Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na rocznicę ślubu. Jaki odkurzacz polecacie?

Polecane posty

Gość gość

Myślę o prezencie na 40 rocznicę ślubu dla rodziców. Na pewno przydałby im się odkurzacz. Ale czy to dobry prezent? Używa ktoś z was tego wodnego? Nie są zbyt awaryjne? Generalnie na pewno wezmę cyklonowy, ale nie wiem jaki. Chyba że macie jakieś ciekawe pomysły?

Gość gość
Bezworkowy cyklonowy.

Gość gość
Odkurzacz na rocznicę? Mega słabo

Używałem wszystkich typów (wodny, cyklonowy, multicyklonowy) i zostałem z workowym 🖐️. Wodny jest duży i ciężki, trzeba po każdym użyciu myć części i suszyć żeby nie waliło stęchlizną przy następnym odkurzaniu. A na rozłożenie tych części też trzeba miejsca. Z kolei cyklonowy jest dobry na początku, po mniej więcej pół roku zaczyna z niego walić, bo kurz osiada w wewnętrznym systemie cyklonów do których nie ma dojścia żeby wyczyścić. W połączeniu z wilgocią w powietrzu rozwija się stęchlizna. Dlatego najlepszy workowy, bo co jakiś czas wyrzucasz worek i wkładasz nowy. Nawet jak naciągnie wilgocią czy coś wciągniesz, resztki jedzenia, skóry z materaca, włosy, okruchy, itp. czym żywią się roztocza to po wywaleniu worka przestaje walić. Patrz tylko żeby miał możliwość stosowania wymiennego i taniego filtra HEPA, np. Zelmery już ze średniej półki je mają. Ja mam Cobra II Silent już 9 lat i nie chcę innego.

Gość gość
wodnego nie miałem, cyklonowy przerobiłem, teraz znów mam workowy jak napisał karol - cyklonowy to goovno, dobrze działa do roku od zakupu, potem spada siła ssania, śmierdzi z niego itd. Zresztą podobnych opinii znajdziesz w internecie wiele, bo tak właśnie jest. Ja swój po dwóch latach sprzedałem na olx, a wywaliłem na niego w ch... kasy :o Teraz mam zwykły workowy zelmer i jest o niebo lepszy od poprzedniego. Zaczyna słabiej ssać, wymieniam worek i po problemie, nic nie trzeba rozkręcać, czyścić, suszyć itd. itp.

Gość gość
A ja myślałem, że cyklonowy to wypas. A co innego jak odkurzacz nie pasuje na rocznicę?

Gość gość
A używaliście odkurzacza parowego?

Gość gość
Kup odkurzacz automatyczny Xiaomi za 1800 zł Albo lepiej jakiś Voucher na restaurację.

Gość gość
1800 za odkurzacz to za dużo.

Gość gość
faktynie 2 tys. za odkurzacz to sporo. nie wiem czy te droższe są dużo lepsze, ale ja mam za 800 zł robojet, który sam sobie jeździ. i w sumie sprząta, działa i odkurzanie mam z głowy, więc może to jest myśl. Starszym osobom na pewno przydałoby się odciążyć z takich obowiązków

Gość waleriakucz
Odkurzacz na rocznicę ślubu? O rety to zupełnie niestosowne, lepiej kupić coś co się kojarzy z wypoczynkiem i wygodą. Polecam fotele relaksacyjne, to miły podarunek, który będzie się pozytywnie kojarzył! http://www.ecopuf.pl/p,Fotel-Hogan,145.html

Gość gość
Reklama?

Gość gość
Mam tydzień na pomysł. Pomóżcie:)

Gość gość
do jakiej kwoty?

Gość gość
Wolę warsztatowy duży pomnik duża moc, mokre też zbiera, i do szlifierki dobry i innych narzędzi jak i remontu :) do codziennego sprzątania, łatwy w obsłudze jak i worek szmaciarz kubełkowy.

Gość gość
Do 500 zlotych. Warsztatowy np jaki?

Gość gość
Warsztatowe nie mają HEPA

Gość gość
Kwestia budzetu jakim dysponujesz. Ja bardzo polecam dyson v10. Jest to drogi sprzet ale naprawde wart swojej ceny, jest lekki, bezprzewodowy, i sprzata sie nim eksperesowo. Absolutnie wyczysci wszystko:) wersja v8 tez jest bardzo dobra. Jedna z lepszych inwestycji w sprzet domowy. Powodzenia!!!

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Myślę, że rocznica się udała. Rodzice się nie spodziewali chyba specjalnych prezentów i mieli jakąś niespodziankę.

Gość gość
Odkurzacz to nie jest dobry pomysł ;) Polecam coś z adrenaliną, może lot w tunelu aerodynamicznym. W SpeedFly można kupić voucher i to jest spoko pomysł. Trochę adrenaliny nikomu nie zaszkodzi :)

Gość gość
ja Ci powiem jakiego nie kupowac - xiaomi. miał mieć czujnik schodów, a u mnie spadł i się ułamała obudowa z tandetnego plastiku. przepłaciłam

Gość gość
Jeżeli rodzice są przywiązani do tradycyjnego odkurzacza, to dobrym pomysłem jest nowy Electrolux Pure F9 który łączy właśnie tradycję z pionowym odkurzaczem, jest dokładny i podświetla wszystko co ma przed sobą. Ja jestem zadowolona.

Gość weruna
roomba, jeżeli chcecie jakiś automatyczny. nie dajcie się skusić na xiaomi, miałam go i po miesiącu sprzedałam za połowę ceny bo strasznie chodził :/