Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgoska_ka

Poszukiwany laptop

Polecane posty

Gość malgoska_ka

Cześć! Przez długi czas miałam normalnego pc, ale jak to ze wszystkim bywa i na niego nadszedł czas. Pewnego dnia po prostu się nie włączył. O ile dobrze zrozumiałam kolegę który do niego zajrzał, poszły tranzystory. Ponieważ już raz je wymieniałam, a było to jakieś pół roku temu, doszła do wniosku, że czas dać mu spokój i już lepiej go sprzedać na części. Takie życie. I teraz przechodzimy do części właściwej. Klasycznego blaszaka już bym nie chciała kupować, głównie ze względu na to, że więcej czasu spędzam na uczelni, niż w domu. dlatego też zastanawiam się nad jakimś porządnym laptopem. Z góry uprzedzam, że nie jestem specem w tym temacie, więc jakbyście mogli coś doradzić. To byłabym wdzięczna.

Gość Worp
A nie lepiej kupić stacjonarkę i jakiegoś notebooka? W domu będziesz mógł pograć, a na uczelnie wygodniej chyba z takim mniejszym komputerem chodzić. Nie ma co kupować laptopa do gier. To jedno wielkie nie porozumienie.

Gość Hirol
Uwielbiam teksty typu, laptopy do gier to jedno wielkie nieporozumienie. A można wiedzieć dla czego, co takiego nie pasuje w laptopach do gier? Gra działa? Działa. To po co komuś na siłe wciskać blaszaka. Sam mam laptopa na którym też gram, bo tak jest mi po prostu wygodniej. dosyć dużo czasu spedzam w podróżach. A że wolę przemieszczać się pociągami, bo wygodniej, to czemu bym też nie miał podczas tego czasu sobie nie pograć? Podróż z Katowic do Wawy to jakieś 3-3,5 godziny. Chyba że coś się wydarzy, to podróż może się wydłużyć. Zajmuje miejsce, podłączam sprzęt i mogę sobie przez 2,5 - 3 godzinki pograć, w zależności od długości trasy. Czy film obejrzeć.

Gość Worp
Blaszaki są do gier, a laptopy do pracy. Proste. Laptop nigdy nie osiągnie takiej wydajności jak klasyczny blaszak. Lepiej kupić jakiś dobry piec, a na uczelnie, jak pisałem, coś mniejszego, co się zmieści do torby czy plecaka. Po drugie, wydaje mi się, że na uczelnie niepotrzeba jakiegoś wypasionego kompa.

Gość Eliś
A ja szukam wyposażenia na wakacje, to jest nowej torby, ale i całkowicie innej myszki. Ta niestety nie zawsze łączy, co mnie bardzo denerwuje. Możecie mi powiedzieć, czy w Saltrade https://seltrade.pl/akcesoria-do-laptopow warto kupować takie wyposażenie? Ceny jak dla mnie są bardzo przystępne, a reszta nie wiem. Dacie znać?

Gość Hirol
ejj, ale to jest temat o laptopach, na co mi torby, a wracając do tematu. To chyba dawno nie patrzyłeś na to, co obecne laptopy mają do zaoferowania. Ja jakiś czas temu na Matrix Media kupiłem Laptop Lenovo Legio Y520. 8 GB pamięci RAM, do tego dysk twardy SSD 256 GB i Geforce GTX 1060 m. Może nie jest to straszna bestia, ale i tak grafika robi wrażenie

Gość gość
> poszły tranzystory Ahahahahahahaha!!! :-D

Gość gość
Hirol, wiem, że spamujesz z MM, ale lenovo to akurat jest niewarty złamanego grosza ze względu na legendarny autoryzowany "serwis" i nieuwzględniene przy reklamacjach wady produkcyjne.

Gość gość
kiedy to były te historie z serwisem.. mieli problem ale już dawno z nim nie współpracują. wysyłałem swojego lapa, wrócił cały, w terminie itd.

Gość gość
Gość, powiem Ci że ja akurat od dłuższego czasu korzystam z Lenovo, a miałem ich już kilka. Wymieniałam bardziej bo chodziło o to żeby mieć mocniejszy model. Nie miałem tej nieprzyjemności, żeby coś w nim poszło. A co do serwisu, to wiem, że nie mieli najlepszej prasy jeśli chodzi o serwis. Ale tak jak drugi gość piszę, to już było jakiś czas temu. Wydaje mi się, że samo Lenovo było świadome faktu, że coś nie gra i w końcu udało im się to skorygować.

Gość Hirol
Zamiast shift kliknąłem enter

Gość gość
Wszystko oprocz Asusa

Gość Odinson
Masz producentów i producentów. Ostatnio prześledziłem trochę ich w necie i już dawno nie spotkałem się z żadną nagatywną opinią odnośnie samego serwisu. A chyba całkiem niedawno pojawiłą się nowa seria Legion Lenovo. Tylko że to już chyba będzie ostatnia. Bo w sieci krążą plotki, żę mają zajść jakieś zmiany i za jakiś czas możemy spodziewać się nowej serii laptopów, tylko że jeszcze nie wiem o co dokładnie chodzi.

Gość Kilimangaro
Weług mnie jeśli ktoś szuka dobrego lapka, to właśnie Lenovo Legion to całkiem dobry wybór. Ja ukarat na Lenovo trafiłem tutaj https://lenovo-legion.matrixmedia.pl słyszałem też o tych lapkach Yoga, ale będe szczery, bardziej spodobał mi się wygląd Legiona :P

Gość Marlecki
ja po prostu uwielbiam tych wszystkich wielkich znafcuf... bo inaczej ich nazwać nie można... Jak się na coś uprą, to im nie przemówi do rozsądku. Według mnie Lenovo robi całkiem niezły sprzęt. Na studiach korzystałem z ich IdeaPad.