Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angie27

mieszkanie z teściami

Polecane posty

Gość angie27

Sporo jest dziewczyn mieszkających z teściami. Nie rozumiem i nie wyobrażam sobie takiego życia. Dla mnie to psucie sobie młodości. W takim życiu muszą pojawiać się tarcia. Poza tym jestem osobą, która ceni sobie wolność i swobodę, a tego zwyczajnie nie można osiągnąć żyjąc pod jednym dachem z jakby nie było obcymi ludźmi. Mieszkając ze swoim facetem mogę bez problemu latem chodzić po domu w samych stringach. Jak mamy ochotę uprawiać seks na blacie kuchennym czy na pralce w łazience to to robimy. Jak mam ochotę o 3 w nocy tańczyć na stole dla swojego faceta, to to robię. Wolność jest podstawą w dorosłym życiu. Nie rozumiem jak można tego nie dostrzegać. Jak sobie z tym radzicie? Nie macie dość?

Gość gość
radzę sobie z tym coraz gorzej a mieszkam z nimi 5 lat już. nie mogę tego zmienić chyba że rozstanę się z mężem

nie mogę tego zmienić chyba że rozstanę się z mężem x a rozmawialas o tym z mezem? w zyciu nie wszystko jest 0 lub 1

Gość gość
to on kupił dom przed ślubem i wprowadził tam nie tylko nas ale swoich rodziców i siostrę. Więc niby o czym mam z nim rozmawiać skoro spłaca kredyt. Nie wyprowadzimy się bo jest jego

Gość gość
tak jestem załamana bo mamy 1 pokój a miała być osobna góra przez 5 lat jakby chciał to by to zorganizował a tego nie robi

Gość gość
nie nie zmienił się wcale jest jaki był. Rozmowy nie pomagają bo on "wie że miało być inaczej ale są ważniejsze rzeczy bądź nie ma czasu"

Gość gość
nie. To by już była całkiem tragedia ale dzieci chcemy mieć kiedyś

Gość gość
jakby miał kasę to byśmy nie mieszkali na kupie decyzję podjął bo miało być taniej

Gość gość
tzn? ja chcę a on tak na prawdę nie tylko mi to wmawia? może i tak jest ale czas mamy więc okaże się co jest prawdą. a i to nie jest temat rozmowy

Gość gość
nie

Gość gość
tłumacz bo te twoje wypowiedzi są zabawne na każdy temat:D

Gość gość
Autorko: to chyba dzieci też raczej nie powinnaś mieć, bo raczej nie będziesz wtedy uprawiać seksu na blacie kuchennym. A co do mieszkania z teściami to ludzie mają różne sytuacje finansowe - nie każdego stać na kupno mieszkania, nie każdy też chce wynajmować. Przejściowo można trochę pomieszać - w tym czasie coś pooszczedzać, dobrać kredyt i po jakimś czasie kupić mieszkanie.

Gość gość
a co powiesz mi?

Gość gość
"tak jestem załamana bo mamy 1 pokój a miała być osobna góra przez 5 lat jakby chciał to by to zorganizował a tego nie robi" X To kto mieszka na górze, jak wy macie tylko jeden pokój?

Gość gość
góra jest nie zrobiona wcale a miała być już dawno.

Gość gość
Nie wiem jak wy jesteście w stanie pomieścić się w jednym pokoju- przez 5 lat to się już trochę nazbiera. A mieszkanie jest też na Ciebie, czy tylko na męża?

Gość gość
dom orginalnie był jego i siostry ale po ślubie zapisał go i na mnie więc ma 3 właścicieli

Gość gość
To przynajmniej tyle dobrego. Ale jednak to nie jest zbyt ciekawa sytuacja . Najlepiej jednak jak małżeństwo ma własne mieszkanie - takie jest moje zdanie, ale każdy może mieć inne.

Gość gość
i ja tak myślę ale on zdecydował jakby jeszcze była ta osobna góra to ok bo mogłabym zamknąć drzwi gotować kiedy chcę kąpać się kiedy chce. Jakaś norma ale on chciał oszczędzić z czego i tak nic nie ma

Gość gość
Mieszkanie samemu to prawdziwa wolnosc a nie z mezusiem czy zonka :D

Gość gość
nie chcesz nie czytaj. jest temat to się wypowiadam. a i tak nic się nie zmieni to chociaż sobie pojojcze i tyle mojego. Niby co mam zrobić rozwodzić się?