Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ufam w związkach ale boje się czego innego niż zdrada

Polecane posty

Gość gość
Tak, mieszkanie jest jego, ale po rozwodzie różnie może być. Znam rodzinę gdzie facet był hazardzistą i żona rozwiodła się z orzeczeniem jego winy, wymeldowała go z tego mieszkania, on się wyprowadził i nie wniósł odwołania od wymeldowania, a potem najzwyczajniej w świecie to mieszkanie przeszło na jej własność. Tylko nie wiem dokładnie jak to załatwiła, czy sądownie czy nie. A ten facet mieszka w ośrodku dla bezdomnych.

Gość gość
dziś dlatego ja bez intercyzy, dziewica i wszystko

Gość gość
A i jeszcze co do majątku sprzed slubu. Owszem. Poki jest w niezmienionej formie. Czyli mieszkanie sprzed slubu jest twoje. Ale podam przyklad z zycia wzięty, jakich jest duzo, bo kobiety sobie nawzajem radzą jak oskubywac facetow. Wiec zona namawia męza, zeby sprzedal mieszkanie i zeby kupili wieksze. STANDARD!!! I co? To nowe mieszkanie jest juz dzielone po polowie, nawet jeli wklad z jego przedslubnego mieszkania by wynosil 99%, bo nowe mieszkanie zostalo nabyte juz jak byli malzenstwem!

Gość gość
dziś Moi znajomi (mężczyźni), zarabiający ok 2 tys. inwestują w papierosy i gry komputerowe. X Ja też w to inwestuje ale nie tylko ;)

Gość gość
A ile wcześniej z ich majątku przegrał w grach hazardowych? I skąd wiesz, czy mieszkanie nie było jej własnością przed ślubem?

Gość gość
dziś może skrajny przypadek kiedy przetracil na kasynie równowartość mieszkania , mimo wszystko nie powinno być tak, własność to własność

Gość gość
gość dziś Zapytac o choroby czy o badania? Bo o choroby, to jaki sens jak ktos moze zataic lub sam nie wiedziec?

Gość gość
"ale nie tylko" jest tu właśnie kluczowe, bo oni tylko w to ☺

Gość gość
23:47- mieszkanie było na 100% własnością męża, bo pamiętam nawet, jak nieżyjący rodzice tego faceta tam mieszkali. Zmarli jeszcze w trakcie małżeństwa i własność tej chaty przeszła na faceta. Nie wiem jak ona to formalnie załatwiła, ale po rozwodzie i wymeldowaniu faceta jest ona do dziś właścicielką mieszkania

Gość gość
dziś A i jeszcze co do majątku sprzed slubu. Owszem. Poki jest w niezmienionej formie. Czyli mieszkanie sprzed slubu jest twoje. Ale podam przyklad z zycia wzięty, jakich jest duzo, bo kobiety sobie nawzajem radzą jak oskubywac facetow. Wiec zona namawia męza, zeby sprzedal mieszkanie i zeby kupili wieksze. STANDARD!!! I co? To nowe mieszkanie jest juz dzielone po polowie, nawet jeli wklad z jego przedslubnego mieszkania by wynosil 99%, bo nowe mieszkanie zostalo nabyte juz jak byli malzenstwem! X No racja jak jest dwa razy droższe to połowa już żony. To chyba oczywiste. Zresztą latwie by udowodnić ile % poniósł z majątku osobistego. Powiem inaczej. Facet może po ślubie kupić mieszkanie za swoje oszczędności i też będzie tylko jego.

Gość gość
No tak, powinien jeszcze przetracic pół mieszkania. I dopiero wtedy on do ośrodka dla bezdomnych a żona i dzieci niech sobie wynajma pokój.

Gość gość
dziś pewnie udowodniła że przegrał kredyt o równowartości, nikt mu nie kazał hazardowac

Gość gość
23:49- ona tam została z dwójką dzieci, on wyjechał w siną dal, pewnie po to był rozwód, wymeldowanie i przejęcie własności, żeby im komornicy nie chodzili po domu za długami męża.

Gość gość
Paranoja poprosić o zestaw badań, życie to życie można się przy operacji zarazić w szpitalu żółtaczką. To faktycznie lepiej być samemu bo nigdy nie wiadomo. To tak samo, jak co któryś facet z wiekiem zaczyna popijać coraz więcej. Można polegać na intuicji a reszta to suma przypadku. Nie ma co na siłę walczyć ze strachem to dana osoba musi czuć czy woli nie ryzykować czy jednak pokochać.

