Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy choroba?????

Polecane posty

Gość gość

Na kilka dni przed okresem miałam delikatne plamienie myślałam że okres się rozkręca lecz plamienie trwało jeden dzień. Zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywny druga kreska jaśniejsza ale widoczna. Za dwa dni zrobiłam drugi test wyszły dwie grube czerwone krechy. Po jutrze zamierzam wybrać się jeszcze na bete. Jednak na wizytę u gina jeszcze za.wczssnie A czytając na necie wkrecamy.sobie zamiast ciąży jakieś choroby które również dają pozytywny test ciążowy torbiel itp.... Jak to.jest właściwie? Czy przy np torbieli testy wychodziły by ciemniejsze wraz ze wzrostem hcg ? Czy beta mi potwierdzi ciążę a wykluczy np ta torbiel? Zaczynam się niepotrzebnie nakrecac :(

Gość gość
Dodatkowo od wczoraj mam silne bóle krzyża czy tak może być na początku ciąży Czy torbiel daje podobne objawy?

Gość gość
hej, mam nadzieję, że Cię uspokoję. Ja też właśnie niedawno zobaczyłam 2 kreski i też mam różne obawy, ale pocieszę Cię, że też bolały mnie paskudnie krzyże przez kilka dni, a Twoje plamienie mogło być wynikiem zagnieżdżania się jajeczka :) Poza tym mało prawdopodobne, że akurat teraz masz torbiel itd, gdy możesz i na 99.9% jesteś po prostu w ciąży :) I tak- test ciążowy wychodzi ciemniejszy z upływem dni, bo hormonu ciążowego jest coraz więcej, miałam dokładnie tak samo. Więc albo obie mamy torbiele ;) albo wszystko jest ok :)

Gość gość
Przy torbielami hcg trzyma poziom lub waha się w małych ilościach co nie dałoby różnic na teście zawsze by była taka sama kreska a w ciąży intensywnie rośnie i test to wykrywa dając coraz ciemniejsze kreski