Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jest mi źle z rodzicami

Polecane posty

Gość gość

Otóż przechodziłam korytarzem, niechcący potracilam mamę, powiedziałm przepraszam, a mama mówi to kultura cię nie obowiązuje!? Przecież potracilam i przeprosilam. Ciagle mi mowi jak mam sie zachowywać, przypomina, czepia się o błahe sprawy, jak używam słowa nadopiekunczosc mama mówi jak ja cię wychowałam?! Mówi ciągle nie zagaduj nikogo, nie truj nikogo swoimi opowieściami przed jakimś spotkaniem rodzinnym, nie gadaj z kuzynami starszymi od Ciebie bo za młoda dla nich ( przecież oni nie mówią spadek do mnie). Zarzuca mi, że ja nic nie robię, a przecież coś postanowiłam samą wyszukać. Dodam, że 18 i pół roku mam. Co robić?! Mam tego wszystkiego dosyć!!

Gość gość
Pokaż nam cipcie :)

przykro mi. nie bierz tego negatywnego przekazu do siebie:( zamierzasz się wyprowadzić jak będziesz studiować/pracować czy na coś jeszcze w domu liczysz? czy relacje z innymi członkami rodziny masz lepsze niż z matką? czy masz jakichś znajomych spoza? czy matka była taka zawsze? tego typu pytania zadałby Ci również terapeuta, do którego w miarę możliwości na Twoim miejscu bym się zgłosiła zadbaj o siebie. ja w Twoim wieku myślałam, że matka się zmieni. dziś w wieku lat 30 cieszę się, że jest jeszcze gorsza, bo pozbyłam się złudzeń już dawno i m.in. dzięki terapii przewartościowałam swoje relacje ze rodziną i sama z sobą trzymaj się;) ale ja Twojej matki nei znam, powinnaś poszukać pomocy u siebie w realu.

Gość gość
Wyprowadz sie i zacznij zyc samodzielnie :) Skoro wszystko wiesz najlepiej i nic ci nie pasuje...

Gość gość
Do gość 20.23 powiem ci tak, że lepiej jestem rozumiana przez ciocie, wujkow i kuzynów, drugą babcię cioteczna, bowiem oni chwalą mnie za to, ze mam dobrą pamięć, dobrze się uczę. Mama to jeszcze starszy mnie matura. Jeszcze mnie obserwuję jak długo rozmawiam z kimś z rodziny na imprezie, nawet do ucha mi szepnela; nie truj! A jeszcze gadala nie zagaduj do kuzynki bo będzie z chłopakiem. Jak ja się stawiam ze mam swoje sprawy gdyż jestem pelnoletnia mama reaguje złością. Ojciec jest raczej po stronie mamy. Siostra też.

Gość gość
Tygrysek mruk :)

autorko - typowa toksyczność. współczuję. nie popełnij moich błędów. zajmij się sobą. zadbaj o otoczenie. nie staraj się ich zmienić. nie kłóć się z nimi o swoją dorosłość, bo to oczywiste .