Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z takim mężem?

Polecane posty

Gość gość

Witam Mój mąż to syfiarz totalny. Do tego teraz znalazł nowe hobby.... co chwile zamawia gry na Allegro ale chuj z tym Wszystko przychod******artonach, on żadnego nie wyrzuci, wszystko leży w mieszkaniu. Mam 3 pokoje z***bsne kartonami, nic nie pozwala dotknąć ani noe sprząta tego, uważa ze wszystko jest potrzebne i wszystko mu się przyda. Teraz zbiera nawet pudełka po lodach bo uważa ze mu się przyda. W mieszkaniu nie można przejść, córka już nie ma się gdzie bawić... a do tego czegoś nic nie dociera....

Gość gość
Teraz już nic nie zrobisz, nie zmienisz go.

Gość gość
Tak się zaczyna pewna choroba, nie ma pewności ale tak się zaczyna

Gość gość
Jaka?

Gość gość
Moja bratnia dusza wygrywa ❤️

Gość gość
Natretne zbieractwo. :P chlop gromadz majatek, a ty go jeszcze tyrasz...

Gość gość
Psychiczna

Gość gość
Poczytaj obsesyjne zbieranie rzeczy...

Gość gość
No kartony się przydadzą później kiedyś coś wysłać

Gość gość
Kup mężowi jakieś meble na te gry, regały na całą ścianę. Kartony każ wyrzycic powiedz ze mu kupisz pudełko na poczcie.

Gość gość
Najlepiej kupcie większe mieszkanie, będzie miał swój pokój mąż na gry.

Gość gość
No k***a z tych 3 już jeden wziął miał tam swoje miejsce a teraz to już tragedia kurde. Tak to wyglada jak zbieractwo. Gdzie szukać pomocy? Jak to rozegrać? Ja nie umiem z łóżka wyjść bo obok karton.... ubrań z szafy nie wyjmę bo kartony... w przedpokoju ledwo przechodzimy bo kartony. W tym kilkuletnie dziecko

Gość gość
Pogadać z psychiatrą?

Gość gość
On jest zdrowy. Też mam w pokoju 12 kartonów.

Gość gość
Może daj mu czas ogarnąć te kartony na półki. Jak są w nich gry. Może pracuje i nie ma czasu odpakowac.

Gość gość
Tak to wyglada jak zbieractwo. X Zbieractwo to zbieranie różnych rzeczy od sasa np ze śmietnika w celu się przyda. Jeśli zbiera tylko gry i konsole to kolekcjonuje.

Gość gość
Ze śmieci już mi pudełka wyciągał bo się przydadzą do wysyłki.....

Gość gość
uciekaj póki czas naprawdę własnemu dziecku chcesz życie zmarnować???? to że baby są głupie i sobie życie z idiotami, pijakami, hazardzistami, damskimi bokserami, zbieraczami, psycholami marnują to jeszcze mogę zrozumieć, ch... z nimi ale że fundują to własnym dzieciom to już opieka społeczna powinna wkraczać i dzieci te odbierać

Gość gość
Ze śmieci już mi pudełka wyciągał bo się przydadzą do wysyłki..... X A wolisz zapłacić na poczie 10zł za pudełko? Niech bierze tylko zanim do mieszkania wniesie to wytrzepie i przetrze żeby robactwa nie zniósł. Możesz też mu kupić pudełka na wysyłki. Na stronie poczty polskiej są średnio po 1zł jak kupujesz 10-100szt.

Gość gość
Moj maz rowniez zostawia kartony. Nie jestem nimi zawalona bo tak duzo nie kupuje ale ponoc potrzebuje je w razie czego do reklamacji:) :) Przezornie/ pozornie.:)

Gość gość
uciekaj póki czas naprawdę własnemu dziecku chcesz życie zmarnować???? to że baby są głupie i sobie życie z idiotami, pijakami, hazardzistami, damskimi bokserami, zbieraczami, psycholami marnują to jeszcze mogę zrozumieć, ch... z nimi ale że fundują to własnym dzieciom to już opieka społeczna powinna wkraczać i dzieci te odbierać X Bez przesady ludzie tacy są, gdy ja wyrzucalem śmieci w reklamowce czarnej z gumką to jakaś kobieta wyjela moje śmieci zabrała torebkę i zaczęła uciekać. A 10szt 4.99!!! Dla niektórych 50gr to dużo po prostu....

