Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wózek 16 kg

Polecane posty

Gość gość

Jestem na kupnie wózka i podoba mi się taki,który waży 10kg+6 gondola czyli całość wyjdzie 16. Powiedzcie z doświadczenia czy to nie jest za dużo? No bo trzeba do tego jeszcze doliczyć wagę maluszka. Zastanawiam się czy 16 kg to nie jest za dużo. Nie będę go nigdzie wnosić bo mieszkamy w bloku z windą.

Gość gość
Dla mnie to byłoby dużo bo wnosiłam na 1 piętro i waga miała dla mnie znaczenie.

Gość gość
Tu autorka. Właśnie ja nie będę wnosić więc chodzi mi bardziej o kwestie pchania po chodniku :) i jak się jeździ takim wózkiem bo w sklepie na 5 minut wszystko super ale nie wiem jak po dłuższym czasie.

Gość gość
Ja musiałam wnosić wózek bo mieszkamy na 2 piętrze bez windy. Mój ważył 13 kg i jakoś dawalam radę (mam 160cm wzrostu i 49 kg wagi), ale wnosilam najpierw gondole z dzieckiem a potem stelaż. Nie licz że będziesz tylko pchać, bo czasem będą schody bez podjazdu i co wtedy? Nie zawsze kto pomoże. Zima zaspy i też trzeba będzie pewnie nie raz przenieść. Wejście do komunikacji miejskiej też może nie być łatwe.

Gość gość
Ja mam wozek 18 kg,mieszkam w bloku z winda. Moj jest niesamowicie zwrotny , ma duze pompowane kola, wiec zadne krawezniki czy schody nie sa przeszkoda. W autobusie jest idealny bo ma szeroki rozstaw kol. Dziecko ma sporo miejsca. Jednym slowem wozek bajka. Wagi nie czuc w ogole, ale zalezy od modelu. Czasem bywa ze lekka spacerowka to koszmar w prowadzeniu.

Gość gość
16 kg powinnaś dać radę. Ja miałam 18 kg i sobie poradziłam. Jak nie musisz wynosić na piętro to nie powinno być problemu.

Gość gość
Zależy. Niektóre 14 kg się źle prowadzi a niektóre 18 kg są lekkie i bezproblemowe.

Gość gość
Bardzo lekki jest też xlander x-cite i jeśli zależy ci na tym żeby był do tego praktyczny, zwrotny i bajerancki to ten wybierz, ja mam x-run bo zależało mi na wózku do biegania ale też nie mogę narzekać na to że jest specjalnie ciężki, wchodzę z nim na 2 piętro bez problemu