Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już_przestraszona

Poród i szpital

Polecane posty

Gość Już_przestraszona

Jak długo świeżo upieczona mama i maluszek pozostają w szpitalu?

Gość gość
Zależy od szpitala. W tym w którym ja leżałam (w dużym mieście, IIi stopień referencyjnego) pobyt trwał dwie doby. Urodziłam w piątek, wyszłam w niedzielę.

Gość gość
Po porodzie sn po pełnych 2 dobach od porodu wypuszczają do domu. Jeśli wszystko jest ok. Po cesarce po 4-5.

Gość gość
W naszym szpitalu (pisałam o 9.33) nawet po cesarce wypuszczają po 2 dobach. Autorko po prostu zadzwoń do szpitala w którym będziesz rodzić i zapytaj, na pewno mają jakieś swoje standardy i ci powiedzą. Przecież to nie tajemnica ile się leży po porodzie :-)

Gość gość
Wszystko zależy czy poród skończy się bez komplikacji dla ciebie lub maluszka. Ja leżałam po CC 4 doby ale tylko dlatego że młodemu robili dodatkowe badania, mnie chcieli już wypuścić po 2. Ogólnie w moim mieście przyjęło się że trzymają 3doby czy CC czy poród SN.

Gość gość
Tam gdzie rodziłam ostatnio wypuszczali po dwóch dobach jeśli u mamy i dziecka było wszystko w porządku. I po cc, i po sn, przykładowo kobiety rodzące we wtorek- wychodziły w czwartek. Najlepiej zapytać w szpitalu. Ale naprawdę nie ma co gdybać, ja leżałam 2 tyg. bo i ja, i dziecko wymagaliśmy dodatkowej opieki, nic poważnego ale jednak nie zgodzili się na wypis.

Gość michaska9
Według specjalistów "Czas jaki świeżo upieczona mama i maluszek pozostaną w szpitalu zależy od wielu czynników - minimum zalecane to 24 godziny. Na czas wydłużenia pobytu w szpitalu wpływa m.in: ➡ sposób zakończenia ciąży - panie które rodziły przez cesarskie cięcie pozostaną w szpitalu dłużej niż panie rodzące siłami natury, ➡ stan zdrowia dziecka - jeśli stan zdrowia maluszka jest niepokojący musicie przygotować się na dłuższy pobyt w szpitalu. ➡ stan zdrowia matki - podobnie jak w przypadku stanu zdrowia dziecka - jeśli występują jakieś nieprawidłowości mama będzie musiała pozostać w szpitalu dłużej. ➡ system organizacyjny szpitala i godzina przyjęcia na oddział. https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość gość
Pierwsza "wizyta" w szpitalu trwała 8 dni ( cc z komplikacjami), druga krótsza, wypisali w 2 dobie.