Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po poronieniu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy jest tu jakaś mama która zaszła w ciążę krótko po poronieniu? Ja jestem 2 miesiące po zabiegu lyzeczkowania 4 dni temu dowiedziałam się że jestem w 4 tygodniu ciąży. Boję się tego że nie donoszą jej bo był krótki odstęp po poronieniu. Pierwsza ciąże poronilam w 8 tyg powód krwiak. Czy któraś mama miała taką sytuację i udało się jej donosic szczęśliwie i urodzić zdrowe maleństwo? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
Przede wszytskim kluczem do tego zeby szczęśliwie sie wszytsko tym razem skończyło jest to zebys nie stresowala się wiem ze jest to straszny stres przeżycie poronienia to starszne wydarzenie i naturalne jest to ze sie boisz strach bedzie ci towarzyszyć przez to co sie stalo myślę ze powinnas porozmawiać ze specjalistami z tego co mi wiadomo poronienie nie powinno miec nic wspolnego z ponowną ciąża bo skoro sie udalo to znaczy ze twoj organizm jest gotowy na to zeby mogło sie w tobie rozwojac nowe życie. Jednak wazne zebys nie stresowala sie bo w pierwszych tygodniach stres to najgorszy wrog wiec myśl pozytwynie rozmawiaj z lekarzami najlepiej z kilkoma kilka zawsze lepiej doradzi niz jeden pozdrawiam i życzę zdrówka dla pani i dzidziusia. Dodam ze moja ciocia poronila w 11 tygodniu ciąży a 3 miesiące pozniej zaszla w ciążę i bliźniaki urodziły sie zdrowe i bez komplikacji

Gość gość
Zazdroszczę Ci.Ja jestem 5 miesiacy po poronieniu, mialam lozeczkowanie i nie mogę zajść znów w ciążę.

Gość gość
Jeżeli poronilas sama bez łyżeczkowania to nic się nie bój s jak miałaś łyżeczkowanie to problem byłby wtedy gdyby nowy zarodek zagnieździł się w okolicach miejsca po łyżeczkowaniu które nie były dobrze zagojone to wtedy jest ryzyko ze za słabo mógł się zarodek przyczepić i wtedy możesz znowu poronic

Gość gość
Bylo sie zabezpieczac..a noe teraz panikkowac noe rozumiem was..serio...pol roku to minimum.

Gość gość
3 miesiące po łyżeczkowaniu minimum trzeba odczekać wtedy są szanse na donoszenie ciazy musi się wszystko zregenerować a jak wcześniej może być różnie