Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 30lat i jestem alkoholiczka

Polecane posty

Gość gość

Dzis mija pol roku odkad nie pije. W pracy rano temat rozmow przy sniadaniu zszedl na temat alkoholizmu i dotknelo mnie jak mala wiedza jest na temat tej choroby. Jedna kolezanka stwierdzila ze alkoholicy pija bo chca bo sa egoistami i nie szanuja innych i ze pluje na nich i chce zeby zdechli gdyz sa wrzodem na spoleczenstwie oraz wlasnej rodzinie. Inny zartowal ze on chetnie napil by sie denaturatu a kolejny ze alkoholik pije bo chce i on sam wypija codziennie kilka piw a za alkoholika sie nie uwaza:) Kurde gdyby oni wiedzieli ze ja jestem alkoholiczka ze chlalam na umor...ze siegnielam dna z ktorego sie podnosze. Z drugiej strony ciezko komus zaufac i sie przed kims otworzyc kiedy ludzie sa gory uprzedzeni. Boje sie wiec zawoerac nowe znajomosci by mnie nie odrzucono...

Gość gość
pieknie Brawo jako jedna z nielucznyszpodzwignelas sie iutrzymujesz prace, zycie normalne Brawo Malo kto tak... Nie chca jakos, nawet mając dzieci. Bardzo powszechny jest alkoholizm. Ten co codziennie pihe piwa tez jest alkoholikuem

Gość gość
Wyleczyć się z tej choroby nie można, ale można przestać pić.

Gość gość
gość dziś po hooj chlałaś głupia, nie potrafisz się pohamować?

Gość bez browaru
gość dziś można przestać pić jak się chce, wiem coś o tym

Gość gość
Ja kiedys nawet zamawialam alkohol w nocy przezTaxi,ale sama przeszla mi ochota na trunki wyskokowe.Obecnie wypije jakies piwo,ale to juz rzadko.Nie wiem jak nazwac ten stan,co kiedys byl.

Gość to trutka na szczury
po co chlacie debile???

Gość gość
Alkoholizm w późnym stadium to może i choroba, ale w początkowym stadium to świadomy wybór! Jak ktoś ma słabą psychę i skłonności do uzależnień to nie powinien w ogóle sięgać po jakiekolwiek używki. I zgadzam się z twoimi znajomymi, że alkoholicy to wrzód na doopie, najpierw chleją, nie chcą przestać kiedy jeszcze mogą, a jak już nie mogą to płacz, bo oni chorzy... Nie żal mi takich osób, jedynie ich bliskich, którzy cierpią.

Gość gość
Mam matkę alkoholiczke, siostra w domu dziecka,bo jej sie nie chce leczyc.

Gość gość
Brawo autorki! Udało Ci się i niech tak zostanie.

Gość gość
Wreszcie ktoś mądrze powiedział! Alkoholizm nie pojawia się z dnia na dzień jak grypa, to miesiące czy lata świadomie podejmowanych decyzji i pobłażania sobie.

Gość gość
A jak się pije raz w tygodniu ( ja tak piję) przeważnie w piątek albo sobotę, nie tak żeby nie wiedzieć o Bożym świecie ale jednak, to też kwalifikuje się jako alkoholizm? Bo powiem szczerze że nigdy się nad tym nie zastanawiałam,a przecież regularność jakas w końcu jest.

Gość gość
Alkoholik na poczatku pije raz na jakis czas potem raz na miesiac pozniej raz na tydzien a potem codziennie. Najpierw bo chce a potem bo...musi

Gość gość
No ale w moim przypadku ja już od lat przyjęłam taką,, zasadę ",że pozwalam sobie w trakcie weekendu. Nie jest tak że muszę i myślę cały tydzień kiedy przyjdzie piątek czy sobota żeby się napić, nie upijam się nigdy bo nie mam takiej potrzeby żeby zapomnieć o świecie.

Gość gość
ja w tygodniu nie pije, ale w weekend wciagam koks i chlam jak zur xD kaca mam do wtorku conajmniej i tak caly czas, nie jestem alkoholikiem