Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obracanie się niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój synek za tydzień kończy 4 miesiące i jeszcze się nie obraca z pleckow na brzuszek ani odwrotnie. Śpi na brzuchu, głowę fajnie unosi, długo potrafi ją utrzymać w górze. Do tego zapiera się stopami o podłoże jak leży na plecach i podnosi pupę w górę, ogólnie dużo fika nóżkami, są bardzo silne. Ale się nie obraca, nawet na boki. Byliśmy u neurologa i ma stwierdzona lekka asymetrię lewej strony ciała. Jak mogę go zmotywować do obrotów ?

Gość gość
To się lepiej trzeba było lekarza pytać co robić i jak, aby nie zaszkodzić.

Gość gość
Lekarz pokazał jak ćwiczyć z dzieckiem ale to nic nie daje. Kolejna wizyta dopiero za miesiąc

Gość gość
My dostaliśmy skierowanie na rehabilitację przy lekkiej asymetrii. Może warto by było iść nawet prywatnie gdzieś. Pokazaliby c***arę ćwiczeń do wykonywania w domu. A sama możesz go dużo obracać z boku na bok. Obejrzyj sobie filmik na yt jak prawidłowo obracać niemowlę i zostawiaj go w takim polobrocie. Ale najlepiej żebyś porozmawiala z rehabilitantem

Gość gość
Według mnie to Twoje dziecko ma jeszcze czas aby się nauczyć obracać z plecków na brzuszek. Moja późno się tego nauczyła. Była leniuszkiem. A później w wieku 11 miesięcy już chodziła. Czekaj cierpliwie.

Gość gość
Moja podobnie, pierwszy obrot parę dni przed skonczeniem 6 miesięcy, a na 10 już sama chodziła bez trzymanki:) Też się stresowalam i niepotrzebnie.