Gość gość
dziś Moj maz rowniez zostawia kartony. Nie jestem nimi zawalona bo tak duzo nie kupuje ale ponoc potrzebuje je w razie czego do reklamacjiusmiech.gifusmiech.gif Przezornie/ pozornie.usmiech.gif X Póki jeszcze jest gwarancja to się orginalny karton zostawia. Zresztą kiedy chcesz sprzedać lepiej mieć oryginalne opakowanie.

Gość gość
Tutaj to naprawdę wygląda na rozwijające się obsesyjne zbieractwo :(

Gość gość
Kurczę już powoli nie da się mieszkać. Wszędzie kartony. Sprzątać dobrze tez nie można bo kartony. Ciagle proszę, gadam o tych kartonach posprzątaj itp Teraz ma urlop i jest gorzej... Brak sił...

Gość gość
Tutaj to naprawdę wygląda na rozwijające się obsesyjne zbieractwo smutas.gif X Według mnie to nie wygląda tak. Po prostu mąż jest oszczędny. Teraz łatwo coś odsprzedać na allegro czy olx więc warto mieć kilka pudełek zawsze w zapasie. Sam kiedyś zbieralem gry (teraz tylko konsole) i to fajne hobby. Każda gra jest jak książka, wystarczy mu kupić regał. Gdyby zbierał ze smietmika wszystko jak leci..

Gość gość
Orginalne opakowanie nie jest potrzebne przy zwrocie towaru ani do gwarancji. Tak jest w Polsce od kilkunastu lat. Tak mówi polskie prawo. I z praktyce tego używałem przy zwrotach, sprzedający ma obowiązek przyjąć zwrot bez opakowania, odmowa jest niezgodna z prawem.

Gość gość
dziś Kurczę już powoli nie da się mieszkać. Wszędzie kartony. Sprzątać dobrze tez nie można bo kartony. Ciagle proszę, gadam o tych kartonach posprzątaj itp Teraz ma urlop i jest gorzej... Brak sił... X Może kup mu szafę duża taka drzwi przesuwne, niech tam zmieści wszystko do wysyłki. I tyle!!

Gość gość
Orginalne opakowanie nie jest potrzebne przy zwrocie towaru ani do gwarancji. Tak jest w Polsce od kilkunastu lat. Tak mówi polskie prawo. I z praktyce tego używałem przy zwrotach, sprzedający ma obowiązek przyjąć zwrot bez opakowania, odmowa jest niezgodna z prawem. X Ana ale wiesz ze ludzie więcej płacą gdy jest oryginalne pudełko?

Gość gość
Co do tych pudełek ze śmietnika to częsty widok. Ludzie biorą do wysyłki bo na poczcie jedno kupić drogo kosztuje :(

Gość gość
Przepraszam trochę źle napisałem, orginalne opakowanie nie jest potrzebne przy zwrocie lub reklamacji, przy gwarancji jeśli jest to zapusane w umowie gwarancyjnej może być wymagane. On nic nie sprzedaje, kupuje dużo gier i nie chodzi o opakowania z nich a kartony w których były przysłane plus zaczął zbierać też inne pudełka w tym ze śmieci. Zastawił całe mieszkanie tak że już mają problemy z normalnym funkcjonowaniem w nim. Tak to opisuje autorka topiku i wygląda to jak rozwijająca się choroba. To by musiał sprawdzić psychiatra bo to zaczyna tak wyglądać. Może nie jest to choroba ale może już jest. Tu na forum to sobie tylko piszemy.