Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o takie zamknietej w sobie lasce? da sie z taką coś wiecej?

Polecane posty

Gość gość
Mnie w testach wychodzi zawsze albo INFJ albo INFP. Jestem facetem. I nie mam problemow z introwersja. Owszem wole male grupy, max 2 znajomych i nie lubie dlugich, hucznych imprez. Lubie rozmawiac na glebsze tematy, ale u kobiet mam powodzenie. Czasem faktycznie chcialbym byc bardziej ekstrawertyczny, przebojowy. Czasem wydaje mi sie, ze brakuje mi sily przebicia. Preferuje byc raczej cichym obserwatorem. Zdecydowanie bardziej nadawalbym sie do pracy za kulisami, niz jako polityk na arenie. Nie znam osobiscie, kobiety z takim typem osobowosci, ale wyobrazam sobie, ze moglaby byc wdzieczna. Trzeba jednak uwazac, bo introwertycy czesto sa mroczni, dusza w sobie wiele rzeczy. Mozna trafic na kobiete z ciezkim bagazem albo wrecz zaburzona. Ja wole ekstrawertyczki i takie tez przyciagam. Zauwazylem.

Gość gość
A infj są zamknięte w sobie?

Gość gość
nie ma bardziej zamknietych osób chyba ze z autyzmem

Gość gość
12:54 Nie powiedzialbym ze zamknieci, ale raczej selektywni i ostrozni jesli chodzi o towarzystwo. Generalnie introwertycy maja dwa oblicze, ale nie w zlym kontekscie (hipokryzji czy falszu). To raczej taki mechanizm przetrwania. Jedne na co dzien, dla wszystkich, inne dla najblizszych. Nie daj zwiesc sie pozorom.

Gość gość
12:49 Ja jestem kobietą i też mi w testach wychodzi infj lub infp

Gość gość
I co masz na myśli pisząc że taka kobieta mogłaby być wdzięczna?

Gość gość
Zdecydowanie jestem INFJ

Gość gość
12.49 bzdury piszesz o zaburzeniach czy ciężkich przeżyciach, osobowość przejawia się od dzieciństwa, zawsze miałam cechy pasujące do INFJ, zwiedzanie się nie dla mnie, ludzie otwierają się przy mnie, jestem empatyczna, pozostałe cechy tez pasują, poza ciężkim przeżywaniem porażek.

Gość gość
13:21 Jesteś introwertyczką kierującą się bardziej sercem niż rozumem o myśleniu abstrakcyjnym a nie konkretnym i bardziej działasz według planu a nie spontanicznie?

Gość gość
Ja jestem kobietą i infj. Po pierwsze to jestem wrazliwa i empatyczna, lubię rozmawiać z ludzmi więc az tak zamknieta w sobie nie jestem. Lubie sporty ekstremalne, prace w meskich wymagajacych umiejetnosci psychofizycznych zawodach, od dziecka interesowalam i zajmowalam sie sztuka ale takze nauka mocno mnie interesowala. Czasami nie odzywam sie jak wiem ze nie dogadam sie z kims w kulturalny lub na poziomie sposob lub gdy kogos nie lubie. Czasami bywam gadatliwa ale to bo wnikliwej obserwacji :D Za facetem bym w ogien skoczyla ale oczekuje od niego uczucia i zainteresowania bo naiwna nie jestem i potrafie wyczuc intencje. Podobaja mi sie mezczyzni troche podobni do mnie: ambitni, empatyczni, pewni siebie, dbajacy o szczegoly.

Gość gość
Wymyślone banialuki, nie ma czegoś takiego jak typ osobowości.

Gość gość
gość dziś ale i tak robisz jeden PODSTAWOWY błąd.. jeżeli jest typ intuicji wewnętrznie zamknięty, to takze musi istniec jego odwrotnosc.. dlaczego takich nie szukasz a wyrównają sie twoje wady z zaletami takich osób? brak nastawienia na informacje zwrotną, to slepa uliczka

Gość gość
Myślalam że ja mam najrzadszy a tu zonk. Współczuje wam w takim razie :D

Gość gość
w skrócie problem tez w tym, ze ten typ osobowości wymyślił gość co sam ma taki typ osobowości, do tego jest on z urzędu sprzeczny i nieskończony do określenia.. inna rzecz że takie osoby już od starożytności jednak nawiązywały kontakty społeczne ale z innym równiez rzadkim typem tylko ekstrawertycznym dlaczego w przeważającej mierze biedaczki z infj nie będą do końca życia zrozumiane i akceptowane w naturalny sposób.. z drugiej strony nawet osoby które je zrozumieją tak , mają z nimi utrudniony kontakt, bo nie rozumieją te z infj tej sytuacji

Gość gość
albo inaczej takie babki są jak warsztaty samochodowe co nigdy nie mają miejsca u siebie na parkingu.. mają za dużo samochodów ale żadnego na własność?

