Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kamień nazębny może okazać się problemem?

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam pewne niedoskonałości na swoich zębach w postaci właśnie kamienia. I tak się zastanawiam czy może on powodować jakiś problem z zębami? Jak myślicie?

Gość gość
Pewnie, że może być problemem.

Gość gość
Może powodować z czasem ból zębów i ich nadwrażliwość.

Gość gość
Polecam oczyszczenie kamienia u dentysty.

Gość gość
Powoduje wrażliwość zębów,psucie się,odsłanianie szyjek a co za tym idzie ruszanie się i w rezultacie wypanie zębów,krwawienia dziąseł,brzydki zapach z jamy ustnej Kamień to podstępne zwierze

Gość gość
A jaka skuteczność jest tego zabiegu i jak często należy go powtarzać?

Gość gość
Skuteczność zabiegu jest dobra a zaleca się, żeby zabieg powtarzać do 6 miesięcy.

Zgadzam sie, najlepiej niech dentysta oczysci kamien. Zeby moga sie od niego przeciez psuc

Gość gość
To też zależy jakie kto ma predyspozycje. Jednym szybciej będzie się osadzał kamień a innym mniej. Skonsultuj to ze stomatologiem.

Gość gość
Ja na usuwanie kamienia idę chociaż raz w roku.

Gość gość
Kamień nazębny jest niewątpliwie problemem. Nieleczony może doprowadzić do zapalenia dziąsła a nawet utraty kości przy zębach tzw. parodontoza. Warto wybrać się na zabieg higienizacji przynajmniej raz w roku, jest to również pretekst do kontroli stomatologicznej. Pozdrawiam i zachęcamy do skorzystania z naszych usług Stomatologia Steczko http://www.steczkodentysta.pl

Gość UrszulkaD
oczywiscie ze kamien jest problemem! Trzeba go regularnie sciagac, ja sie umawiam tak srednio trzy razy w roku, czasem mam jakas obsuwe ale czasem to nawet czesciej jak sobie wyczaje jakas fajna znizke, tam gdzie sie lecze to czesto robia jakies promocje ze masz np usuwanie kamienia razem z piaskowaniem o polowe taniej, chodze do Scandinavian Clinic, przy Szczepanskim w Krk, moge polecic

Gość gość
Kamień nazębny to problem, ale dentysta poradzi sobie z tym. Koleżanka z Warszawy chodzi do Eurodental, tam ma zapewnioną kompleksową opiekę.