prawo najmu mam w małym palcu. A autorka nie wynajmuje mieszkania bo nikt nie dał jej kluczy (wiec nie moze sie tłumaczyć najmem bez umowy) tylko WŁAMAŁA sie do domu. Bezprawnie. Nie ważne czy to pustostan czy nie. Jest to nieruchomość prywatna. Wg twojej logiki każdy moze wejść do każdego cudzego mieszkania i je zajac i jeszcze nie chcieć sie wyprowadzic jak właściciel tego żąda, wręcz isc z tym do telewizji :D dobre sobie. Ciekawe jakby do Twojego domu wszedł menel i zamieszkał w Twoim salonie i Ci jeszcze groził ze nie masz prawa go wyrzucić. Jestes tak tępa ze szok skoro nie rozróżniasz wynajmu mieszkania na czarno naeet od zwykłego włamania którym jest zajęcie pustostanu.

Gość gość
I to jest oczywiste ze to prowokacja ale patrząc na niektóre odpowiedzi to wierze ze sa osoby skłonne zrovic to samo co temacie :O

Gość gość
Straszyć to ty możesz siebie a nie mnie. Broniła mjuż matki w takich sprawach i te sprawy ciągną się latami. Autorko mieszkaj tam widocznie nikomu nie był potrzebny ten pustostan. Ty masz 3 dzieci i to jest ważne a nie prywaciarz!!!

Gość gość
:D :D :D ale jaja Niektórym sie chyba marzy głęboki komunizm Obyście tępe dzidy nie trafiły nigdy na jakiś moj pustostan bo będziecie lecieć z niego na zbity pysk. A dzieci to możecie miec naeet i całe przedszkole i nie obchodzi mnie to. Nawet lepiej ze odbiera die takim tępym dzidom dzieci, przynajmniej nie wyrasta kolejne roszczeniowe pokolenie pasożytów.

Gość gość
A jesli ten prywaciarz tez ma trójkę dzieci? :D na szczęście wszyscy wiemy ze to jakas prowokatorka bo na szczęście polskie prawo własnościowe funkcjonuje całkiem dobrze