Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słabe ruchy płodu

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny mam do Was pytanie. Wczoraj czułam bardzo mało ruchów dziecka, ale mieściły się w normie. Dziś od rana znowu mało i słabe. Poszłam do lekarki ale akurat dziś jej nie było, położna sprawdziła tętno ok. Powiedziała że wszystko ok ale jak będę się niepokoić to mam jechać do szpitala. Martwię się bo dotychczas dziecko było bardzo aktywne, z dnia na dzień jego aktywność zmalała...dodam że w niedzielę zaczynam 38 tydzień. W domu mam dwulatka i nie za bardzo chce iść do szpitala jeśli nie jest to oczywiście konieczne. Miała któraś z Was taką sytuację? Co radzicie?

Gość gość
Ż doswiadczenia napiszę tak jeśli cokolwiek Cię niepokoi jedź na się do szpitala. Zrobią Ci ktg i jak będzie wszystko ok to wypiszcza do domu. Mogą Cię też zostawić bo już lada chwila termin porodu. Zorganizuj opiekę nad dzieckiem. I tak zaraz Cię nie będzie bo i tak niedługo rodzisz. A lepiej dmuchać na zimne wg mnie.

Gość gość
Idź na ktg.

Gość gość
Miałam to samo w 38tc!! Bałam się, bo znałam historie kuzynki u której skończyło się to źle więc w tym stresie wzięłam się za mega porządki. Umyłam okna itp. Ruszałam się dużo więc dziecko nie. Po trzech godzinach takiego zapi/erdzi/elu położyłam się i małe odżylo, ja się Uspokoiłam, a na drugi dzień w nocy urodziłam. Pewnie tymi porządku i ruszyłam poród :p

Gość gość
Uważam podobnie jak dziewczyny powyżej. Nie zeby cie straszyć ale zeby dmuchać na zimne

Gość gość
Dziewczyny czuje więcej ruchów dziecka, ilość jest w normie, dzwoniłam do położnej mówi że jest ok. Ale jako że przejrzałam Internet to strasznie schizuje. Boje się starzejącego się łożyska itp. opiekę dla starszaka mam zorganizowana, ale wiem że u mnie w szpitalu przyjmują i w sumie nic nie robią jak jest ok, ale swoje trzeba odleżeć. ... Nie wiem co robić...autorka

Gość gość
A nie masz możliwości żeby r że gdzieś ktg i USG? Tylko szpital?

Gość gość
MialaM to samo co ty gdy bylaM w ciąży. Robiłam ktg co trzy dni i było ok, ale ostatnie nie podobało się położnej. Na drugi dzień sama zgłosiłam się do szpitala i lekarz zdecydował o zakończeniu ciąży, bo i jemu już zapis ktg się nie podobał. Założyli mi balonik, bo w między czasie ktg poprawiło się i nie było potrzeby cc. Urodziłam po kilku godzinach. Tyle, że ja byłam już sporo po terminie.

Gość gość
Ja bym poszła prywatnie do innego lekarza żeby zrobił usg

Gość gość
Weź się za porządki jak ktoś wyżej pisał i na dniach urodzisz :)