Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubrania przedszkolaka

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich Córka od września idzie do przedszkola, kompletuje ubranka i zastanawiam się ile sztuk każdej części garderoby potrzebuje, bo chyba popłynęłam z zakupami usmiech.gif Napiszcie proszę ile ubrań mają wasze przedszkolaki

Gość gość
Kilkanaście par spodni, kilka bluz, kilka swetrów, kilkanaście bluzek z długim rękawem, w tym roku chyba ze 30 bluzek z krótkim rękawem

Gość gość
Jedne spodnie dresowe i bluzka z krótkim rękawem na każdy dzień (w chłodniejsze dni bluzki z długim rękawem), 2-3 bluzy rozpinane (dobrze, jeśli jedna z kapturem) czy sweterki, 2 pary butów, 1 kurtka, z 10 bielizny i skarpet, ze 2 spódniczki i 3-4 par rajstop. Nie ma sensu przesadzać, jak coś się zniszczy czy wyrośnie to wymieniasz na bieżąco, i nie masz stosów zalegających ubrań nigdy nie zakładanych.

Gość gość
U nas,ale chłopiec, jakieś 5-6 par spodni (i ciągle na bieżąco wymieniane bo wiecznie dziury na kolanach) plus ocieplane spodnie i gumowe (ale my chodziliśmy na piechotę więc musiał mieć coś na każdą pogodę). Też mniej więcej po 5-6 sztuk koszulek bawełnianych z krótkim i długim rękawem. Do tego kurtka przeciwdeszczowa, wiatrówka i bezrękawnik, ze 2 bluzy (polar i bawełniana). Na zimę to wiadomo, już kombinezon i ciepła kurtka. Swetrów nie nosi, miał białą koszulę, krawat i spodnie bawełniane, bez kieszeni i ozdób, jako strój galowy. Dziewczynce pewnie odpowiednio, legginsy są praktyczne, zależy jak sobie radzi z przebieraniem to rajstopy i spódniczka to też fajna opcja. U nas najmłodsza grupa do spania miała piżamki, i dzieci same się przebierały, wiem że dzieci miały problem z rajstopami bo pani mówiła o tym na zebraniu. Plus bielizna, wiadomo, ja cienkich podkoszulków (jako spodniej warstwy) nie dawałam bo i tak było ciepło w salach. Dobrze dobierać od razu kolorami, jak góra we wzorki czy z aplikacją, to dół jednokolorowy, do legginsów w groszki jakaś gładka bluzeczka itd. Nawet maluchy zwracają już uwagę że ktoś ma ciuchy z postaciami z "modnych" bajek, niestety... No i buty koniecznie na rzepy, takie które założy sama (i przedszkolne tenisówki, i te poza przedszkolem), chustkę na szyję jeśli dajesz to najlepiej na rzep, albo bawełniany komin taki wąski. Kurtkę pani i tak będzie pomagała zapiąć, ale tu też lepiej zamek (sprawny) niż płaszczyk na guziki.

Gość gość
Staram się mieć ok 10 par kazdego typu ubrania, dzieci szybko się brudzą

Gość gość
Jeśli chodzi o bluzki to nie wypowiem się, jeśli chodzi o spodnie to miał dodatkowe dresy na przebranie. Dziury rzeczywiście co chwila więc często były zmieniane.

Gość gość
Im wicej tym lepiej :)

Od dłuzszego czasu sprzedaje ubranka z których mój przedszkolak wyrósł. Miałam różne problemu z dostarczaniem przesyłek : nie na czas, albo coś uszkodzone . Od jakiegoś czasu wysyłam wszystko hurtowo przez http://www.sendello.pl/zamow-kuriera. Teraz wszystko śmiga jak powinno :)