Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilnujecie wagi? Bmi i te sprawy?

Polecane posty

Gość gość
Ja z 15.14- Przy dwójce dzieci to moje problemy zdrowotne mogą być jedynie natury psychicznej. ;-) ale tak na serio,to mam nadzieje,ze jak przestanę karmić piersią i nie będę musiała tak biegać za starszym dzieckiem,to waga wróci do normy. A najlepiej czuje się jak waże ok.58-59kg.

Gość gość
Ja dziś z ciekawości sprawdziłam bmi 21.38 Nigdy nie sprawdzałam. Wagi nie muszę pilnować. Bo mogę jeść Full, a waga i tak stoi w miejscu :-)

Gość gość
14:45, no tak to sprawa indywidualan, bo ja mam 167cm czyli 1 cm mniej niz ty, a waze 62 I uwazam ze jestem z lekka za duza X To chyba kwestia budowy. Przy moim 168 jak wazylam 60,62 to byłam niezła dżaga. Ogólnie mam szczupłe ręce, nogi, mały tyłek, srednie piersi i tłuszczyk odklada mi się w brzuchu, ale łatwo to ukryć. Przy wadze 60 ten tłuszczyk na brzuchu u mnie znika, choć teraz nie jest jakiś bardzo duży, ale normalnie chodzę dalej w rozmiarze M. Taka dziwna figura u mnie.

Gość gość
gość dziś No wlasnie ja 169 cm i 57,4 obecna waga. A bylo 51,5, nawet tego nie chce pamietac X To 57,4 na czczo, bez ubran, w 1 fazie cyklu. Zmierzam do 62, mam rozpisana diete przez specjaliste, max w zyciu wazylam 59,2, wygladalam fajnie, dzis jestem po 1 ciazy i mam 30 lat. Pozdrawiam Panie walczace z BMI z pogranicza, trzymam kciuki

Gość gość
Mam w drugą stronę, muszę pilnować wagi, ponieważ bardzo łatwo chudnę. Nie liczę w ogóle BMI, bo nie jest ono dostosowane do mojej drobnej sylwetki. Obecnie mam 165 cm i ważę 46 kg. Jem porządnie, ale bez słodyczy i innych paskudztw, dla własnego zdrowia i zdrowia syna, żeby nie nauczyć go jedzenia pustych kalorii. Przytycie u mnie jest prawie niemożliwością, a schudnąć mogę w dwa tygodnie jakieś 1,5 kilograma bez większego problemu. Przy gorszym stanie potrafię się zaniedbać i dojść do 40 kg.

Gość gość
BMI nie jest dobrym wyznacznikiem, juz nawet lekarze od tego odchodza. Liczy sie tak naprawde budowa ciala, czyli to ile masz miesni a ile tluszczu. Ktos moze wazyc malo a miec duzo tluszczu I malo miesni I byc taka rozlazla klucha, a ktos inny moze wazyc nawet sporo wiecej, miec duzo miesni i malo tluszczu i wygladac o niebo lepiej niz ten co ma niby mniejsze BMI. Miesnie waza wiecej niz tluszcz o tej samej objetosci. A miara zdrowia jest tak naprawde ilosc tluszczu trzewnego - czyli oponka. Jak nie ma nadmiernej oponki to jest spoko :-) Po prostu trzeba sie ruszac, same diety niewiele daja, bo dieta bez cwiczej powoduje utrate miesni. A utrata miesni powoduje mniejszy metabolizm i mamy ladny efekt jojo.

Gość Adrian1157
Ja wagi pilnuję, bo za chwilę ślub i żona goni aby zrzucić bebech więc od miesiąca ćwiczę cardio i biorę iqmango, dobrze, że kupowałem później garnitur bo waga mi mega spadła obwody też więc garnitur trzeba poprawić bo jest lekko za duży :)

Gość gość
oczywiście,że tak, ja mam obsesje na punkcie wagi. Co najważniejsze, jesli chce diete zastosować to ide do dietetyka, bo już raz tak było,ze jak stosowałam dietę na własną rękę, to rozregulowały mi się jelita i miałam ciągle biegunki, dopiero ładnie mi pomógł preparat intesta, biegunki minęly i wzdecia tez.