Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Noworodek, a potem niemowlak robił kilka kupek dziennie,a teraz już NIE. CoJest?

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 9tyg. Robila po 8 kupek dziennie. Jest tylko na piersi od początku. Nagle zaczęła robić tych kupek mniej i np. wczoraj, przedwczoraj jedną , a dziś to nawet jeszcze wcale. Moja dieta się nie zmieniła. Nadal karmie ją tylko piersią. Super przybiera mi na wadze. Samopoczucie ma i wszystko inne bez zmian. Tylko tych kupek nagle nie ma. Jak już są to wyglądają jak zawsze... Tyle, że dużooo mniej.

Gość gość
Do lekarza!! Z takim maleństwem to nie żarty!

Gość gość
Uppp

Gość gość
Dziecku na początku normuje się układ pokarmowy, z czasem wyproznien jest mniej. Nie masz powodu do niepokoju

Gość gość
To normalne. U mnie też tak było. Potem znowu będzie robić więcej ale już napewno nie 8 ;). Moja nawet 4 dni kupy nie robiła i tak przez miesiąc. Teraz ma 3 miesięce i robi 2-3 dziennie. Układ pokarmowy dojrzewa.

dzieci z wiekiem coraż rzadziej się wypróżniają. Jeśli z dzieckiem nic się nie dzieje - nie boli brzuszek, nie ma wzdęcia, płaczu, podkurczania nóżek to nie ma się czym martwić. Mój synek kiedy był malutki (nie pamietam ile dokładnie wtedy miał tygodni) przez dłuższy czas ię nie wypróżniał. Ja już rwałam włosy z głowy a pediatra powiedział, że u dzieci na piersi to normalne i nie ma co panikować. Jeśli coś Cię zaniepokoi (w zachowaniu dziecka) to skonsultuj się z pediatrą lub położną. Dla własnego spokoju. Ale tak jak mówię - powodów do paniki nie ma

Gość gość
Moj tez na początku robil po kilka dziennie teraz raz dwa na tydzien i to podobno normalne przy karmieniu piersia. Oznacza to, ze mleko dobrze sie wchlania z przewodu pokarmowego. Jeśli twoje dziecko przybiera na wadze, duzo sika i nie ma cech odwodnienia(w czasie upalow karm nawet co pol godziny jesli maly chce) to wszystko jest ok.

Gość gość
Dziękuję Wam bardzo :)

Gość gość Iza
Ja musiałam ze względów zdrowotnych przestawić synka na mm. Wcześniej na piersi więcej kupek robił niż teraz. Czasem boli go brzuszek i tych kupek jest ogólnie mniej niż wcześniej. Czy od mleka może go boleć brzuszek?

U mnie było identycznie - na początku co pampers to kupa, teraz jedna na dzień/kilka dni. Prdiatra mowi, ze to normalne

Gość otulona_snem
nic czekaj az zrobi

Gość gość
22:48 nie czekać czyli co? Hhahahahhahahaha Autorko to normalne, bo na tym etapie pokarm Twój wchłania się niemal bez reszty.

Gość gość
#gość Iza, co do karmienia to oczywiście łatwiej maluchy trawią mleko z piersi niż modyfikowane. Stąd może twojego synka boleć brzuszek. Wiesz, ja dawałam swojej córci probiotyk FFbaby, też karmiłam mm praktycznie od początku. Probiotyk uzupełnia florę bakteryjną, która wpływa właśnie na lepsze trawienie. Tak mi pediatra tłumaczył.