Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mozliwosci

Polecane posty

Gość gość

Dobiegam 50 tki czy znajde fizyczna prace w Niemczech ? Szanse są duże , małe czy nie ma żadnych

Gość gość
Pracowalem na produkcji i jako sprzedawca . Trenuje kulturystyke .

Gość gość
Podstawy . Trochę potrafię się porozumieć .

to słabo... język to PODSTAWA, bez dobrego języka nawet nie myśl o wyjeździe bo to się najprawdopodobniej źle skończy...

Gość gość
Dzięki a jak bym opanował język . Da się wogole tak w Polsce będąc opanować język np . Słówka ze slownika wkuwajac i oglądając niemiecka telewizję ?

Gość gość
tak, da sie. sluchanie, pisanie (rozpisywanie sobie slowek, zdan), czytanie. powodzenia :)

Gość gość
Czyli znając język mam szansę powiedzmy ze będę już w wieku 50 lat , znalezc fizyczna prace w de ? Jeżeli tak to jakie ? Czy lepiej pracowac w Polsce na ochronie dalej ?

zależy jaki masz cel... ? musisz sobie odpowiedzieć na pytanie po co chcesz tam jechać, w jakim celu skoro tu masz "dobrą" fuche ciecia...

Gość gość
Znaczy tak . Kilkadziesiąt lat ciężko chorowałem . Nie mogłem zbyt wiele pracowac . Mam zaledwie około 10 lat pracy . I teraz myślę sobie niska emerytura mnie może czekać albo będę pracowac do konca zycia a w Niemczech to może jakieś szanse są na lepszy byt na starosc jak będę miał kilkanaście lat w Niemczech przepracowane .

spróbuj przez agencje pracy wyjechać /poszukaj se w necie agencji które organizują takie wyjazdy/, podszkol język i przygotuj hajs na start lub na ewentualne niespodzianki...

Gość gość
Dzięki Ziom .