Gość gość
bzdury napisane przez kretynkę

Gość gość
To nie jest profesjonalne opracowanie. Bardziej dla rozrywki ten test i powinni go wydrukować w Pani domu :-)

Gość gość
ale takie laski są prawdziwe

Gość gość
To mój typ osobowości, tyle że ten arykuł to amatorszczyzna. Kiedyś myślałam, że coś ze mną nie tak i że jestem jakimś dziwadłem, które w towarzystwie jest małomównym obserwatorem. Teraz po latach wiem, że to bardzo cenna umiejętność :)

Gość gość
Zamykana laska moze ukrywac bron lub trucizne, ogladalem na filmach

Gość gość
gość dziś chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę z tego wszystkiego.. moze innaczej znlazłaś kogoś kto w końcu Ciebie rozumie? albo równoważy to wszystko, lub coś "nowego" wnosi? myślisz że jest sposób żeby nawiązywać w ogóle realne kontakty z takim typem osobowości? generalnie w więszkości przypadków ta umiejętność nie kończyła się dobrze dla tego typu i innych :-(

Gość gość
własnie

Gość gość
9_54 Hmmm, różnie to bywało, bo od zawsze byłam inna, zbyt wrażliwa, moje zmysły były ukierunkowane na deficytowe cechy u innych osób. Nie jestem gburem czy milczkiem, wyznaję zasadę, że jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia lub moje wypowiedzi nie zostaną należycie odebrane, wolę milczeć, słuchać, obserwować. Zanim kogoś nazwę swym przyjacielem mijają długie lata. I tym sposobem mam tylko 2 bliskie przyjaciółki, reszta to bliźsi lub dalsi znajomi. Tak, znalazłam podobne sobie osoby, z którymi samo przebywanie jest wspaniałe, z którymi milczenie też jest świetnym relaksem. Nie wiem, czy za mną nadążasz?:) Oprócz tego mam swoją rodzinę i trochę lat na karku. Jeszcze jedna uwaga, zadużycie zaufania takiej osoby może słono cię kosztować. Wolą ograniczyć kontakt lub nawet zerwać, byle ponownie nie dać się zranić. Ich świat toczy się głównie wewnątrz ich samych.

Gość gość
własnie, dokładnie to rozumiem.. zobacz na to http://aiesec.pl/jak-wiedziec-wiecej-feedback/ podstawowa zauważalna różnica w tej "komunikacji" co możecie robuić nieświadomie jest brak feedbacku, informacji zwrotnej CALKOWICIE macie samorozwój na maksa, ale kompletny brak informacji zwrotnej na zewnątrz, nie widzisz jak Ciebie widzą "własnymi oczami" inni, ale "twoimi oczami" masz zatem bardzo rozwinięty wewnętrzny świat, którego nikt nigdy nie osiągnie, nie zrozumie i nie odkryje.. bo tylko kilku znajomych do tego musisz miec maksymalne wyczerpanie społeczne, pewnie nawet brak odbierania telefonów od obcych? zatem GENERALNIe jak nawiązac kontakt z taką osobowościa? myślisz że XXI wiek i nowa technologia coś zmieni? zobacz co zrobić dla takich dziewczyn 20, 30 lat czy mozna poprawic jakos ich los? np. jakby ktos kto nadzwyczajniej je lubi (nie chodzi nawet o zaden seks) chce dac dalszy rozwój bez zwlekania na wieki takiej mielizny? myslisz ZATEM ze nowe technologie i np. wysylanie do nich maili cos zmieni? czy to całkowicie nawine? PO drugie myślisz że jezeli wy macie taką intuicję czy jest druga strona medali co nieważy Wasze wady zaletami tej własnie drugiej strony? na zasadzie jak jestes nieodkryta to moze byc cos jeszcze takiego nieodkrytego?

Gość zaniechanie
wyobraź sobie ze golabek miał domek i zrozum ze zaniechal

Gość gość
Ale po ci to? Chcesz kogoś odkryć? Na siłę nic nie zrobisz a efekt może być odwrotny. Nie manipuluj, nie graj kogoś kim nie jesteś, bo spalisz na starcie. Pamiętaj introwertyk to często wrażliwiec a oni mają dziwne szóste zmysły;)

Gość gość
Jestem taką kobietą, nie jest łatwo się do mnie zbliżyć, jestem bardzo szanowana za swoje przekonania i wewnętrzną siłę, skąd ona się bierze to nie wiem. Da się zbliżyć jeśli maci cos wspólnego, przekonania albo autentyczność, inaczej nie. Ja nadaję tempo znajomości, ale lubię kiedy ktoś mnie prowadzi. Sam oceń, mam nadzieję że pomogłam.

Gość gość
A może by tak... NOVA Centrum Edukacyjne? Szukasz ciekawego kierunku i potrzebujesz legitymacji? NOVA Centrum Edukacyjne da Ci to, czego potrzebujesz? Bezpłatne kierunki, własne pracownie specjalistyczne i nauczyciele z pasją? Tak, to u Nas Przyjdź z dowodem osobistym i zapisz się! Liczba miejsc ograniczona, dlatego zapraszamy, jak najszybciej! ul. Krakowska 17/9 Tarnów 143000350/796400893

Gość gość
O tak dodzwonić się do mnie to z cudem graniczy, wszyscy poblokowani, telefon tylko mam do oglądania YouTube, mam dużo wielbicieli, bo dbam o siebie, wg mnie wciąż za mało, wg innych obsesyjnie, nie korzystam z pomocy innych sama sama sama