Gość gość
Wiec zona namawia męza, zeby sprzedal mieszkanie i zeby kupili wieksze. X Udowodni w sądzie że 70% mieszkania z majątku swojego. Sąd powinnien nakazać sklacic 15% kobietę po rozwodzie.

Gość gość
Według mnie żadne pół mieszkania wtedy nie należy do kobiety.

Gość gość
Trzeba zaznaczyć w akcie not. ze za nowe płaca tyle a tyle z czego kwota X pochodzi z majątku odrębnego pana Kowalskiego i już. Wszystko idzie załatwić. Jedynie co wrażliwsze i romantyczne kobiety takie zabezpieczanie się potraktują jako potwarz ale może jakoś przeżyją.

Gość gość
Mogła przejąć (a właściwie dzieci) jego część mieszkania na skutek nieplacenia przez niego alimentów, jeżeli zaległość alimentacyjna była duża.

Gość gość
Twoja specjalnie z tobą wpadła a jej poznanie z tobą byo ustawione dla biznesu w Rybniku

Gość gość
Autorze, wiazesz się z kobietą która ma podobne poglądy, priorytety i podejście do życia jak ty. Majątku sprzed ślubu ci nie zabierze, poślubnego co najwyżej połowę. Proponujesz badania a potem używasz prezerwatyw. Jeżeli to jest dla ciebie za trudne to znaczy, że nie nadajesz się do związku i po prostu sobie odpuścić, samemu też można żyć.

Gość gość
Masz chociaz kilka milionow zl , ze boisz się, ze laska poleci na kasę? jak nie to śmiech na sali xD

Gość gość
dziś Trzeba zaznaczyć w akcie not. ze za nowe płaca tyle a tyle z czego kwota X pochodzi z majątku odrębnego pana Kowalskiego i już. Wszystko idzie załatwić. Jedynie co wrażliwsze i romantyczne kobiety takie zabezpieczanie się potraktują jako potwarz ale może jakoś przeżyją. x Dla mnie to podstawa. Po prostu taki jestem że nie zdradzę nie wyrzuce jeśli nie zdradza nie odmawia za często sexu. Może z mojego majątku korzystać jak jest uczciwa dla mnie. Ale żadnego przenoszenia. Ja nie zamierzam bezdnym zostać bo na to zapracowalem by nie być.

Gość gość
Na mieszkanie warte pol miliona baby lecą tak, ze im od razu oczy blyszczą

Gość gość
dziś może tobie do śmiechu, mój majątek z mamą który odziedzicze 400tys. Za pięć lat będzie pół miliona. Jeśli sama kiedyś odłożysz 100tys to zrozumiesz że nawet strach przed utratą 50 jest duży. Ten kto sam doszedł do kasy nie chce jej stracić z jakąś cwana karyna a chłopak nie znał prawa. Jeśli dużo więcej zarabia to intercyza, jak kobieta odmówi to nie jest warta świeczki. Za granicą rozdzielczość majątkowa to z urzędu jest chyba.

Gość gość
Podstawą związku jest szacunek i zaufanie do drugiej osoby. Jeśli tego nie ma, nie ma żadnego związku.

Gość gość
gość dziś No i wracamy do punktu wyjscia, czyli skąd wiedziec, czy komus mozna zaufac czy nie i ile czasu trzeba, zeby sie tego dowiedziec? A moze sam czas nie wystarczy, moze co trzeba robic, jak sprawdzic drugą osobę?

Gość gość
Ale w jaki sposób masz te pieniądze stracić za sprawą Karyny? Jak konkretnie?

Gość gość
Nie ma przepisu. Trzeba spędzać z tą osobą jak najwięcej czasu, w różnych sytuacjach. Dobrze, jak macie jakichś wspólnych znajomych. Podejście do pieniędzy moim zdaniem wychodzi akurat bardzo szybko.

Gość gość
dziś Ale w jaki sposób masz te pieniądze stracić za sprawą Karyny? Jak konkretnie? X On tak myślał, że połowę go oskubie na szczęście przed ślubem zgromadzony jest bezpieczny a dalej to mi lata niech się dzieje po równo.

Gość gość
Tylko że jak po równo to gdy kobieta idzie do reso to musi wiedzieć że mi też się należy coś np gra a nie że tylko ja oszczedzam. Myślę że finanse dobrze obgadać dokładnie.