Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż mi oświadczył że od 13sierpnia bierze urlop i jedzie na wakacje! Sam!

Polecane posty

Gość gość
15:53. Dokładnie.

Co w tym dziwnego, że facet sam chce jechać? :D Czego się kobieto obawiasz? Może trochę więcej zaufania? Chce jechać na ryby z kolegą to puść go Chce iść sam do kina to pozwól mu Daj mu trochę przestrzeni :classic_cool:

Gość gość
Ani mi, ani mężowi do głowy b6 nie przyszło, żeby brać urlop na wyjazd bez siebie. Przecież to tylko 26 dni w roku. Owszem chodzimy na spotkania ze swoimi znajomymi osobno, jakieś wyjazdy z pracy, ale brać urlop na wyjazd bez siebie - bez przesady. Po za tym jak dwoje ludzi pracuje to ile tak naprawdę czasu razem spędza - nie pisze tu o zajmowaniu domem i dziećmi, tylko o spedzaniu czasu razem (nie zostaje tego tak dużo) . Jeżeli mąż/żona muszą odpocząć od siebie to chyba nie jest to zbyt udany związek.

Gość gość
rozwód !!!

Gość gość
Kobiety są takie tępe i zakompleksione ze az wstyd. Facet musi sie wyszalec, zeby potem byl stateczny wy chcecie prawiczkow, a potem oczekujecie wierności idiotki. Myślisz ze twój misiek cie nie zdradzi ?

Gość gość
Niektórzy to są tępi- nie na temat, ale wypowiedzieć się musi.

Gość gość
Kobiety są takie tępe i zakompleksione & W psychologii to się nazywa "przeniesienie".

Gość gość
gość dziś Ani mi, ani mężowi do głowy b6 nie przyszło, żeby brać urlop na wyjazd bez siebie. Przecież to tylko 26 dni w roku. Owszem chodzimy na spotkania ze swoimi znajomymi osobno, jakieś wyjazdy z pracy, ale brać urlop na wyjazd bez siebie - bez przesady. Po za tym jak dwoje ludzi pracuje to ile tak naprawdę czasu razem spędza - nie pisze tu o zajmowaniu domem i dziećmi, tylko o spedzaniu czasu razem (nie zostaje tego tak dużo) . Jeżeli mąż/żona muszą odpocząć od siebie to chyba nie jest to zbyt udany związek. x Zgadza się, poza tym jeśli ktoś decyduje się na małżeństwo a ZWŁASZCZA na dzieci, powinien najpierw 100 razy się zastanowić, bo to oznacza koniec panieńskiego/kawalerskiego życia typu: chcę wyjść to zostawiam wszystko i wychodzę, bo trzeba jeszcze liczyć się z drugą osobą i jej planami, a także z tym, że trzeba zapewnić opiekę dzieciom. Trochę wolności - jasne, tylko, że należy wcześniej ustalić z drugą połówką czy nie ma nic przeciwko wyjściu/wyjazdowi, czy nie ma innych planów na ten dzień itd. a nie po prostu sobie iść i nara, nie obchodzi mnie co się stanie z żoną i dziećmi przez ten czas. Tak wygląda związek moi drodzy. Ale dobra wiadomość: nie ma obowiązku się wiązać i zakładać rodziny! To już nie te czasy, że stara panna czy stary kawaler jest wytykany palcami. Można do końca życia być wolnym i spontanicznym, lepiej tak niż się związać a potem nienawidzić tej drugiej osoby, męczyć się z nią i uprzykrzać życie jej i sobie.

Gość gość
"Dwa tygodnie z dziećmi i i niby żoną. A potem na tydzień "sam" czyli z kochanką, z którą chodziłem po górach, restauracjach, no i był regularny seks." X Może jakbyś z żoną tylko pojechał to też byś z nią chodził po górach, restauracjach i byłby regularny seks. A jak wyglądały wakacje z dziećmi i żoną - mieliście przynajmniej oddzielny pokój, czy jak większość małżeństw byliście z dziećmi w jednym pokoju, który ledwo pomieścił łóżka?

Gość gość
A wlasnie, ze prawik jest tutaj wytykany palcami. Janusze. Macie te sme umysly co stare babki.

Gość gość
Mój mąż nie ma takich planów na razie, ale gdyby chciał wyjechać sam czy z kumplem to nie widziałabym problemu. Sama na razie nie wyjeżdżam, szkoda mi dzieci, ale już sama z dziećmi tak, a jak dzieci podrosna to na pewno wyjadą z koleżanką nie raz, polazic po górach, poplotkowac przy kawce. Wszystko jest potrzebne i nie widzę nic złego w samotnych wyjazdach. Mój mąż myśli podobnie jak niektórzy z was, że pojadę z koleżanką szukać chłopów :-( serio? Ostatnie czego mi na babskim urlopie brakowaloby...

Gość gość
czasem taki krótki wypad bez partnera jest nawet wskazany można zatęsknić

Gość gość
"Mój mąż myśli podobnie jak niektórzy z was, że pojadę z koleżanką szukać chłopów smutas.gif serio? " X A kto tak napisał? Ja pisałam, że w małżeństwie tak naprawdę nie na się za wiele czasu na bycie razem (praca, dzieci, obowiązki domowe), że nie potrzebujemy z mężem osobnych urlopów.

