Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile pampersow dziennie

Polecane posty

Gość gość

Do założenia tematu skłonił mnie topik o kupkach. Że niemowlę juz nie robi 8 dziennie o.O sika tez 8x? 16 pampersow dziennie idzie? Jestem w 1 ciąży ale nigdy dotąd nie mialam styczności z niemowlętami. Z ciekawości pytam :-)

Gość gość
Reguły nie ma, na początku idzie sporo, raz w ciągu doby zuzylam 23 pieluchy

Gość gość
Reguły nie ma, na początku idzie sporo, raz w ciągu doby zuzylam 23 pieluchy X Ale przez jakies biegunki czy normalny “zdrowy” dzien

Gość gość
Hmm, ze się tak wyrażę- każde pierdniecie było z kleksem

Gość gość
23:19 bien moge sie doczekac hehe

Gość gość
Ale to bylo tak raz, a na początku syn był taki, ze cokolwiek poczuł w pampersie, to wrzask na całe osiedle, z wiekiem coraz mniej mu to przeskadzalo ;), średnio to koło 10 szło

Gość gość
Po każdej kupie trzeba zmienić pieluchę, po siku wtedy kiedy jest już pełny. Czyli co jakieś 2-3 godziny. Noworodek kupę robi prawie po każdym karmieniu więc idzie tego dużo w ciągu dnia. Nie ma sensu też kupować pieluch jeszcze w ciąży " na zapas".

Gość gość
Owszem, noworodek robi kupę po każdym karmieniu, ale piersią. Moje dziecko (1 miesiąc) je mm i robi kupę raz dziennie. Do tego siuśki przebieram przed każdym karmieniem co 2-3 godz. Więc na dobę idzie max . 13-14 pampersów. 23 sztuki to jakieś ekstremalne ilości jak dla mnie.

Gość gość
Chyba napisałam, ze mieliśmy jeden taki przypadek, a nie ze codziennie tyle szło

Gość gość
A ja nie napisałam, że 23 sztuki CODZIENNIE to jakieś ekstremalne ilości jak dla mnie :-) nie ma to jak traktować jak atak wszystko. Chciałam tylko przez to powiedzieć, że ogólnie 23 szt to faktycznie ekstremalnie dużo poszło.

Gość gość
To wy przewijacie jak zrobił siku choćby od razu po założeniu pampersa? Czy jak...? Ma nosić pampersa x godzin i dopiero wtedy?

Gość gość
Nie, widać po prostu kiedy pieluchy jest już mokra.

Gość gość
Moje roczne dziecko przewinęłam od rana pięć razy. Poza tym to indywidualna sprawa. Ja nie dopuszczam do mocno zesikanej pieluchy. A u niektórych dzieci jak widzę to aż wisi do kolan, taka spompowana.

Gość gość
U noworodka faktycznie zdarzało się i 20 pieluch dziennie- nieraz było przewijanie przed karmieniem, po karmieniu i jeszcze gdzieś pomiędzy. Tylko pierwsze dni tego przewijania mniej. Nie po każdym małym siusiu przewijałam (zresztą dziecko często sikało jak odpięłam pieluchę), ale miałam na pieluszkach taki wskaźnik pokazujący na ile jest wilgotna. Gdzieś tak od 4-5 miesiąca pieluch jest zdecydowanie mniej, ok. 8 na dobę, mniej więcej, bo np. w okresie ząbkowania jest więcej kup, a teraz, już ponad roczne, pije i sika na potęgę.

Gość gość
mi w szkole rodzenia mówili, ze co trzy godziny sie powinno zmieniać, nawet jak nie jest mocno przesikany, a kupa to wiadomo - z kazdą kupa nowy pampers, ja tak robiłam, wiec na początku szło dużo pieluch