Gość gość
Po tym co tu przeczytałem to już chyba nie chcę mieć żony z Polski :D🖐️ wiecie, że takie zakazywanie wszystkiego i trzymanie partnera na smyczy tylko pogarsza sytuację? Piszecie, że rodzina, małżeństwo to obowiązki 24/7... Niektórzy tak jak np. ja, mają potrzebę pobyć przez jakiś czas samemu albo z dala od ludzi z którymi obcuję non stop, żeby odpocząć w innym gronie, a nie ciągle dzieci i żonka ( jeszcze jakby była tak toksyczna jak niektóre z was to w ogóle szkoda gadać). Według mnie to jest całkowicie normalne, żeby raz na jakiś czas wyjechać lub wyjść w gronie znajomych, a nie wiecznie z partnerem/partnerką, bo to jest naprawdę męczące... Ale lepiej zrobić aferę, że na pewno zdradza, nie jest już kawalerem i wszystkiego mu zakazać :D współczuję tym facetom, że wpakowali się w takie bagno

Gość gość
Po co mieć męża/żonę z którą się męczy- ja dziękuję za taki związek.

Gość gość
Bo po x latach stażu w zwiążku/małżeństwie, gdy już zazwyczaj chemia minęła i spędzało się czas praktycznie tylko z partnerem, jest ochota wyjść/wyjechać z kimś innym, pogadać w innym środowisku. Dzięki takim wyjściom można naładować akumulatory, a nie ciągle - dom, praca, żona i dzieci...

Gość gość
9:19 popieram

Gość gość
A ja bym nie zakazywala niczego. Niech jedzie. Ale po powrocie musiałaby się zrewaznowac i zostać z dziećmi a ja wyjechałabym gdzieś sama albo z koleżankami :) Inaczej nie zgadzalabym się na taki układ

Gość gość
gość dziś x Dokładnie tak to powinno wyglądać, a nie przymusowe wakacje razem albo nic. Ludzie sami stwarzają sobie mnóstwo problemów z byle powodów, a potem dziwią się, że nie są ze sobą szczęśliwi... Kwestia dogadania się i chęci pójścia na kompromis zamiast - ZAKAZ ZAKAZ ZAKAZ

Gość gość
09:19 To zależy jaki związek. Jeste w związku małżeńskim 18 lat - wychodzimy czasami bez siebie, żeby spotkać się ze znajomymi. Akumulatory jednak najlepiej ładujemy podczas wyjazdów bez dzieci - to bardzo odświeża związek, a chemia jest jak za dawnych czasów. Zresztą generalnie staramy się od czasu do czasu wyjść we dwoje lub też w soboty robimy sobie przekąski, wino i miło spędzamy wieczór. Dla nas wspólne chwilę, wyjścia i wyjazdy to nie męka, a oderwanie od codzienności - dzięki temu nie pogadamy w rutynę. No ale co kto lubi.

Gość gość
Autorko beka z ciebie i z twoich rozwrzeszczanych bachorow ze od was maz ucieka. Wcale mu się nie dziwię mądry facet a niedługo pewnie na wasza gromadke chooya położy na dobre

Gość gość
Sprawdź go! Powiedz ze załatwiłaś opiekę dla dzieci na ten czas i możecie wyskoczyć razem i odpocząć. Jesli bedzie zły tzn ze ma kogos

Gość gość
o ile ja bym dała za mały samotny urlop chociaż 3 dni

Gość gość
gość dziś x Wyrocznie z kafeterii jak zawsze wiedzą najlepiej :D🖐️ Też bym był zły, gdybym wyraźnie komunikował, że chcę jechać sam albo ze znajomymi, a partnerka robiła wszystko, żeby się wcisnąć na trzeciego... Bo albo jest totalna przylepą, która nie potrafi sobie zorganizować czasu wolnego bez partnera albo nie ma do mnie zaufania i chce mnie non stop kontrolować.

Gość gość
"Bo albo jest totalna przylepą, która nie potrafi sobie zorganizować czasu wolnego bez partnera albo nie ma do mnie zaufania i chce mnie non stop kontrolować." X A może po prostu nie ma ochoty zostać samej z dziećmi i mieć wszystko na głowie. Niech jedzie, jak tak to żona męczy tylko niech załatwi opiekę nad dziećmi- autorka wtedy też sobie czas zorganizuje.

Gość gość
O k****, co to za związek jesli wyjazd z żoną to wpieprzanie się na trzeciego. Lecz się

Gość gość
To wyobraź sobie sytuację, że od miesiąca mówisz facetowi, że jedziesz z koleżankami nad morze, wszystko już jest ogarnięte, a tu nagle niedługo przed wyjazdem facet wypala, że jedzie z tobą i już nawet wziął urlop z tej okazji. Nawet nie piszcie, że przyjmujecie to ze spokojem, a nawet jesteście z tego zadowolone :D🖐️

Gość gość
Jesli mu marudzisz dziennie nad uchem plus dzieciaki to mamy faceta ktory ma juz dosyc. Sam co prawda jestem facetem i nigdy bym sie nie odwazyl zaproponowac osobnego urlopu natomiast u mnie jest ok i moja mi nie skomli o byle co,lecz nie wiem jakby to wygladalo gdybym miał kobiete roszczeniową do ktorej bym czul juz nie love a przyyzwyczajenie.. pogadaj z nim ale jeden warunek na spokojnie!

Gość gość
10:03 ja bym się wściekła i pewnie nawet nie pojechała. Z koleżankami się spotyka wychodzi planuje wyjazdy żeby porozmawiać właśnie o mężach a z nim byłaby inna atmosfera trochę sztywna

Gość gość
dziś x No dokładnie miałbym takie same odczucia, ale jak widać polecono mi leczenie :D strasznie dużo jest tu hipokryzji ze strony osób, które nie potrafią się wczuć w rolę drugiej strony - jak może to odebrać.